Dolar 32,6610
%0.32
Euro 35,4440
%0.42
Altın 2.509,730
%1.72
Bist-100 10.852,00
%-0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İl Başkanı Akay, Çiğli'de kahvehane ziyaret etti

AK Parti İl Başkanı Akay, Çiğli'de kahvehane ziyaret etti

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Çiğli’de ziyaret ettiği kahvehanede vatandaşlarla sohbet etti. Akay, özellikle ekonomik anlamda Türkiye’nin nereden geldiğini hatırlatıp, AK Parti iktidarında IMF’ye olan borcun nasıl kapatıldığını dile getirdi

  • Ege Postası
  • 13.03.2013 - 16:25
EGE POSTASI/ HABER SERVİSİ- CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in, bir dönem “kahvehanelere gidip halkla sohbet etmiyorlar” diye eleştirdiği AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Engin’in bu sözlerini çürüttü. Çiğli’de kahvehaneleri ziyaret eden Akay, vatandaşlarla dertleşme imkanı buldu. Eskiden Türkiye’de üstünlerin hukuku vardı. Neydi bu, senin seçip meclise gönderdiğin milletvekillerinin almış olduğu kararı anayasa mahkemesine götürüyorlardı” hatırlatmasında bulunan Akay şunları söyledi. “ Tak anayasa mahkemesi bozuyordu ve TBMM’nin o milletvekillerinin konuştuğu kürsünün arkasında bir yazı vardır. Nedir ? Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir. Senin seçip meclise gönderdiğin milletvekilleri mecliste almış olduğu kararı anayasa mahkemesi gibi bazı kurumlar bozarsa o zaman vekilin hiçbir hukuku kalmaz. Demokrasi adına milletin bir vekili olması lazım. Ve bu vekiller de millet adına mecliste bir şeyler yapmalı.


O PARALARI KİM HORTUMLADI'


Türkiye 28 Şubat gibi bir kaos yaşadı. 28 Şubat’ı bir yaşadı, 19 Şubatı bir yaşadı. 19 Şubatta ne old? Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Ecevit’e bir anayasa kitapçığını fırlattı, ekonomi allak bullak oldu. İnsanlar Yazar kasasını aldı Başbakanın önüne attı. İnsanlar iflas etti. 28 Şubat’ta ne old? Türkiye’de 25 tane özel banka vardı. Bunlar her gün akşam televizyonlara çıkar boy boy reklamlar verirdi. Vatandaştan topladıkları mevduatları kendi şirketlerine hortumladılar. Bunlar devlet destekli yerlerdi. Demek ki devlet bu parayı vatandaşa ödemeliydi. Türkiye’de 35.5 milyar dolar devlet olarak vatandaşa para ödemiştir. Neyin paras? Bankaların verdiği zararın parası. Bunlardan bir tanesi Cem Uzan. Kim vardı Cavit Çağlar vardı vs. Halis Toprak’ın bile bankası vardı. Bunlar yapmış olduğu zararları devlete ödettirmek suretiyle devleti zarar uğrattılar. Türkiye’nin o dönem maddi açıdan zararı 95 milyar dolar. Bunun birleşik faizi de 231 milyar dolar para. Bu parayı birkaç kişiye peşkeş çekeceğine devlet bu parayı vatandaş hizmetine kullansaydı daha iyi olmaz mıyd? Maaşları arttırsaydı olmaz mıyd? Buradaki kaçaklar ak parti iktidara geldiğinden itibaren kapanmaya başladı.

LÜKSEMBURG’DAN BİLE BORÇ ALIYORDUK

AK Parti iktidara geldikten sonra intibak yasası diye bir yasa çıkartıldı. Bu nedir alınan maaşların güncel şartlara göre uygulanması. Bunu yaparken devlet nereden yapıyo? Devletin kasasında para varsa bunu alacak vatandaşa verecek. Bu sene bütçenin en büyük payını birinci sırada sağlık ikinci sırada milli eğitim, üçüncü sırada da sosyal güvenlik. Sosyal güvenlik nedi? Emekli sandığına ödenen paralardır. Bunun yanında engellilerle ilgili yapmış olduğu çalışmalardır. Bunlar eski paraya göre 400 katrilyon para yapıyor. Devlet ekonomik yönden ne kadar güçlü olursa senin maaşını iyileştirebilir. Yavaş yavaş Türkiye de bu hale geldi. 23 milyar dolar İMF’ye borcumuz vardı. Şimdi 400 milyon dolar var. Eskiden sen devlet olarak Lüksemburg gibi bir yerden 1 milyon dolar borç alıyordu. Şimdi mayısta 400 milyon dolar ödeyecek. İMF’ye borç kapatacak. Bunun yanında sen İMFye 5 milyon dolar borç verecek hale geliyorsun. Devlet ekonomik yönden güçlü olursa vatandaşına bakar.

ŞİMDİ KASADA 125 MİLYAR DOLAR VAR


AK Parti İktidara geldiği zaman emeklinin almış olduğu maaş ne kada? Bugün emekli maaşı ne kada? Ne kadar artış yapılmı? Tabi daha mükemmelini yapmak istiyoruz ama bu devletin açıkları kapanmadıktan sonra bunları yapma şansımız yok. AK Parti iktidara geldiğinde hazinesinde 27.5 milyar para vardı. Şimdi 125 milyar dolar parası var devletin. 36 milyar dolar ihracat yapıyordu şimdi 150 milyarlara çıkardı. Ülke ekonomik yönden ne kadar güçlü olursa vatandaşına yapacağı yatırım da o kadar fazla olur. Üniversiteye giden talebeden harç alınıyordu. Devlet bu sene onu kaldırdı. Eğer bir aile çocuğunu ilkokul ya da ortaokulda okutuyorsa özellikle doğuda ve güneydoğuda aylık harç veriyor. Devlet ne kadar güçlü olursa bu rakam o kadar artar.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.