Dolar 34,2557
%0.05
Euro 37,6515
%0.05
Altın 2.912,740
%-0.3
Bist-100 9.066,00
%-0.48

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Gaziemir’de bir şok daha!

AK Parti Gaziemir’de bir şok daha!

Gaziemir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Kenan Çakar’ın, görevinden istifa eden AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Sabır Telingün ve yönetimi tarafından tedbirli olarak disipline sevk edilmesi için karar alındığı ortaya çıktı. Çakar’ın 2 Nisan 2012’de gerçekleştirilen Gaziemir Meclisi’nde, parti grup kararına rağmen aykırı oy kullandığı için disipline sevk edilmek istendiği öğrenildi. Bu durumu Egepostası’ndan öğrenen Çakar, “Neden bu kadar beklemişler. Oldukça manidar. 50 kere gelse 50 kere aynı oyu kullanırım” dedi.

  • Ege Postası
  • 04.03.2014 - 17:14
ONUR ÇAKIR (HABER MERKEZİ) – AK Parti Gaziemir’de sular durulmuyor. AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Sabır Telingün, geçtiğimiz günlerde yönetim kurulu ile birlikte görevinden istifa etmişti. Telingün, “Beni yok saydılar. ‘Sen cemaatçi misin’ diye beni ayırdılar. Bunları hak etmedim” demişti. Telingün’ün yerine AK Parti İzmir İl Yönetim Kurul Üyesi Hüseyin Uzun atanmıştı.

ÇAKAR DİSİPLİNE VERİLMİŞ!
Gaziemir’de tüm tartışmalar bitti derken, eski yönetimin Gaziemir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi  ve İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Kenan Çakar’ı tedbirli olarak disipline sevk edilmesi için karar alıp il başkanlığına gönderdiği ortaya çıktı. Telingün’ün başkanlık yaptığı 4 Şubat’taki yönetim kurulunda alınan kararda, “2.04.2012 tarihli belediye meclis toplantısında alınan grup karanına aykırı hareket eden ve bu tavrı meclis tutanaklarına geçen meclis üyemiz Yusuf Kenan Çakar’ın tüzüğümüzün ilgili maddeleri gereği tedbirli olarak disiplin kuruluna sevkine karar verildi” ifadelerine yer verildi

EGEPOSTASI’NDAN ÖĞRENDİ
Tedbirli olarak disipline gönderilmek istendiği Egepostası’ndan öğrenen, AK Parti Buca’dan meclis üyesi adayı gösterilen Çakar, “Disiplin kurulu gerekli işlemi yapar. Niye bu kadar geç sevk etmişler ona şaşırdım.
Grup kararlarının nasıl alınacağı ve hangi konularda grup kararı alınıp alınmayacağı parti tüzüğünde belli. Grup toplantısında bulanmadığım bir konuda karar almış olabilir. Ancak bunlar partimizin genel siyasetini ve toplum yararını ilgilendiren konular olduğunda tabi ki farklı düşüncelere sahip meclis üyeleri de farklı görüşler ifade edebilirler. Ancak o günkü grup toplantısında yoktum. Alınan karardan bilgim yoktu. Konu engellilere yapılacak faaliyeti başkana yetki verilmesi hususudur. Hizmet edilecek kesim Türkiye’de nüfus yüzde 10’ununa yakın bir grup vatandaşı ilgilendirmektedir. Gaziemir sınırları içerisinde yaşayan nüfusun yüzde 12’den fazlası engelli durumundadır. AK Parti’nin varlık sebebi engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmaktır. 50 kere gelse 50 kere aynı oyu kullanırım. Çünkü toplumumuzda bulunan engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için kim bir adım atarsa o atılan adıma destek vermek değil sadece meclis üyesinin tüm vatandaşların görevidir. Ben bu anlayış içerisinde engellilerimize faydalı olacak tüm faaliyetlerini içerisinde yer almayı kendime şeref kabul ederim. Disipline yollanmamı manidar buluyorum” dedi.

İŞLEME KONULMADI
Öte yandan ilçe başkanlığının gönderdiği kararın il başkanlığı tarafından yürürlüğe konmadı ve il yönetiminde henüz görüşülmediği öğrenildi. Partililer, “İl başkanlığı bu kararı sümen altı ediyor. Parti tüzüğü açık. Gerekeni yapmalı” dedi.
 

İŞTE O MECLİS
2 Nisan 2012’de gerçekleştirilen meclis toplantısında komisyonlardan gelen önergelerin görüşülmesi sırasında Çakar’ın parti grubunun aksi yönünde oy kullanıyor. Komisyonlardan gelen önergede, “İlçemiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren “Dünya Engelliler Derneği” ve “Sabiha Hasan Yavaş Engelsiz Yaşam Derneği” ile 15. Gaziemir Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenlikleri kapsamında engelli çocuk ve yetişkinleri içeren ortak projelerle ilgili Belediye Başkanımız Sayın Halil İbrahim Şenol’a yetki verilmesi talebi” görüşülüyor. Bu madde ile ilgili Çakar, “Sayın Başkan, değerli meclis üyesi arkadaşlarım, hepinize hayırlı akşamlar diliyorum. Yasa da olması Başkanın bu konularda yetkili olmasıyla ilgili arkadaşlarımın söylediklerine katılıyorum. Ancak her ne şartta olursa olsun meclise gelen olan bu önergenin desteklenmesi gerektiği düşüncesindeyim ve ben o yönde oy kullanacağım” diyor. Yapılan oylamaya AK Parti Gaziemir Belediye Başkan adayı ve meclis üyesi Kerem Baykalmış’ın da aralarında bulunduğu AK Parti meclis üyeleri bu önergeye red oyu veriyor.
 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.