Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Mete: Yaşanan olayın AK Parti ve CHP ile bir alakası yoktur

Başkan Mete: Yaşanan olayın AK Parti ve CHP ile bir alakası yoktur

Muğla’nın Marmaris ilçesinde geçtiğimiz Pazar günü 'Hollandalı Ahmet' diye tanınan turizmci 71 yaşındaki Ahmet Özkal’ın cenaze töreninde yaşanan olayın AK Parti ve CHP ile bir ilgisi bulunmadığı belirtildi.Cenazede Marmaris Belediye...

  • Ege Postası
  • 17.08.2013 - 14:43
Muğla’nın Marmaris ilçesinde geçtiğimiz Pazar günü 'Hollandalı Ahmet' diye tanınan turizmci 71 yaşındaki Ahmet Özkal’ın cenaze töreninde yaşanan olayın AK Parti ve CHP ile bir ilgisi bulunmadığı belirtildi.

Cenazede Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ile 2009 yılında AK Parti'den belediye başkanı adayı olan işadamı Doğan Tugay arasında gerginlik yaşanmıştı. Olay sonrası Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, CHP’li Muğla milletvekillerinin de katıldığı bir basın açıklaması düzenlemiş ve yaşanan olayın siyasi bir olay olduğunu iddia etmişti. AK Parti İlçe Başkanı Kadem Mete Marmaris’in iki tanınan ismi arasında yaşanan olayla ilgili bir basın toplantısı düzenleyerek, olayın tamamen kişisel olduğunu söyledi. Mete, “Yaşanan olayın ne AK parti ve ne de CHP ile bir alakası vardır.” dedi.

Mete, cenaze töreni sırasında meydana gelen olayı, Marmaris’in ulusal medyada bir kez daha kötü bir şekilde anılmasına sebep olan üzücü bir olay olarak değerlendirdi. Mete, şunları söyledi: “En az olay kadar çirkin olan bir başka konu ise CHP il başkanı tarafından olayın 'AK Parti saldırıyı sokağa indirdi' şeklinde yorumlayarak konuya partimizi de dahil etme çabası olmuştur. İki kişi arasında geçen bu olayın tamamen kişisel olduğu, ne AK parti ve ne de CHP ile bir alakası bulunduğu kamuoyu tarafından bilinmesi gereken bir gerçektir. Olay hakkında yapılan açıklamada partimizin adı kullanıldığı için bize de cevap verme hakkı doğmuştur. Olayın oluşum sırasında orada olmayışımız ve karşılıklı iddiaların, açıklamaların olması ve bunların yargıya taşınmış olması bizim bu olay hakkında fazlaca bir yorum yapmamızı gereksiz kılmıştır. Ancak yapılan açıklamalarda mağdur olarak gösterilen ve gerçekleşen olayda hiç suçunun olmadığı iddia edilen belediye başkanı hakkında bazı konuları konuşmak, hatırlatmak ve gittikçe kötüye giden toplum psikolojisi hakkında gerekli uyarıları yapmak ihtiyacı hissettik. Marmaris Belediye Başkanı'nın yaptığı iddia edilen omuz atma ya da silaha başvurma kendisinin sıkça başvurduğu bir davranış biçimidir. Marmaris Belediye Başkanı'nı yakından tanımayan parti milletvekillerinin kendisine inanarak destek vermeye gelmesi gayet doğaldır. Ama tüm Marmaris kamuoyu bilmektedir ki bu davranış biçimi bir ilk değildir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.