Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir'de temayüle yoğun ilgi

AK Parti İzmir'de temayüle yoğun ilgi

AK Parti İzmir İl Teşkilat mensuplarının 216 milletvekili aday adayını oyladığı temayül sona erdi. Uzak ilçelerden gelen teşkilat mensupları olarını kullanmak için sandık başına koştu. Tüm aday adayları yoğun ve hummalı bir tanıtım ve destek çalışması yürütürken en yoğun ilgi İzmir’den milletvekili aday adayı olan türkücü İbrahim Tatlıses’e yönelikti. Terden sırılsıklam olan tişörtüyle yemek yerine İzmir gevreğini yiyen Tatlıses ilgiden memnundu: “Şu ana gördüğüm kadarıyla süper. Temayül böyleyse seçim nasıl olur bilmiyorum. İnsan kaynıyor. Birinci turda sayın Tayyip Erdoğan’ı Başkan yapacağız. İkinci tura kalmayacak.” AK Parti İzmir'de temayüle yoğun ilgi

  • Ege Postası
  • 05.05.2018 - 15:46

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-AK Parti İzmir’de 216 milletvekili aday adayının teşkilat mensuplarınca oylandığı temayül yoklaması sona erdi. Temayülü yöneten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Fatih Şahin, il yürütme ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte oyları teslim aldı. Genel Sekreter, 30 ilçe için ayrı ayrı kullanılan 30 sandıkta kaç teşkilat mensubunun oy kullandığının belirlendiği imza listesini tek tek saydı.

Sabah 09.00’da başlayan ve 16.00’da sona eren Temayül sonunda 2 bin 642 teşkilat mensubu oy kullandı. Oy pusulalarının torbalara konulup Ankara’ya gönderilmesi öncesinde salona gelen AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, “Panayır havasında geçti. Sorun çıkmadı. Bize yakışan da bu. Sonuçları umarım hayırlı olur” değerlendirmesini yaptı.

Yoğun bir katılımla geçtiği gözlemlenen temayülde, AK Parti İzmir milletvekili aday adaylığına başvuran 216 isim oylanırken, teşkilatın tanıdığı ve sevdiği bir çok isim de Temayülde ilk sıralarda çıkmak için kurdukları stantlarda teşkilat mensuplarına bilgi ve broşür dağıttı.

Kimi el broşürü dağıtırken, kimi lokma döktürdü, çay-kahve-soğuk meşrubat-su dağıttı, kimi aday adaylarının taraftarları ellerinde o aday adayının isminin ve sıra numarasının yazılı olduğu tabelalarla spor salonu içinde ve dışında dolaştı. Temayülün bitmesine yarım  saat kala, ilçelerden gelen teşkilat mensupları oylarını kullanmak için sandık başlarına koştuğu görüldü.

İBRAHİM TATLISES’E YOĞUN İLGİ

Öte yandan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı İzmir İl Kongresi’nde bizzat sahneye davet ettiği AK Parti İzmir Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıklayan  Sanatçı İbrahim Tatlıses de, temayül yoklaması için beraberinde danışmanı olduğu halde stant başında yerini aldı.

TATLISES’İN TİŞÖRTÜ TERDEN SIRILSIKLAM OLDU AMA STANTTAN AYRILMADI, KARNINI GEVREK İLE DOYURDU

Sabahın erken saatlerinden itibaren standın başından ayrılmayan ve AK Parti Teşkilat mensuplarının adete akınına uğrayan İbrahim Tatlıses’in terden sırıl sıklam olan tişörtü dikkat çekerken, danışmanının verdiği İzmir Gevreği’ni atıştırıp kendisiyle tanışmak, konuşmak ve fotoğraf çektirmek isteyen hiçbir partiliyi geri çevirmemesi gözlemlendi.

İBRAHİM TATLISES: SAYIN ERDOĞAN’I BİRİNCİ TURDA BAŞKAN YAPACAĞIZ

Sevenlerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan ve bu durumdan oldukça memnun olduğu görülen AK Parti İzmir Milletvekili Aday Adayı Sanatçı İbrahim Tatlıses, Egepostası’na verdiği demeçte, gördüğü ilginin temayüle yansımasını umduğunu dile getirerek, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgisini bir kez daha tekrarladı:

“Şu ana gördüğüm kadarıyla süper. Temayül böyleyse seçim nasıl olur bilmiyorum. İnsan kaynıyor. Birinci turda sayın Tayyip Erdoğan’ı Başkan yapacağız. İkinci tura kalmayacak. Bu görüntü öyle. Benim temayülde şu ana kadar gördüğüm de bu.”

AYKUT DİKENCİK: BU HEYECAN UMARIM GENEL SEÇİMLERE DE YANSIYACAKTIR

Temayül Komite Başkanı ve AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Aykut Dikencik, heyecanlı ve yoğun katılımlı geçen bir temayül olması nedeniyle mutlu olduklarını belirterek, bazı ilçe başkanlarının teşkilat mensuplarına oylayacakları 14 ismi verdiği şeklindeki iddiaları da yanıtladı:

“Çok güzel temayül gerçekleştiriyoruz. Herkes birbirine saygılı. Güzel bir şekilde oy kullanılıyor. İnanıyorum ki aynı sinerji genel seçimlere de yansıyacak. Bu parti içi bir yarış olduğu için genel merkez kendi tasarrufuyla yapıyor bu işi. Sonuçları genel merkez değerlendirecek. Dışarıdan ve içeriden gelen bir ayrım yapmak doğru değil. Türkiye’ye mal olmuş bir sanatçı populiteresi yüksek. Bu heyecan umuyorum genel seçimlere de yansıyacaktır. Bazı telkinler olabilir. Teşkilattaki arkadaşların yazılması noktasında. Ama o kabine girildiğinde herkes kendi iradesini orada istediği gibi sandığa yansıyacaktır.”

FATİH ŞAHİN: SONUÇLARI ANKARA’DA DEĞERLENDİRECEĞİZ, YÜKSEK BİR KATILIM SÖZKONUSU

Temayülü yürütmek için görevlendirilen ve sabah saatlerinden itibaren Halkapınar Spor Salonu’nda  yerini alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Fatih Şahin de Egepostası’na yaptığı açıklamada, temayülün yüksek katılımlı olmasını görmekten mutluluk duyduğunu, parti olarak 24 Haziran seçimlerine hazır olduklarını söyledi:

“Temayül yoklamamız gayet verimli ve sağlıklı geçiyor. Bu temayül yoklaması İzmir’imize Türkiye’mize demokrasimize hayırlar getirsin. Yaptığı güzel hazırlıklar nedeniyle il ve ilçe teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum. Yüksek bir katılım söz konusu. 24 Haziran’da iyi bir sonuç alacağımıza inanıyorum. Ankara’da değerlendireceğiz.”

DİLEK YILDIZ BÜYÜKDAĞ: İSTEDİĞİMİZ ORANDA DEĞİL AMA İNŞALLAH SONRAKİ DÖNEMDE SAYIYI ARTTIRACAĞIZ

Temayülün başında bulunan isimlerden AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, temayüle katılan 216 adayından sadece 35’inin kadın olması nedeniyle biraz buruk olsalar da önümüzdeki seçimlerde bu sayının artması için çaba göstereceklerini kaydetti:

“Temayülümüz son derece güzel geçiyor. Birlik ve beraberlik içinde geçiyor. Teşkilatımızın motivasyonu ve morali çok yüksek. Aday adaylarımıza teveccüh fazla. 35 kadın aday adayı var. İstediğimiz oranda değil ama inşallah bir sonraki dönemde sayıları daha da arttıracağız. Gençler var. Seçilebilecek noktalarda olacaklarına inanıyorum. Sabahın erken saatlerinden itibaren partililerimiz adeta buraya akın etti.”

KADİR ÖZGİRGİN: BÜTÜN YÜZLER GÜLÜYOR, MUTLU VE HUZURLUYUZ

AK Parti Seçim İşleri İl Başkan Yardımcısı Kadir Özgirgin de sorunsuz ve heyecanlı geçen bir temayülü yürüttüklerini dile getirerek, “Olumlu bir şekilde sorunsuz geçiyor. Heyecan had safhada. Bütün yüzler gülüyor. Mutlu ve huzurluyuz."

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.