Dolar 32,6610
%0.32
Euro 35,4440
%0.42
Altın 2.509,730
%1.72
Bist-100 10.852,00
%-0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güler:  “AKP senin yolun artık Öcalan’la beraber”

Güler: “AKP senin yolun artık Öcalan’la beraber”

Küçük Menderes’teki çalışmalarına Bayındır’da devam eden İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, Yeni Anayasa çalışmalarıyla yapılmak istenen değişiklikleri ve gündemdeki konuları Bayındırlılara paylaştı. Bayındır CHP İlçe Başkanlığı’nda partililerle bir araya geldikten sonra belde ve köylerde kahvehane ve ev ziyaretleri gerçekleştiren Güler, “AKP senin yolun artık Öcalan’la beraber” dedi.

  • Ege Postası
  • 12.03.2013 - 13:00
 İZMİR - CHP Bayındır İlçe Başkanlığı’na gelişinde davul zurna eşliğinde, aralarında farklı partililerin de bulunduğu kalabalık bir partili grubu tarafından karşılanan Güler’e, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Tamer Yanık ve Yönetim Kurulu Üyeleri eşlik etti.

“Geçim sorunu rejim sorununa dönüştü”
AKP’nin 10 yıllık iktidarında geçim sorununun rejim sorununa dönüştüğünü ifade ederek sözlerine başlayan Güler, “AKP’yi 10 sene boyunca kullandığı haksız saltanat nedeniyle ait olduğu yerde göreceğiz. Onlar yaptıkları her türlü hırsızlığın ve zararın hesabını hukuk önünde bir bir verecekler. O gün inanın ki hiç uzak değil. El birliği içinde Türk ulusunun aydınlık geleceğini inşa edeceğiz ve Türkiye’yi bu beladan kurtaracağız. AKP senin yolun artık Abdullah Öcalan’la beraber, Türk ulusu bunu gördü hadi sana güle güle” dedi.

“Neye inanıyorsak Recep Tayyip Erdoğan ayaklarının altına aldı ezdi”
Ne acıdır ki Türk vatandaşlığını savunmanın cesaret gerektiren bir konu haline geldiğini söyleyen Güler, “Geldiğimiz noktaya bakınız, biz Türk ulusuyuz demek için cesur olman lazım” dedi. Sözlerine Burası Türk ulusu değil mi, burası Türk vatandaşlarının vatanı değil mi sorularını yönelterek devam edene Güler, “Ben Türk olduğumu söylemek için neden cesur olmak durumundayım. Artık yeter 10 senedir neye inanıyorsak Recep Tayyip Erdoğan ayaklarının altına aldı ezdi. Şimdi de Türk Milliyetini ayaklar altına aldım eziyorum dedi. Artık eze bileceği bir şey kalmadı bitti ve çok güçlü bir ses çıktı ‘yeter artık kardeşim sen bir hele çekil şuradan’ sözünü ilk Anayasa değişikliğinde duyacak sonra yerel seçimlerde boyunun ölçüsünü alacak” dedi.

Abdullah Öcalan’ın Anayasa’dan Türk isminin silinmesini ve sonrasında Kürt devleti kurmak istediğinin altını çizen Güler, “Öcalan Türklüğü önce Anayasa’dan çıkaralım sonradan tarihten silelim derdine düşmüş. Okuduğumuz İmralı zabıtlarda gördük, ‘Tayyip bey başkan olmak istiyor, ben onu destekleyeceğim yeter ki Anayasa’da Türk adını beraberce silelim’ diyor. Tayyip bey zaten Anayasa’daki Türk adından haz etmiyormuş. AKP Anayasa uzlaşma komisyonuna teklifini verdi, Türk vatandaşlığı ve Türk ulusu kavramını silecekler, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı diye yeni bir kavram getirelim diyorlar. Kendi milletvekillerinden ve yöneticilerinden dahi gizledikleri bu değişlikleri bütün Türk halkının duyması lazım” dedi.

“Bunlarda şeytanlık çok”
AKP’nin Anayasa’da yapmak istediği değişikliği sert sözlerle eleştirmeyi sürdüren ve AKP’ye oy verenlerin dahi Anayasa’da yapılacak olan değişikliklere destek vermeyeceğini belirten Güler, “Üç seçimde güvenip oy vermişsin mazbatayı teslim etmişsin bunlar hükümet olmuşlar büyük Türk Milleti önünde namus ve şeref sözü vermişler. Gelmişler şimdi Anayasa’dan Türk Milletinin adını siliyorlar. AKP bu değişikliği kendine oy verenlere bile kabul ettiremez. Bunlarda şeytanlık çok herhalde bir deprem bekliyorlardı ya da bir savaş çıksın ortalık karışsın millet derdine düştüğü zaman ben bunu çıkarıveririm, geçiririm. Siz verdiniz bana mazbatayı Anayasa’da yapılmak istenen bu değişikliğin bana mazbata verenlere duyurulması anlatılması gerekiyordu, ben meclisteki konuşmamda görevimi yaptım. Mazbatamın hakkını verdim, sizlerin bana vermiş olduğu görevin gereğini yerine getirdim” dedi.

Meclisteki sözleriyle, Öcalan tayfasının ve Erdoğan tayfasının foyalarını ortaya çıkardığını söyleyen Güler, “AKP ve BDP’liler bir saldırı başlattılar ki ne ırkçılığımız kaldı ne kafa taşçılığımız Türk ulusunu savununca meğer ırkçı olunuyormuş” dedi. Güler, CHP olarak Anayasa’dan Türk vatandaşlığının çıkartılmasına asla izin vermeyeceklerini belirtti.

“Bush’ların, Obama’ların taşeronu oldular”
Köken ne olursa olsun birey olarak insanların birbirine eşit olduğunu belirten ve eşitliğimizi bozan varsa onlarla kavgaları olduğunu söyleyen Güler, “İmralı’da yürüyen görüşmeleri çözüm görüşmesi olarak görmüyoruz, o görüşmeler Türkiye’yi çözme görüşmesi, Türkiye’yi param parça etme görüşmesi. O yüzden hiç kimse bize barış istemiyor musunuz, çözüm istemiyor musunuz demesin. AKP ve BDP’nin yapmak istedikleri ne barış getirir ne de çözüm. Bu Türkiye’ye daha çok kavga ve Türkiye’yi çözmeyi getirir. Anayasa’dan Türklüğü çıkarmak isteyenleri uyarıyoruz, artık yalan söylemekten vazgeçin. 10 senedir yalanın bini bir para oldu. Kutsal din duygularını kullandılar, ben dindarım dediler, ne kadar inandığımız şey varsa kendi ceplerini doldurmaya alet ettiler. Sözüm ona biz dindarız dediler gittiler Bsuh’ların, Obama’ların, Amerike Birleşik Devletleri’nde kim iktidar ise onun taşeronu oldular. AKP’nin dini istismar etmesi yetti artık, şimdide ne kadar milli değer varsa onu reddediyorlar, dayanacak güç kimsede kalmadı. AKP Anayasa’yı değiştirmeyi başarırsa vatanımız elden gitti demektir, inanın dinimiz elden gitti demektir. Biz bu yola başımızı koyduk, biz bunlara geç be kardeş şöyle bakalım verdiğin zarar yetti deme kararlılığı içindeyiz. Onun için yeterince cesuruz, yeterince akıllıyız, birlikte neyi yapabiliyorsak yapacağız. Ben bu beladan bu melanetten en kısa zamanda kurtulacağımızdan hiç şüphe duymuyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.