Dolar 34,1832
%0.14
Euro 38,1881
%-0.15
Altın 2.928,190
%-0.18
Bist-100 9.745,00
%-0.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir Delican'a emanet

AK Parti İzmir Delican'a emanet

AK Parti İzmir’de günlerdir merakla beklenen soru yanıtını buldu. Partinin yeni il başkanı, Parti İçi Demokrasi ve Hakem Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Bülent Delican oldu. Delican, AK Parti'nin İzmir'deki altıncı il başkanı oldu.

  • Ege Postası
  • 03.07.2014 - 15:24
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ – AK Parti İzmir’de, Genel Merkez’in isteğiyle istifa eden il başkanı Ömer Cihat Akay’ın yerine atanan il başkanı belli oldu.İki haftalık temayül sürecinde ön plana çıkan 15 isimle geçtiğimiz hafta sonu Genel Merkez’de mülakat yapan Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı  Süleyman Soylu,  sayıyı 4’e düşürdü. İl Başkanvekili Bülent Delican, BMC CEO'su MUSİAD eski başkanı Cemal Öztürk, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan ve Aliağa eski belediye başkanı Tansu Kaya Ankara’ya çağrıldı.  Başbakanlık konutunda dört isimle görüşen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan son kararı verdi. AK Parti İzmir’in yeni il başkanı Bülent Delican oldu.Görev Delican'a tebliğ edildi.

"BÜYÜK BİR SORUMLULUK"
Delican, başkan olarak atanmasının ardından yaptığı açıklamada, “ Büyük bir sorumluluk. Yerel seçimlerde aldığımız başarılı sonuçları daha yukarılara taşımak için çalışacağız. Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Başbakanımızın Cumhurbaşkanı olması için yoğun bir şekilde çalışacağız”dedi.


6. İL BAŞKANI
 Delican, AK Parti İzmir’in 6. İl başkanı oldu. Daha önce sırasıyla İsmail Katmerci, Ali Aşlık, Aydın Şengül, Ömür Kabak ve Ömer Cihat Akay il başkanlığı koltuğuna oturmuştu.


DAHA ÖNCE DE İSMİ GÜNDEME GELMİŞTİ
 2002‘de Ali Aşlık’ın il başkanlığı döneminde partide siyasete başlayan Delican, 2004 yılında  Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclisi Üyesi oldu. Delican o dönemde aynı zamanda  grup sözcülüğü de yaptı. 2009’da il başkan yardımcısı olan Delican, 2011 yılında da milletvekili aday adayı olmuştu. Delican 2009 ve 2011 yıllarında İl başkanlığı için Ankara’ya mülakata çağırılan isimler arasında yer almıştı. Delican partide son olarak Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyordu. Delican, Akay'ın istifasının ardıdan il başkanvekili olmuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.