Dolar 32,6610
%0.32
Euro 35,4440
%0.42
Altın 2.509,730
%1.72
Bist-100 10.852,00
%-0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fuar polemiğine Engin de katıldı

Fuar polemiğine Engin de katıldı

İzmir yeni haftaya Fuar polemiğiyle başlarken, atışmalar tam gaz devam ediyor. AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın fuar yorumunun ardından CHP İl Başkanı Engin de topa girdi: “Fuarcılığa bu dönemde başarısız demek için insaflı olmak gerek biraz…AK Partililere önerim doğru bilgiler edinsinler ve İzmir’i yanlış tanıtmasınlar”

  • Ege Postası
  • 13.03.2013 - 12:53
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - İzmir yeni haftaya Fuar ve Körfez polemiğiyle başlarken, atışmalar tam gaz devam ediyor. Bilim-Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün fuar için ‘panayır’ benzetmesi yapması sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZFAŞ Genel Müdür Vekili Mehmet Şakir Örs ve AK Parti İL Başkanı Ömer Cihat Akay da açıklamalarda bulunmuş kentte fuar polemiği başlamıştı. Fuarla ilgili son açıklama CHP İL Başkanı Ali Engin’den geldi. Akay’ın açıklamaları sonrası topa giren Engin, “ Yeni Fuar Alanı Kocaoğlu’nun misyonunun ve vizyonunun en güzel örneği..” derken Ak Parti’ye seslendi ve : “doğru bilgiler edinsinler ve İzmir’i yanlış tanıtmasınlar”

BAKAN BAŞLATTI KOCAOĞLU CEVAP VERDİ
Bilim-Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün geçtiğimiz hafta sonu kentte katıldığı bir etkinlikte İzmir Enternasyonal Fuarı ile ilgili ‘panayır’ benzetmesi yapmış ve “"İzmir Fuarı için geliyor ve konuşuyoruz. 'Kardeşim şunu bir yenileyin, bu bir panayır' diyoruz. Eğlence fuarı düzenliyorsan o ayrı. Ama bizi sanayi fuarı diye çağırıyorsunuz. Biz de ayıp olmasın diye geliyoruz” demişti. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da “Boş lafla ve eleştirerek, kente negatif enerji salarak bu kentin huzurunu kaçırmaya ne benim ne de kimsenin hakkı yoktur” karşılığını vermişti. Fuar polemiğine AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay da katılmış ve, fuarın geçmişte üstlenmiş olduğu misyonu bugün üstlenmediğini belirtmiş ve, “ Adeta bir işportacı fuarı oldu. Burhan Özfatura zamanından, Ahmet Piriştina zamanından İzmir’in üstlendiği en büyük misyon da fuarlar ve kongreler merkezi olmasıydı. Mevcut başkan ve yönetim böyle bir misyonu yerine getiremedi” demişti.İZFAŞ Genel Müdür Vekili Mehmet Şakir Örs de Bakan Ergün’ün “panayır” benzetmesini yanlış bulurken, Yeni Fuar Alanı’nın hizmete girmesiyle sorunların aşılacağını söylemişti.

KARANLIĞA KURŞUN SIKIYORLAR

AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın Bakan Ergün’e destek veren açıklamaları sonrası CHP İl Başkanı Ali Engin de topa girdi. İzmir’e Büyükşehir Belediyesi’nin kazandırmak için startını verdiği Yeni Fuar Alanı’nın Başkan Kocaoğlu’nun fuarcılığa olan bakış açısının en güzel örneği olduğunun altını çizen Engin, “ Yeni fuar alanı 400 milyon TL’ye yapılıyor. Oradaki araziyi şuan 200 milyon TL’ye alamazsınız. Bu Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun misyonunun ve vizyonunun en güzel örneği…Proje gerçekleştiğinde 1 milyar dolara yakın bir değer yaratacak İzmir… Fuarcılığa bu dönemde başarısız demek için insaflı olmak gerek biraz…80 yıl önce kurulmuş bir fuardan bahsediyoruz. Kocaoğlu 6 yıl önce karar alıp konsepti ve alanı büyütme hedefine doğru yol almış. Ak Parti’nin eleştirdiği hayal edemediği fuar zaten gerçekleşecek. Niye eleştiriyorlar merak ediyorum. Eski fuarı eleştiriyorlar. CHP’nin tarihini eleştirirler devletin tarihini eleştiriler hep karanlığa kurşun sıkarlar” dedi.

BİR BAKAN BİR VEKİL GELMEZ Mİ…
Bakan Ergün’ün “fuara ayıp olmasın diye geliyoruz” açıklamasına anlam veremediğini belirten Engin, “ Yeni fuarın açılışında bir tek Vali vardı. Bir bakan gelmez mi… Bir AK Partili vekil gelmez m? Ayıp bir şey. Kalkıp sonrada eleştiriyorlar. Alkışlayacaklarına... Dünya’da yerel yönetimler eliyle yapılan tek fuar... Karlı bir projede değil. Sadece İzmir’in önü açılsın. İzmir’in turizmi güçlensin, kalkınsın istihdam yaratılsın diye belediyenin yüklendiği bir proje…” ifadeleri kullandı.

ÖNERİM…
AK Parti cephesinden gelen açıklamalarla İzmir’in enerjisini kaybettiğini ifade eden Engin, “ AK Partililere önerim doğru bilgiler edinsinler ve İzmir’i yanlış tanıtmasınlar. İzmir önemli bir kent. Olumsuz tanıtmaya kimsenin hakkı yok. Başka şeyler konuşalım. İzmir gelişmiyor diyenlerin ekmeğine yağ sürülüyor. İzmir’i eleştirdikçe AKP, İzmir’ büyümeye devam ediyor. İzmir Dünya’da dördüncü gelişen metropol seçildi” ifadeleri kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.