Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir’de flaş karar: İki ilçede kongre yok!

AK Parti İzmir’de flaş karar: İki ilçede kongre yok!

AK Parti İzmir İl Başkanlığı kongre süreci devam ederken flaş bir karara imza attı. Aday çıkan ilçelerde seçim yapmama kararı aldı. Bu nedenle Aliağa ve Çeşme’de kongre yerine atama yapılacak. AK Parti İzmir’de flaş karar:

  • Ege Postası
  • 26.03.2018 - 22:05

EGEPOSTASI- AK Parti İzmir'de kongre süreci devam ediyor.Kınık, Bergama, Beydağ, Kiraz, Bayındır, Menderes, Torbalı, Kemalpaşa, Karabağlar, Bayraklı, Bornova, Selçuk, Narlıdere, Balçova ve Buca ilçelerinde seçimleri tamamlayan AK Parti, değişim kararı alınan ilçelerin büyük bölümünde tek adaylı seçimlerin yapılması tercih edildi.
İki ya da daha fazla adaylı yarışlara sıcak bakılmayan AK Parti'de son olarak Selçuk kongresinde genel merkezin adayı Sema Yeşilçimen’in karşısına çıkarak seçimi kazanan Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Osman Başterzi’nin istifası alınmıştı. 
Son olarak Buca kongresinde de genel merkez tarafından yola devam kararı verilen İlçe Başkanı Mustafa Arslan’ın karşısına Cafer Büyükalmus rakip çıktı. Bütün çabalara rağmen kongre öncesi adaylıktan geri atmayan Büyükalmus seçimi kazanamadı.

Kongresi 4 Nisan'da yapılacak Çeşme ve 7 Nisan'da yapılacak Aliağa ilçelerinde de adaylar çıktı. Genel merkezin Çeşme’de aday olacağını açıkladığı İlter Etike’ye rakip olarak Kadın Kolları eski Başkanı Fulya Barbaros çıktı. 
Aliağa İlçesinde ise genel merkezden atanan Kazım Sayın’a rakip olarak İsa Önal çıktı. Önal, kongrede aday olacağını ve kararından vazgeçmeyeceğini açıklayınca olası krizi önlemek isteyen İl Başkanı Şengül genel merkez ile görüşerek iki ilçede yönetimlerin istifasını aldı. Karara göre, iki ilçede kongrenin yapılmayacağı ve atama yönetimlerle devam edileceği belirtildi. Öte yandan iki ilçeden seçilmesi gereken delegeler il kongresine katılamayacak. Parti, 30 değil 28 ilçe delegeleriyle il kongesinde oy kullanabilecek

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.