Dolar 32,6610
%0.32
Euro 35,4440
%0.42
Altın 2.509,730
%1.72
Bist-100 10.852,00
%-0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fuar polemiğine Akay da katıldı!

Fuar polemiğine Akay da katıldı!

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Çiğli İlçe Teşkilatı’nın düzenlemiş olduğu Halk Günü etkinliğinde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yüklendi.İl Başkanı Akay, Bilim-Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’e fuar çıkışı nedeniyle cevap veren, Kordon'dan akan pis sular nedeniyle belediyeye kesilen ceza içinde Çevre ve Şehircilik Bakanı’nı göreve çağıran Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu eleştirdi.

  • Ege Postası
  • 12.03.2013 - 16:04
 EGE POSTASI/HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Çiğli İlçe Teşkilatı’nın düzenlemiş olduğu Halk Günü etkinliğine katıldı. Akay, Bilim-Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’e fuar çıkışı nedeniyle cevap veren, Kordon'dan akan pis sular nedeniyle belediyeye kesilen ceza içinde Çevre ve Şehircilik Bakanı’nı göreve çağıran Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu hedef aldı.

BAKAN 'PANAYIR' BENZETMESİ YAPTI
Bilim-Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün geçtiğimiz hafta sonu kentte katıldığı bir etkinlikte İzmir Enternasyonal Fuarı ile ilgili ‘panayır’ benzetmesi yapmış ve” bizi sanayi fuarı diye çağırıyorsunuz, biz de ayıp olmasın diye geliyoruz” demesi gündeme oturmuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da geçtiğimiz gün belediye tarafından 70 otobüsün hizmete alındığı törende “Boş lafla ve eleştirerek, kente negatif enerji salarak bu kentin huzurunu kaçırmaya ne benim ne de kimsenin hakkı yoktur” diyerek Bakan Ergün’e cevap vermişti.

“MEVCUT YÖNETİM MİSYONU YERİNE GETİREMEDİ”
Fuar atışmasına AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay da katıldı. Çiğli İlçe Teşkilatı’nın düzenlemiş olduğu ‘Halk Günleri’ etkinliğine katılan Akay, Bakan Ergün’e cevap veren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu hedef aldı. Bakanımızın dile getirdiği gibi ‘fuarın durumu bizi üzüyor’ diyen Akay, şunları söyledi; “ Biz özellikle İzmirli olarak fuarın geçmişte üstlenmiş olduğu misyonu bugün üstlenmediğini görüyoruz. Adeta bir işportacı fuarı oldu. İnsanlar oturup düşünmeli. Biz bu fuarı nasıl bu hale getirdik diye... Bunun yanında artık fuar kültürü dünyada değişti. İktisas fuarları şeklinde yapılmaktadır. İzmir’in üstlendiği en büyük misyon da fuarlar ve kongreler merkezi olması... Burhan Özfatura zamanından, Ahmet Piriştina zamanından… Mevcut yönetim böyle bir misyonu yerine getiremedi. Eleştirilerden rahatsız olmamaları lazım düşünmeleri lazım. Daha mükemmeli nasıl yapabilirizi düşünmeliler”

“CHP HAYAL ÜRETİYOR”
Büyük Kanal'daki bir arıza nedeniyle Körfez'e Kordon'dan akan pis sular nedeniyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından belediyeye 40 bin TL ceza kesilmesi ve Başkan Kocaoğlu’nun Çevre ve Şehircilik Bakanı’nı göreve çağırmasına da değinen AK Parti İl Başkanı Akay, “ Ulaşımla ilgili değil körfezin kirliliği ile ilgili olan sıkıntıları söyledik. Güzelbahçe'de  KArşıyaka'da da aynı sıkıntı oluşuyor. Büyük kanal projesi ile bu konuyu hallettiği düşünülen belediye başkanının da yüzülebilir bir İzmir hayalinin bu görüntülerle gerçekleşmeyeceğini, CHP’nin hala insanlara hayal ürettiğini söylemek istiyoruz. Tabii körfezin ulaşılabilme noktasında kullanılması gereken bir kaynak olduğunu Kocaoğlu yeni anlamış.. 9 senedir belediye başkanı olan Kocaoğlu, son senesinde mi bunu anlamı? Bu bir ufuk meselesidir. İzmir’de mevcut belediye başkanları ve büyükşehir belediye başkanı iyi yönetemiyor İzmir’i…İZSU da bu konu ile ilgili Büyükşehir’e bir ceza kesti. Körfezi kirletenler bedelini ödeyecekler” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.