Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ali Engin: belediye başkanlarımızın hizmetlerini anlatmaya devam edeceğim!

Ali Engin: belediye başkanlarımızın hizmetlerini anlatmaya devam edeceğim!

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve il yönetimi Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, İlçe örgütü ve ilçe muhtarlarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Anket açıklayan başkanlar kervanına katılan Tatı, Buca Belediyesi’nin hizmetlerine duyulan memnuniyet oranının yüzde 53.5 olduğunu ifade etti. Konuşmasında parti içinden gelen eleştiriler ekseninde sürpriz açıklamalar yapan İl Başkanı Engin, belediye başkanlarını övmesinden rahatsız olanların olduğunu söyledi ve ekledi: Büyükşehir ve 28 ilçe belediye başkanının arkasındayım. Hizmetlerini anlatmaya devam edeceğim!

  • Ege Postası
  • 11.03.2013 - 13:33
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Geçtiğimiz hafta Bayraklı’da, ilçe belediye başkanı, ilçe örgütü ve ilçe muhtarlarıyla bir araya gelen CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve il yönetimin yeni adresi Buca oldu. Buca Gölet’te gerçekleşen kahvaltılı toplantıya İl Başkanı Ali Engin, Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ali Karabay, il yöneticileri, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Buca İlçe Başkanı Bekdaş Gül,Buca CHP Grup Başkanvekili Hasan Sağlam,meclis üyeleri, ilçe yönetimi ve muhtarlar katıldı. Toplantıda Buca Belediyesi’nin gerçekleştirdiği ve gerçekleştireceği hizmet ve projeler slayt gösterisi halinde anlatıldı.

ÖNCE HÜKÜMETE SONRA ÖRGÜTE
Türkiye’nin AK Parti iktidarı döneminde dövizle borçlandığını, milli tasarrufunun olmadığını ve üretemediğini ifade eden İl Başkanı Ali Engin, “ Vatandaşımız kazanmıyor ki üretsin. Klima satıyoruz iç parçalarını yurtdışından alıyoruz.Tarımda da üretemiyoruz. Konya kadar yüz ölçümüne sahip Hollanda bizden daha fazla yurt dışına ihraç yapıyor. Orta sınıf yok ediliyor. Esnaf yok ediliyor” dedi.

“SUÇUM…”
Konuşmasını sürpriz bir şekilde parti içinden gelen eleştiriler ekseninde sürdüren Engin, Buca’da ilçe yönetiminde yaşanan istifalar ve sonrasındaki olağanüstü ilçe kongresi sürecine atıfta bulunup,ilçe başkanı ve belediye başkanının kavga etmemesiyle suçlandığını açıkladıktan sonra “Suçum belediye başkanı ve ilçe başkanı neden kavga etmiyormuş... Biz olduğumuz sürece kimse kavga etmeyecek. Bizim görevimiz AKP’yi iktidardan düşürmek…Siyaset yan gelip yatma yeri değil. Ödemiş’e gitme, Tarlaya gitme, fabrikaya gitme işidir. Siyaset budur” dedi.

“ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİM”
‘Bir kabahatimizde belediye başkanlarını övmemmiş’ diyen Engin, “ 28 ilçe belediye başkanımızla Büyükşehir Belediye Başkanımızın arkasındayız. ‘Niye belediye başkanlarını övüyorsunuz. Niye ulu orta anlatıyorsun. Sen bu işi bozdun’ diyorlar. Süpürüp ‘ben geleceğim’ hesabı yapanlar var. Ben belediye başkanlarımızın hizmetlerini anlatmaya devam edeceğim” dedi.



TATI: BORCU 14 TRİLYONA İNDİRDİK
Belediyenin gerçekleştirdiği projelerden kısaca bahseden Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, göreve geldiklerinde 36 trilyon borç bulunduğunu ancak bu rakamı 14 trilyona indirdiklerini ifade etti, meclis toplantılarında da sürekli tartışılan Bucamar’ın durumu hakkında açıklamalar yaptı.Anket açıklayan başkanlar kervanına katılan Tatı, Buca Belediyesi’nin hizmetlerine duyulan memnuniyet oranının yüzde 53.5 olduğunu söyledi.

“MIŞLARA MİŞLERE BAKMIYORUZ”
İlçede belediye hakkında çok fazla insanın konuştuğunu ve iddialarda bulunduğunu belirten Tatı, “ Ben benzinciliğe soyunmuşum…Böyle diyorlar…Mışlara mişlere bakmıyoruz işlere bakıyoruz.Bizden önce neler olduğunu biliyoruz. Mask ve stat borcunu yeni bitirebildik. Bir enkaz geldi ancak bu enkazı kaldırdık. O kadar eder miyd? Orası ayrı. Biz bundan sonra önümüze bakacağız” ifadelerini kullandı.

“YASAL OLANI YAPTIK”

Buca Belediyesi’nin Şirketi Bucamar’a ait olan uzun yıllardır kiracıların işlettiği benzin istasyonları konusuna da değinen Tatı, alt kiracılara verilen benzin istasyonları için tahliye kararı çıktığını belirtti şöyle devam etti “Buca Mar para ödemek zorunda.Ama para yok. Bucamar’da bizden önceki yönetim firmalarla oturup 2022’ye kadar tüm kiraları peşin almış. Gelirlere o zamandan el koymuş. Firmalara kira ayarlaması yapalım dedik.Ellerinde sözleşme olduğundan kıllarını kıpırdatmadılar. Arkadaşlara tahliye kararı çıkardık. Yasal olanı yaptık. Bundan sonra biz istasyonda gaz sorunu var bu çözüldükten benzin istasyonları için dünyanın neresinden olursa olsun herkesin girebileceği ihaleler gerçekleşecek”


BUCA’DA MEMNUNİYET YÜZDE 53.5
Türkiye çapında önemli bir anket firmasına yaptırdıkları sonucu açıklayan Tatı, ‘Buca’da çözülmesini istediğiniz birinci sorun nedir'’ sorusuna yüzde 72’yle yol asfalt ve kaldırım, ikinci olarak ta altyapıyla kanalizasyon cevabının alındığını açıkladı ve “ Bunlar Büyükşehir’le çözmemiz gereken işler…Bununda üstesinden geleceğiz. Seçim anketle kazanılmaz. Sandıkta kazanılır. Buca’nın hizmetlerinden memnun musunu? Sorusuna yüzde 53.5’luk memnuniyet çıkmış.Daha seçim trendine girilmedi hem de…” ifadelerini kullandı.

GÜL: UYUM İÇİNDEYİZ
Buca İlçe Başkanı Bekdaş Gül, geride kalmış dönemde muhtarlarla uyum içinde çalıştıklarını ifade etti, örgüt olarak mahalle bazlı çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

YURDANUR: YAŞI KÜÇÜK AMA:..
“24. dönem milletvekillerine sesleniyorum;Muhtarlık hiçbir zaman yok olmayacak” diyerek konuşmasına başlayan Buca Muhtarlar Derneği Başkanı Eşfak Yurdanur, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’ya hizmetlerinden dolayı teşekkür etti, “Belediye başkanımızın yaşı çok küçük ama yaşından büyük babalık gördük. Sevgi saygı gördük” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.