Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir’de gençlik patlaması: Dikkat çeken ayrıntı

AK Parti İzmir’de gençlik patlaması: Dikkat çeken ayrıntı

AK Parti’nin İzmir listesinde gençlik kollarından gelme 7 isim yer aldı. Parti’de İl Gençlik Kolları Yönetimi’nde beraber görev yapmış Bilal Kırkpınar, Meltem Ergin ve Hale Yıldız ikinci bölgede aynı listede yer aldı. AK Parti'nin İzmir listesinde

  • Ege Postası
  • 19.09.2015 - 11:38
HABER SERVİSİ - İzmir'den Meclis'e 7 Haziran’da her 2 bölgeden 4'er milletvekili gönderen AK Parti'de 1 Kasım aday listesi değişti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'de liste başı aday oldu. Yıldırım'ın adaylığı liste sıralamasını değiştirdi. AK Parti'nin mevcut sekiz milletvekilinden yedisi yeniden listeye girdi. Sadece Buca Belediyesi eski Başkanı Cemil Şeboy liste dışı kaldı. Yıldırım'ın adaylığı ile 7 Haziran'da 8. sıradan aday gösterilen Atilla Kaya, 2. sıraya yükseldi. Yıldırım, kendisine yakın olan Necip Kalkan'ı da dördüncü sıraya taşıdı. Kalkan, 7 Haziran'da liste dışı kalmıştı. 2. bölge 2. sıradan aday olan Nesrin Ulema ise 5. sıraya geriledi. Kerem Ali Sürekli, yine aynı yerden 4. sıradan aday oldu.

AYNI YÖNETİMDEN AYNI LİSTEYE
Listelerdeki en dikkat çeken ayrıntı ise ‘gençlik’ aşısı…
Parti’de İl Gençlik Kolları Yönetimi’nde beraber görev yapmış Bilal Kırkpınar, Meltem Ergin ve Hale Yıldız ikinci bölgede aynı listede yer aldı. 2011’de il gençlik kolları başkanlığına atanan Kırkpınar milletvekilliği adaylığı için geçtiğimiz sene istifa etmişti. Kırkpınar, 7 Haziran’da 10. sıradan aday gösterilirken, 1 Kasım listelerinde 7. sıradan yazıldı. 7 Haziran’da listede olmayan Meltem Ergin ve Hale Yıldız, İzmir ikinci bölgeden aday olma şansı yakaladı. Ergin 9, Yıldız ise 12. sıradan listeye girdi. Ergin ve Yıldız’ın listeye yazılması ilginç bir tablo oluşturdu. İkinci bölge listesinde yer alan Kırkpınar, Ergin ve Yıldız geçmişte il gençlik kolları yönetiminde beraber görev yapmıştı.

Öte yandan listelerde yer alan gençlik kollarından gelme diğer isimler şöyle;
Hamza Dağ: İl Gençlik Kolları eski Başkanı
Maksut Karaosmanoğlu: Uzun yıllar gençlik kollarında yöneticilik yaptı
Cemal Bahçıvan: AK Parti Kınık Gençlik Kolları eski Başkanı
Enes Uzunlar: AK Parti Buca Gençlik Kolları eski Başkanı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.