Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir’de 4 eski başkan da yola çıktı

AK Parti İzmir’de 4 eski başkan da yola çıktı

AK Parti İzmir’de dört eski başkan da milletvekili olmak için müracaatlarını gerçekleştirdi. İl eski Başkanı Ömer Cihat Akay ve İl Kadın Kolları eski Başkanı Gözde Keskin’in yanı sıra Konak İlçe Eski Başkanı Temel Yıldırım ile İl Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı Ahmet Uğur Baran il başkanlığına başvuru dilekçelerini teslim etti. AK Parti İzmir’de 4 eski başkan da yola çıktı

  • Ege Postası
  • 27.04.2018 - 13:22

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- AK Parti İzmir İl eski Başkanı Ömer Cihat Akay ve AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları eski Başkanı Gözde Keskin de İzmir’den Milletvekili adayı olmak için başvurdu. Müracaat formlarını AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’e veren iki eski başkan da İzmir Milletvekili olarak yola devam etmek istediklerini belirtti.

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları görevini tekrar yapmak istediğini belirttikten sonra yerine Dilek Yıldız Büyükdağ’ın atanmasının ardından İl Yönetimi’ne girmesi beklenen Gözde Keskin, yönetimde yer almak yerine Milletvekili adayı olmayı tercih etti.

İL KADIN KOLLARI ESKİ BAŞKANI DA ADAY ADAYI OLDU

3,5 yıl sürdüğü kadın kolları başkanlığı görevinden ayrıldıktan sonra AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün de yönetimine almak istediği isim olan Gözde Keskin, Milletvekili aday adayı olma kararını verdi.

KESKİN: SONUÇ NE OLURSA OLSUN PARTİMİN EMRİNDE CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIM

24 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çeken AK Parti İzmir İl Milletvekili Aday Adayı Gözde Keskin, sonuç ne olursa olsun partisinin emrinde çalışmaya devam edeceğini belirterek,

“24 Haziran seçimleri çok önemli. Liderimiz Erdoğan’ın önderliğinde inşallah bu seçim de kazanılarak yurtdışı destekli, bu ihanet odaklarının çabaları bir kez daha boşa çıkarılacaktır. AK Parti teşkilatları ve mensupları olarak 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde bu odaklara en güzel cevabı İzmirlilerin desteğiyle partimizi İzmir’de birinci parti yaparak vereceğiz. Bu süreçte ben de bu hedefe katkı vermek, kadıların ve İzmir’in sesi olmak için parti büyüklerim, arkadaşlarım ve ailemle yaptığım istişareler neticesinde doğup büyüdüğüm İzmir’imden Milletvekili aday adayı olmaya karar verdim. Şahsımla ilgili sonuç ne olursa olsun bu süreçte devletimin, milletimin ve partimin emrinde canla başla çalışacağım” şeklinde açıklama yaptı.

ÖMER CİHAT AKAY: PARTİME, İZMİR’E VE ÜLKEME HİZMET ETMEK İSTİYORUM

Milletvekili adayı olmak için müracaat dilekçesini AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’e teslim eden bir diğer isim de 3,5 yıl il başkanlığı görevi yürüten eski İl Başkanı Ömer Cihat Akay oldu. Dilekçesini Şengül’e teslim ettiğini dile getiren Ömer Cihat Akay, “Aydın Beye teslim ettim. İnşallah bu dönem parti büyüklerimizin tevessülü olursa 27’inci dönem aday adaylığının müracaatını yaptım. Partime, İzmir’e ve ülkeme hizmet etmek istiyorum. 3,5 yıllık il başkanlığı deneyimimi meclise taşıyarak milletvekili yapmak istiyorum. Hayırlı olsun inşallah. Bu süreç önemli. Mesele memleket meselesi. Hem başkanlık sisteminin hem milletvekili seçiminin ülkemize, ilimize hayırlı olmasını niyaz ediyorum” diye konuştu.

YILDIRIM VE BARAN DOSYALARINI TESLİM ETTİ

AK Parti İzmir Engelliler Koordinasyon Merkezi İl Başkanı Ahmet Uğur Baran ve AK Parti Konak ilçe Başkanı Temel Yıldırım, partilerinden İzmir milletvekili aday adayı oldu.

BARAN: DOSYAMI TESLİM ETMİŞ BULUNUYORUM

Milletvekili olmak için görevinden istifa eden AK Parti İzmir Engelliler Koordinasyon Merkezi İl Başkanı Ahmet Uğur Baran, İzmir ya da Türkiye’nin 81 ilinden birinde Milletvekli adayı olmak istediğini belirterek, “Tüm Türkiye’nin her karışında yaşayan engelli vatandaşlarımıza hizmet etmek adına Teşkilatlarının her kademesinde onur duyarak çalıştığım, hizmet ettiğim partimin İl Başkanlığına dosyamı teslim etmiş bulunuyorum. Eğer takdir görür seçilir ve Meclise gidersem oturduğum koltuk 12 milyon engelli kardeşimin koltuğu olacak.  Rabbim yar ve yardımcımız olsun” ifadelerini kullandı.

YILDIRIM: BAŞVURUMU GERÇEKLEŞTİRMİŞ BULUNMAKTAYIM

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım da Milletvekili adayı olmak için yola koyuldu. Milletvekilliği aday adaylığı başvurusunu yaptığını açıklayan Yıldırım, “Bugün itibariyle, iki dönem ilçe başkanlığı (Balçova / Konak) yaptığım Ak Partimiz’den 27’inci Dönem İzmir 1’inci Bölge Milletvekili Aday Adaylığı başvurumu gerçekleştirmiş bulunmaktayım. Kutlu davamıza, aziz milletimize, vefakar ve cefakar teşkilatımıza hizmet yolunda desteğinizi ve dualarınızı beklerim” dedi. 

2 GÜNDE 80 BAŞVURU

AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda ikinci gün, aday adaylığı için baş döndüren bir trafik yaşandı. 24 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerde aday olmak isteyenler, başvurularını teslim etti. İzmir İl Başkanlığı'na 2 günde toplamda 80 başvuru yapıldı. Başvuruların 36'sı birinci bölgeden, 38'i ise ikinci bölgeden gerçekleştirildi. Yapılan 6 başvuru ise il dışı. Aday adaylık başvurusunu yapanlar ve dikkat çeken isimlerden biri Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi eski öğretim üyesi Prof. Dr. Nurselen Toygar. Toygar, 2015 genel seçimlerinde de AK Parti'den aday adayı olmuştu. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi eski başhekimi olan ve aynı hastanenin genel cerrahi bölümünde görev yapan Operatör Doktor Mehmet Bayındır da adaylık başvurusunu İl Başkanlığına teslim etti. Milletvekilliği hayali ile yola çıkan bir diğer isim ise AK Parti Konak eski İlçe Başkanı Temel Yıldırım. Birçok partili ile il binasına gelen Yıldırım, aday adaylığı başvurusunu resmen yaptı. İl Yönetimi'ndeki görevinden istifa eden Nilüfer Karadal da aday adaylığı başvurusunu yapan isimler arasında yer aldı.

AK Parti, aday adaylarının başvurlarını 29 Nisan Pazar akşamına kadar kabul edecek. Alınan başvurular, 30 Nisan Pazartesi günü Genel Merkeze gönderilecek.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.