Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir'de beklenen oldu: Listelerde değişim var

AK Parti İzmir'de beklenen oldu: Listelerde değişim var

AK Parti’nin İzmir milletvekili aday listesi belli oldu. 7 Haziran’da İzmir’den vekil seçilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu bu kez Afyon’da liste başına yazıldı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı , İzmir eski Milletvekili, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım yeniden İzmir’den aday gösterildi. Listelerde Yıldırım'ın ağırlığı hissedildi. AK Parti'de beklenen oldu: Büyük değişim var

  • Ege Postası
  • 18.09.2015 - 17:06
EDA EBRU NANECİ/HABER SERVİSİ - AK Parti’de 1 Kasım için milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na teslim etti.
Partinin 7 Haziran’da her iki bölgeden 4’er vekil çıkardığı  İzmir’de 1 Kasım listesi belli oldu.

İZMİR MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1.BÖLGE ADAYLARI
1 - Binali Yıldırım
2- Atilla Kaya 
3 - Hüseyin Kocabıyık
4 - Necip Kalkan 
5 - Cemal Bekle 
6 - Ayşe Engür
7 - Fevzi Bayram 
8 - Maksut Karaosmanoğlu 
9 - Mehmet İlkbahar
10 - Gürbüz Akbulut
11 - Zerrin Kara 
12 - Ahmet Eroğlu 
13 - Enes Uzunlar 

2.BÖLGE ADAYLARI
1 - Nükhet Hotar 
2 - İbrahim Turhan
3 - Hamza Dağ
4 - Kerem Ali Sürekli 
5 - Nesrin Ulema 
6 - Tansu Kaya 
7 - Bilal Kırkpınar 
8 - Ali Sedat Şenbaş 
9 - Meltem Ergin
10 - Veysel Güldoğan
11 - Emin Sefa Kayacan
12 - Hale Yılmaz
13 - Cemal Bahçıvan


EROĞLU AFYON’A
Partinin 7 Haziran’da İzmir’den aday gösterdiği Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu bu kez Afyon’dan ilk sırada yazıldı.



VE YILDIRIM DÖNDÜ
Partide üç dönem kuralı nedeniyle yeniden dönüş yolu açılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım, İzmir’de beklenildiği gibi birinci bölge birinci sırada yer aldı.

HOTAR 2. BÖLGEYE GEÇTİ
Yıldırım’ın birinci bölgeye gelmesinden sonra geçtiğimiz günlerde yapılan büyük kongrede yeniden MKYK’ya giren ve yeniden Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Nükhet Hotar, ikinci bölgenin birinci sırasında yer aldı. 7 Haziran'da ikinci bölgenin tepesinde yer alan İbrahim Turhan ise ikinci sıraya kaydırıldı. Turhan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yakınlığıyla biliniyor.



KAYA 6 BASAMAK YÜKSELDİ
7 Haziran’da birinci bölgede 8. sırada kalan AK Parti İzmir eski Teşkilat Başkanı Atilla Kaya, Yıldırım’ın arkasından birinci bölgede ikinci sırada yer aldı. Kaya, 7 Haziran listelerine yönelik yapılan temayülde birinci bölgede ilk sırada yer almıştı.

AK PARTİ'NİN EMEKÇİSİYİM
Listede 6 basamak birden yükselen Kaya; "Hizmet adamı Binali Yıldırım'la çalışmaktan gurur duyuyorum. Güler yüzlü, ılımlı, hizmet odaklı siyaseti ondan öğrendik. İzmirliye yapacaklarımızı kapı kapı gezip anlatacağız. Bu partinin 8. sırasında da birinci sıradaymışım gibi çalıştım. AK Parti'nin emekçisiyim. Teşkilatın gücünü Meclis'e taşımak istiyorum. Koltuksuz siyaset de yaptım. Hizmetin her noktasında yer aldım" dedi.


ŞEBOY YOK, ULEMA GERİLEDİ
7 Haziran’da vekil seçilen Buca Belediyesi Eski Başkanı Cemil Şeboy ise bu kez listede kendine yer bulamadı. İkinci bölgede ikinci sıradan vekil seçilen Nesrin Ulema ise bu kez 3 basamak geriledi. Ulema 1 Kasım listesinde ikinci bölgede beşinci sırada yer aldı.

SÜREKLİ, DAĞ VE KOCABIYIK YENİDEN
7 Haziran'da vekil seçilen isimlerden Kerem Ali Sürekli Hamza Dağ, Hüseyin Kocabıyık gibi isimler listelerde yerlerini korudu.

5. VE 6. SIRALARDA DEĞİŞİKLİK
Parti 7 Haziran’da her iki bölgede 5. ve 6. sırada yer alan isimleri ( Ozan Ceyhun, Durmuş Boztuğ, Mehmet Bayındır, Necip Nasır) 1 Kasım listelerine yazmadı. 



KALKAN LİSTEDE
Yerel seçimlerde Karabağlar Belediye Başkan Adayı gösterilen Necip Kalkan, 1 Kasım listelerinde kendine yer buldu. Kalkan, birinci bölgede dördüncü sıradan listeye yazıldı.

KİMSENİN KORKUSU OLMASIN
1. Bölge 4. sıradan aday gösterilen Kalkan; "Şimdi AK Parti'de Binali Yıldırım'ın olduğu bir listede 4. sıradan aday olmak bir şereftir. 10 ya da 12. sırada olmak onurdur. 4. sırada olduğum gururla konuşuyorum. İktidar partisinde olmanın ve Türkiye'de çok büyük işer başarmış bir partinin adayı olmak insana gurur veriyor. 1 Kasım'ı bekliyoruz. Tabi yan yatarak değil arı gibi bütün beldelerle temas kurarak çalışacağız. Hedefimiz İzmir'de geçen seçimden aldığımız oyu katlamaktır. Kuvvetli arkadaşlarımız var. Binali Yıldırım var. Türkiye'de hizmetlerini alt alta yazıp sıralasak 8 cilt kitap eder. Tekrar milletvekili olmasının faydalarını yaşatmalıyız. AK Parti'yi desteklemek ile İzmir'e yağmur gibi proje yağar.  Bu projelerin takipçisi olmaya hazırız. Ben bütün bir parçasıyım. Bu listeyle geçen seferden farklı işler yapacağız. Geçen dönem 4 - 4 idi. 2011'deki sonucu yaşatmaktır. 6 -5 vekil kazanırsak normaliz 6-5'in üzerine milletvekili koyarsak başarılıyız. Göze batıcı, helal olsun dedikleri çalışma temposuyla ortaya çıkabilecek teşkilatın içerisinden gelmiş insanlar var. Halkın tanıdığı sokaktaki insanların adını bildiği insanlar. Halkın elini tutmuş yüz yüze geldiği insanlar. Bizim arkadaşlarımızı 30 ilçede vatandaşlar tanıyacak. Bütün adaylar yakışır ama oy getirmesi lazım, oy karşılığı olması lazım. Hepsi İzmir'in çocuğu bu listeyle İzmir'in beklediği milletvekili formatını ortaya. Burada hedef bizim içimizdeki enerjiyi Karabağlar'da ortaya koyduk. Hedefimiz başta 5 biz var ise 6. Kimsenin korkusu olmasın." diye konuştu.


BEKLE VE KAYA YÜKSELDİ
Roman Aday Cemal Bekle, birinci bölgede 2 sıra yükseldi ve beşinci sıradan aday gösterildi. İkinci bölgede de dokuzuncu sıra adayı olan Aliağa Beleidyesi eski Başkanı Tansu Kaya bu kez altıncı sıradan aday yazıldı. 

LİSTEYE GİRENLER ÇIKANLAR
AK Parti’nin 1 Kasım’da sandığa gidecek İzmir listesinde 1.Bölgede Cemil Şeboy, Ozan Ceyhun, Bediha Türkyılmaz, Talip Uzun, Kazım Erten ve Ömer Sertbaş bu kez aday gösterilmedi. 1.Bölgenin yeni listesinde Ayşe Engin, Fevzi Bayram, Maksut Karaosmanoğlu, Mehmet İlkbahar, Ahmet Eroğlu ve Enes Uzunlar gibi yeni isimler yer aldı. İkinci bölgede ise Durmuş Boztuğ, Mehmet Bayındır, Savcı Sayan, Neşe Gürçay, Esra Aladağ, Ali Hadim ve Müjde Çelik liste dışı kalırken, Ali Sedat Şenbaş, Meltem Engin, Veysel Gündoğan, Emin Sefa Kayacan, Hale Yıldız ve Cemal Bahçıvan listenin yeni isimleri oldu.




İL BAŞKANI DELİCAN'DAN İLK AÇIKLAMA
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ilk açıklamayı il binasında yaptı. Başkan Delican, "Çok büyük bir başarı elde edeceğiz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz günlerde Binali Yıldırım'ın oy arttırmayacağını söylemiş. Onlar kendi işlerine baksınlar. Halka tahakküm kurmasınlar. Buradan onlara hodri meydan diyoruz. Binali Yıldırım 36.8 gibi bir oyla büyük bir başarı yaşamıştı. Bunun da üzerine çıkacağız. Dinamo görevleriyle bu listeler çok büyük başarılara imza atacaktır" dedi. 



ULEMA: BİZİM İÇİN SIRA FARK ETMEZ!
Aday listesinde 3 basamak gerileyen AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, “ Bu genel merkezin takdiridir. Bizim için 2, 5, 10 fark etmez hangi sırada olursa olsun çalışmalarımıza devam edeceğiz. Partimiz, ülkemiz, İzmir için koşmaya devam edeceğiz. Hayırlısı olsun. Önemli bir seçime gidiyoruz inşallah bu seçimlerde de tek başına iktidarı göğüsleyecek ve tek vücut olacaktır. Listeyi YSK’ya verildiği zaman öğrendim. Biz partililer için sıra, makam, mevki önemli değildir. 13 yıl önce olduğu gibi partimiz için koşturup İzmir’den en yüksek oyu almak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz” dedi.



DOĞAN: LİSTEMİZ AK PARTİ'Yİ BİRİNCİ YAPACAK
AK Parti İzmir SKM Başkanı Bilal Doğan ise listeyi şöyle değerlendirdi;  "Ülkemize İzmir’imize hayırlı olmasını istiyorum.  İzmir’de AK Parti’yi birinci parti yapacak listedir. Türkiye listelerine baktığımızda da YSK’ya verilen listelerin partimizi tek başına iktidara taşıyacak bir liste olduğunu görüyoruz. Listemizde tecrübe, dinamizm, hizmet olarak kentimize fayda veren insanlardan oluştuğunu görüyoruz. Listemizin birinci bölgenin başında Türkiye’ye mal olmuş Türkiye’nin en uzun soluklu ve en başarılı bakanlarından olan Binali Yıldırım bakanımızın olduğunu görüyoruz. Diğer bir birinci sıraya baktığımızda AK Parti’nin kurulduğu günden bu yana partimize hizmet etmiş, genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulunmuş partimizin ve ülkemizin sosyal politikalarının hazırlanmasında öncü olmuş bir genel başkan yardımcımızın olduğunu görüyoruz. Takım kaptanlarımızın çok başarılı, tecrübeli ve partimizi he iki bölgede de birinci yapacak bilgi birikim ve donanıma sahip olduklarını görüyoruz."

MEHMET BAYINDIR
"1 Kasım erken seçimi daha doğrusu tekrar seçimi demokrasimiz, milletimiz, partimiz ve İzmir’imiz adına hayırlı olsun. Ben diyorum ki; seçimler her zaman güzeldir, demokrasi güzeldir… Liste meselesinde her zaman genel merkezin taktiri ön plandadır. Futbol maçındaki özelliklere benzetiyorum. Her maçın özelliği farklıdır, kurmay heyeti her maça göre farklı kadro çıkarır.  Geçen maçın özelliği farklıydı bu maçın özelliği farklı… Ona göre ilk 11 çıktı. Biz yedek oyuncuyuz. Her an oyuna girebiliriz. Önümüzdeki seçim için hazırlıklı olmamız lazım. Daha üst sıralarda olmayı bekliyordum ama olmayınca, ‘ben buna alışkınım’ diyorum.  2011 seçimlerinde ben temayülde birinci gelerek şampiyon olmuştum ama listelerde yoktum. Ama yokum diye asla bırakmadım sayın bakan Binali Bey’le köy köy dolaştım. Görevime bile dönmemiştim. Şimdi de aynı şekilde çalışacağım. Buradayım ve tamamen destek düşünüyorum. Milletvekili adayıymışım gibi yüksek tempoyla çalışacağım. Önemli olan partimizin başarısıdır. "

CEMAL BEKLE 
"Bu seçimde elimizden geleni yapacağız. Bu defa olması mümkün görünüyor. Mevlam ne eyler ne eylerse güzel eyler. Mahallelerde sorun yaşamayız. Yine açık ara çıkartırız. Bu defa gidip oy isterken daha fazla yüzümüz olur. 7. sırada yüzümüz çok fazla yoktu. 7'nin çıkmayacağını hepimiz biliyorduk ama bu  defa gittiğimizde 5'in çıkma ihtimali var. Çıkabilecek bir sıra durumu izah ederiz oylarını isteriz. Yeniden gönülden bize destek olacaklardır. Kendi mahallelerimize gidiyoruz muvaffak oluruz bu defa inşallah."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.