Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye’nin çeşitli illerinden 50 kadın muhtar Van’da bir araya geldi

Türkiye’nin çeşitli illerinden 50 kadın muhtar Van’da bir araya geldi

Türkiye’de çeşitli illerde görev yapan 50 kadın muhtar, Van Belediyesi'nin de desteği ile kenti görmek ve kentlilerle buluşmak için Van'a geldi. Van Belediyesi Başkan Vekili Ayşe Harmancı tarafından karşılanan kadın muhtarlar barış ve...

  • Ege Postası
  • 17.08.2013 - 14:48
Türkiye’de çeşitli illerde görev yapan 50 kadın muhtar, Van Belediyesi'nin de desteği ile kenti görmek ve kentlilerle buluşmak için Van'a geldi. Van Belediyesi Başkan Vekili Ayşe Harmancı tarafından karşılanan kadın muhtarlar barış ve kardeşlik mesajları verdi. Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Serpil Erenoğlu, "Biz buraya insanların yüreğine dokunmaya ve yüreğini hissetmeye geldik. Biliyoruz ki kadın bir insanın yüreğine dokundukça her şey güzel olur. Biz de o yüreklere dokunmaya ve hissetmeye geldik." dedi.

Türkiye'nin çeşitli illerinde görev yapan 50 kadın muhtar, kenti görmek ve kentlilerle buluşmak için Van'a geldi. Van'a gelen kadın muhtarlar sabah kahvaltısında bir araya geldi. Kahvaltıya Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ayşe Harmancı, Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Serpil Erenoğlu, Van'ın Cumhuriyet Mahallesi Kadın Muhtarı Leyla Tanrıtanır ile Van Belediyesi meclis üyeleri karşıladı. Kentteki bir otelde verilen kahvaltıda bir araya gelen muhtarlara kentin tarihi, turizmi ve sosyal yaşamı ile ilgili bilgi verildi.

Burada ilk açıklamayı yapan Van Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Leyla Tanrıtanır, Van’a geldikleri için tüm muhtarlara teşekkür etti. Bu organizasyonların doğu ve batıyı birleştirdiğini aktaran Tanrıtanır, şunları söyledi: "Biz kadın muhtarlar doğuyla batıyı birleştirdik. Bu insanlarımızın gönül ve barış bağını kurduk. Umarım bu arkadaşlarımız gittikleri yerde de Van’a ilişkin önyargıları olan insanlara Van’ı anlatırlar. Birçok muhtarımız üç-dört dönem muhtarlık yapan ve birçoğu 35-40 bin kişiye hitap eden muhtarlarımızdır. Arkadaşlarımız buradan gittikten sonra umarım Van’ın tarihi ve kültürüne görmeye çok insan gelecektir."

Tanrıtanır’ın ardından Van Belediyesi Başkan Vekili Ayşe Harmancı bir açıklama yaptı. Kadın muhtarları kentte ağırlamaktan mutluluk duyduklarını aktaran Harmancı, "Bu süreçte kadınların temsiliyeti istenilen düzeyde olmasa da yerelde seçilen arkadaşlarımızı bu süreçte burada görmek çok güzel. Batının bölgeye ilişkin önyargılarını biliyoruz, umarım bu yargıyı bu arkadaşlarımız değiştireceklerdir. Bu önyargıların kırılması için kadın hassasiyeti ile yaklaşarak bunu kırabiliriz. Kadın muhtarların burada gördükleri samimiyeti oraya anlatacaklarını iyi biliyoruz. Bundan sonra ne batının ne doğunun kardeşliğe önyargıları olmayacak. Umuyoruz bu kardeşlik süreci devam eder. Gençlerimizin ölmesini kadınlar ve anneler olarak kesinlikle görmek istemiyoruz. Barış gelecekse kadınların ve annelerin çabası sonucu gelecektir. Buna herkesin destek sunacağını umuyoruz.” diye konuştu.

Son olarak konuşan Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Serpil Erenoğlu, batı ile doğu arasında ayrımcılığın olmadığını ve gönüllerin bir olduğunu söyleyerek, "Yaşam şekillerimiz ve bakış açılarımız farklı olabilir, ama tek vücut gibiyiz. Sizlerle sevgiyi paylaşmak için buraya geldik. Biz kadın muhtarlar olarak yaşanan acılı süreçten kaynaklı Van'a hiç gelememiştik. Hepimiz aynı yüreği taşıyan insanlar olarak barışı destekliyoruz. Hem Van depreminin acısını paylaşmak hemde Van insanı ile buluşmak için buraya geldik. Biz buraya insanların yüreğine dokunmaya ve yüreğini hissetmeye geldik. Biliyoruz ki kadın bir insanın yüreğine dokundukça her şey güzel olur biz de o yüreklere dokunmaya ve hissetmeye geldik." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından kadın muhtarlar otobüslerle iki gün sürecek Van gezileri başladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.