Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mazlumder'den STK'lara yapılan saldırılara kınama

Mazlumder'den STK'lara yapılan saldırılara kınama

Mazlum-Der Genel Yönetim Kurulu (GYK) üyesi Abdurrahim Çelik, Suriye halkına yardım ulaştıran sivil toplum kuruluşlarına yapılan saldırıları kınadı.        Abdürrahim Çelik, konuyla ilgili yaptığı...

  • Ege Postası
  • 17.08.2013 - 15:14
Mazlum-Der Genel Yönetim Kurulu (GYK) üyesi Abdurrahim Çelik, Suriye halkına yardım ulaştıran sivil toplum kuruluşlarına yapılan saldırıları kınadı.

        Abdürrahim Çelik, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hem Suriye’nin içindeki, hem Türkiye’deki grupların; provokasyonlara, dezenformasyon ve fitne amaçlı yönlendirmelere düşmemeye azami itina göstermesi gerektiği uyarısında bulundu.

        Kargaşa ve kaostan beslenen iç ve dış odakların ekmeğine yağ sürmekten kaçınılmasını isteyen Çelik, "Suriye’deki baskıcı diktatörlük, yönetimi elinde tutabilmek amacıyla kendi halkını yok etmek ve ülkeyi yaşanmaz hale getirmek için en vahşi yöntemlere başvurmaya devam ediyor. İsrail saldırıları ve işgaline karşı halkını ve ülkesini korumaktan aciz olan bu dikta idaresi, İsrail ve diğer sömürgecilerin güçlenmesine yarayacak biçimde iç çatışmayı derinleştirerek kaynaklarını heba etmeyi sürdürüyor. Yaşama imkanı kalmadığından ülke içinde yer değiştirmek veya komşu ülkelere sığınmak zorunda kalan Suriye Halkı kelimenin tam anlamıyla ölüm kalım mücadelesi veriyor. Şehirleri harabeye dönmüş olan Müslüman Arapların önemli bir bölümü, nispeten sakin olan Kürt illerine sığınıyorlar. Böylece, ortak inancı ve kaderi paylaşan Arap ve Kürt halkı arasında kardeşlik ve dayanışma giderek daha da güçleniyor." dedi.





Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.