Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir Milletvekili Ulema şehit ve gazi yakınlarına bilgi verdi

AK Parti İzmir Milletvekili Ulema şehit ve gazi yakınlarına bilgi verdi

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, şehit yakınları ve gazi dernekleriyle biraraya geldi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zafer Yıldırım’ın da katıldığı toplantıda, dernek üyelerinin karşılaştığı bazı sıkıntılar ve çözüme yönelik talepler görüşüldü.

  • Ege Postası
  • 02.05.2013 - 11:13
İZMİR -  Ulema, iktidarları döneminde şehit yakınları ve gazilerle ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi: "Bizler bugün vatan topraklarında huzur ve güven içinde yaşıyorsak, bunu siz değerli gazilerimize ve ahirete göç eden şehitlerimize borçluyuz. Sizler ülkenin bölünmez bütünlüğü, huzuru ve refahı için canınızı ortaya koydunuz. Hepimiz birer şehit ve gazi torunuyuz; ecdadımıza nasıl şükran ve minnet duyuyorsak, sizlere de aynı derecede minnet duyuyoruz. Bugüne dek yaptığımız çalışmalar, sizlere olan ahde vefamızın bir göstergesidir fakat bu çalışmaları yeterli görmüyor, devletimizin imkanları doğrultusunda daha ileriye taşıyoruz."

Şehit yakınları ve gazilerle ilgili yapılacak yeni düzenleme hakkında da bilgi veren Milletvekili Ulema, terör mağduru ve sivil vatandaşlara istihdam ve maaş hakkı getirileceğini, faizsiz konut kredisinin kapsamının genişletileceğini, vazife malullerinde derece kademe ilerlemesi yapılacağını, ek ödeme eğitim öğretim yardımı, su ve elektrik indirimi kapsamının genişletileceğini, muhtaç er ve erbaş ailelerine para yardımı yapılacağını belirtti.

Yürütülen çözüm sürecinin önemine de dikkat çeken Nesrin Ulema, 30 yılı aşkın süredir devam eden terör yüzünden binlerce can kaybı yaşandığını, 400 milyar dolarlık kaynağın bu uğurda harcandığını hatırlattı. Bir anne olarak artık bu ülkede çocuklarını askere gönderen annelerin, 'Acaba bir gün şehit haberini alır mıyım'' endişesi taşımasını istemediklerini belirten Ulema, bir daha bu topraklarda acılar yaşanmaması, barışın kalıcı olarak tesis edilmesi için çözüm sürecinin çok iyi değerlendirilmesi ve desteklenmesi gerektiğini vurguladı.(Cihan)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.