Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İl Sosyal İşler Başkanı Tozlu: Otizmli çocukların yanındayız

AK Parti İl Sosyal İşler Başkanı Tozlu: Otizmli çocukların yanındayız

AK Parti İl Sosyal İşler Başkanlığı yönetim kurulu üyeleri, Dünya Otizm Farkındalık Ayı nedeniyle otizmli çocuklar ve aileleri ile bir araya geldi. Öğretmenlerin de katıldığı toplantıda AK Parti Samsun İl Sosyal İşler Başkanı Orhan...

  • Ege Postası
  • 22.04.2013 - 13:55
AK Parti İl Sosyal İşler Başkanlığı yönetim kurulu üyeleri, Dünya Otizm Farkındalık Ayı nedeniyle otizmli çocuklar ve aileleri ile bir araya geldi. Öğretmenlerin de katıldığı toplantıda AK Parti Samsun İl Sosyal İşler Başkanı Orhan Tozlu, parti olarak otizmli çocukların her zaman yanında olduklarını söyledi.

Meşe Kültür Tesisleri'nde düzenlenen toplantıya AK Parti Samsun İl Sosyal İşler Başkanı Orhan Tozlu, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İl Sosyal İşler Başkan Yardımcısı Elif Coşkun Bilgin, İl Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı Hikmet Yücebaş, İl Gençlik Kolları Sosyal İşler Başkanı Necip Karaduman, Fahriye-Kemal Kızılot Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi Müdürü Namık Alkan, öğretmenler, çocuklar ve aileleri katıldı.

Kahvaltı konuşan AK Parti Samsun İl Sosyal İşler Başkanı Orhan Tozlu, dünyada otizm teşhisinin hızla artmaya başlandığının altını çizdi. AK Parti Samsun İl Sosyal İşler Başkanlığı olarak otizmli çocuklara ve ailelerine destek olmak, yanlarında olduklarını hissettirmek amacıyla bir araya geldiklerini söyleyen Tozlu, “AK Parti, engellilerle ilgili çalışmalarını sadece 1 ay değil yılın 12 ayında sürdüren bir partidir. Her kesimin yanında olan AK Parti, engellilerin de her zaman yanındadır. Bu kapsamda çalışmalarımız değişik engelli gruplarında da sürüyor. Otizm hakkında yaptığımız araştırmalarda, sosyal ve iletişim becerilerinin oluşmasını etkileyen bir gelişim bozukluğu olduğunu görüyoruz. Otizm genellikle yaşamın ilk 2 yılında ortaya çıkıyor, çocuklar genelde öğrenme zorluğu çekiyor. Otistik çocukların büyük bir kısmında farklı seviyelerde zeka geriliği görülse de, zeka seviyeleri normal otistik çocuklar da vardır. Ancak genel zeka seviyeleri ne olursa olsun, otistik çocuklar çevrelerindeki dünyayı algılamakta ortak bir zorluk çektiklerini uzmanlar tarafından belirtilmektedir." diye konuştu.

Otizmde erken teşhisin önemini vurgulayan Orhan Tozlu, “Bizde bu tür etkinlerimiz ile hem vatandaşlarımızı bilinçlendiriyor, hem de bu alanda yapılabilecek çalışmaların, projelerin neler olabileceği üzerinde tespitlerde bulunuyoruz. Fahriye-Kemal Kızılot Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'ne yaptığımız ziyarette çalışmaları yakından görme fırsatımız oldu. Ziyaretimiz çok verimli ve faydalı geçti. Yaptığımız bu ziyaretler ve etkinliklerle alakalı hazırladığımız raporu genel merkezimize sunmak kaydıyla, çocuklarımız için daha neler yapılabilir, nasıl bir yol çizilebilir bunun cevabını bulmuş olacağız. Bu anlamda tüm çocuklarımızın yarın kutlayacağımız '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum." açıklamasında bulundu.

    BAŞKAN GENÇ, ÇOCUKLARIN BAYRAMINI KUTLADI

    Canik Belediye Başkanı Osman Genç ise "Sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Belediye olarak engellilerle ilgili birçok yaptığımız projeler var. Sosyal belediyecilik anlayışı içinde bu çalışmalarımız devam edecektir. Bende sizlerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.