Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları üyelerinden çöp eylemi

AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları üyelerinden çöp eylemi

AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları, Çiğli ilçesindeki Harmandalı çöp alanını protesto ederek basın açıklaması yaptı. İzmir'de çöp depolama alanı olarak kullanılan Harmandalı semtinde oturan ve çöp alanının başka alana taşınacağının...

  • Ege Postası
  • 17.08.2013 - 16:21
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları, Çiğli ilçesindeki Harmandalı çöp alanını protesto ederek basın açıklaması yaptı.

İzmir'de çöp depolama alanı olarak kullanılan Harmandalı semtinde oturan ve çöp alanının başka alana taşınacağının gündeme gelmesinin ardından sonuca ulaşamayan vatandaşların tepkileri artıyor. Vatandaşlar sürekli eylem yaparak çöp kamyonlarının geçişini engellemek için yol kapatmaya devam ediyor. Vatandaşlara destek veren AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları alana giderek protesto eylemi yaptı. Kocaoğlu’nun çöp alanında bir vatandaşla sohbet etmesinin karikatürleştirildiği bir pankart açıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu eleştiren AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar, "Bugün burada bulunmamızın sebebi, güzel İzmir’imizin bitmek tükenmek bilmeyen kronik sorunlarından birisi olan çöp depolama sorununu kamuoyu ile paylaşmaktır. Harmandalı Köyü ile yalnızca 2,5 km mesafesi bulunan bu çöplük, patlama riskinin yanında bölgede yaşayan yaklaşık 100 bin kişinin de sağlığını ciddi bir şekilde tehdit etmekte. Yıllardan beri bu bölgede tahammül edilemez bir koku mevcut. Bu çöplüğün etrafında yaşayan insanlar, yaz-kış balkona çıkamıyorlar. Sürekli çıkan ve söndürülmediği için saatlerce yanan çöpler, çevrede yaşayan vatandaşların korku dolu günler geçirmesine sebep oluyor. Yanan çöplerden çıkan zehirli gazların solunmasından dolayı, vatandaşların sağlıklarının ne şekilde etkilendiği ise meçhul." dedi.

Kocaoğlu’nun verdiği sözlerini tutmadığını iddia eden Kırkpınar, sözlerine şöyle devam etti:
"Metro çilesi, İzban öncesi demiryolları projesinin durumu, teleferik ihalesi kaosu, körfezin bitmeyen kokusu, şehir içi ulaşımdaki çözümsüzlükler, Belediye yöneticilerinin çok laf, az iş prensibi ile çalıştığının açık kanıtıdır. Bitmeyen her projede olduğu gibi, Harmandalı çöp sorununda da Sayın Kocaoğlu'u kamuoyuna sözler vermiş ve beklendiği gibi bu sözleri tutamamıştır. 2007'da yaptığı açıklamada, kapatılacağını söylediği ve en son Ekim 2009'da 2 yıl içinde kapatılacağını ifade ettiği Harmandalı Çöp Depolama Alanı hala faaliyetlerine devam etmektedir. Önce Buca ve Bornova Belediyeleri, daha sonra da Menemen ve Torbalı Belediyeleri ile bir türlü çözüme ulaşamayan Büyükşehir Belediyesi, son olarak Karşıyaka Belediyesi ile karşı karşıya gelmiştir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.