Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege Postası sordu, AK Parti SKM Başkanı Doğan yanıtladı

Ege Postası sordu, AK Parti SKM Başkanı Doğan yanıtladı

AK Parti İzmir Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) bugün açıklanacak milletvekili aday listesinin ardından çalışmalara start verecek. SKM Başkanı olarak İl Başkanı Bülent Delican tarafından göreve atanan İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, 1 Kasım erken seçimlerine yönelik yapılacak çalışmaları Ege Postası'na anlattı. Doğan, "Hedefi ve çıtayı yükselttik. Her bölgeden en az 6 milletvekili çıkartmak için çalışacağız" dedi Ege Postası sordu, AK Parti SKM Başkanı Doğan yanıtladı

  • Ege Postası
  • 18.09.2015 - 10:07
EDA EBRU NANECİ  / HABER SERVİSİ - Seçime kısa bir süre kala siyasi partilerde yaşanan hareketlilik hız kazanmaya başladı. AK Parti'nin milletvekili aday listesinde kimlerin yer alacağı ise merak konusu. AK Parti SKM'de çekirdek kadro oluşturuldu. Seçim için İzmir'de belirlenen yol haritasında yüz yüze ve birebir temas ile ev ziyaretlerinin çok önem kazanacağını ifade eden SKM Başkanı Bilal Doğan, genel merkezin talimatları doğrultusunda çalışmaları sürdüreceklerinin altını çizdi. Ayrıca Doğan, kadınların seçimin lokomotifi olacağını belirtti. 

"AK PARTİ YERELDEN VURACAK" HABER İÇİN TIKLAYINIZ...

Çok kısa bir süre önce 7 Haziran seçimlerinde kurulan SKM geride nasıl bir manzara bıraktı' 
Benden önce SKM'de görev yapan arkadaşlarımız zor koşullarda ve kıt imkanlarla çok büyük çaba sarf ettiler. Her bölgeden 4'er milletvekili çıkarttılar. Arkadaşlarımız çok iyi bir arşiv ve çok iyi bir çalışma gösterdiler. Geçtiğimiz dönemde, toplumun her kesimine ulaşarak, partimizin çalışmalarını kamuoyunu duyurmak için özel bir çaba sarf ettiler. Arkadaşlarımızın bize bıraktıkları arşiv, bilgi ve deneyimli kadrodan yararlanacağız. Onların bıraktığı yerden biz de bayrağı devraldık. Onların ördüğü duvarın üstüne biz de bir tuğla koymaya gayret sarf edeceğiz. 
SKM Başkanı olarak görev size verildi, neler söyleyeceksiniz'
SKM'ye İl Başkanı Bülent Delican'ın ataması sonucunda Seçim Koordinasyon görevine getirilmiş bulunmaktayım. Bu vesile ile il başkanıma teşekkür ediyorum. İl Başkanı Bülent Delican'a, partimize, genel merkezimize İzmir iline layık bir SKM başkanı olmak için elimden gelen gayret ve çabayı sarf edeceğim. AK Parti, Türkiye'nin olduğu gibi dünyanın da en büyük sivil toplum örgütü ve partilerinden bir tanesi. Türkiye'nin 3. büyük kentinin koordinasyon başkanı olmak benim için bir onur vesilesidir. Bu onuru korumaya çalışacağım. 
İzmir için bir hedefiniz nedi? Kaç milletvekili çıkartmayı amaçlıyorsunuz'
Hedefi ve çıtayı yükselttik. Her bölgeden en az 6'şar milletvekili çıkartmayı hedefliyoruz. Bu hedef uzak bir hedef değil, gerçekleşme ihtimali yüksek bir hedef. Bu uğurda çalışacağız. Ancak bu konuyla ilgili olarak, en büyük görevin kadınlarımıza düştüğünü görüyorum. Kadınlarımız çok başarılı çalışmalar yapıyorlar. Kadınlarımız erkekler gibi değiller. Her eve girebiliyorlar. Bu seçimin lokomotifi kadınlar olacak. Çünkü kadınlar geçtiğimiz seçimlerde de çok büyük bir fedakarlık gösterdiler. Her eve rahatça girebilir kadınlarımız. Kadınlarımız evde anne ve eş, sokakta çalışan, parti çalışmalarını yapan fedakarca toplumumuzun yükünü çeken insanlar. Anneler Türkiye'nin ve çocukların geleceği konusunda çok hassastır. Türkiye'nin geleceği konusunda çocuklarımızın önümüzdeki senelerde daha rahat, daha huzurlu, daha barış ve refah içerisinde yaşamasını, dünyanın en büyük on ekonomisine girmiş bir ülkede çocuklarının yaşamasını isteyecektir. Anneler bunun için bugün üzerilerine düşen fedakarlıkları yaptıklarını görüyoruz. 


SKM için bir çok isim göreve getirildi, çalışmalar ne zaman başlayacak' 
Annelerimizden sonra da en büyük fedakarlığı gençlik kollarımızdan gençlerden ve ana kademeden görüyoruz. Çalışmalarımızı bu yönde yoğunlaştırıyoruz. SKM'yi oluşturuyoruz. Listelerimiz bugün hayırlısıyla açıklandıktan sonra seçime start vereceğiz. Şuanda altyapısını oluşturuyoruz. SKM'de çalışmak isteyen bütün partililerimize kapımız açık. Bu süre içerisinde partimizde ana kademede, gençlik ve kadın kollarında özellikle de belediye meclis üyesi olmam sıfatıyla da belediye meclis üyelerinin çalışmalarından yararlanacağız. 
Meclis üyeleriyle nasıl bir çalışma yürütmeyi düşünüyorsunuz' 
Belediye meclis üyelerimizi de aktif bir şekilde sahada olacak. Çünkü meclis üyelerimiz kendi ilçelerinde mesleklerinde ön plana çıkmış insanlar. Bu arkadaşlarımızın birikim ve deneyimlerinden yararlanmak istiyoruz. Meclis üyesi arkadaşlarımızın adaylarla birlikte sahada olmalarını istiyoruz . Düzenli bir şekilde her adayın yanında bir kadın kollarımızdan temsilcimiz, ana kademeden gençlik kollarından temsilcilerimiz olacak. Kendi ilçelerinde, ilçelerin özelliklerine göre program yapacağız. Ben yok biz varız. Ekip çalışması olacak. 


Adaylar bugün açıklanıyor. Açıklandıktan sonra neler yapacaksınız'
Seçimlere çok kısa bir süre kaldı. Adaylar açıklanacak. Açıklanmasının ardından, 21 Eylül'de de genel merkezimizde geniş katılımlı bir aday tanıtım toplantısı olacak. Bayramda ise ilçelerimizde milletvekilleriyle birlikte bayramlaşma törenleri olacak. Bayramlaşacağız. Bayram'dan sonra da İl Başkanımız Bülent Delican'ın belirleyeceği bir tarihte aday tanıtım toplantısı yapacağız. Geniş katılım sağlanacak. İzmir'e ve ülkemize yönelik genel merkezimizin mesajlarını ileteceğiz. Seçimle tek parti iktidarının yürüyüşünü başlatmış olacağız. 
AK Parti 7 Haziran'da tek başına iktidarı kaybetti. Peki şuana kadar gözlemlediğiniz tabloda durum nedir'
Şuan itibariyle baktığımızda, AK Parti tek başına iktidar gözüküyor. Oy oranlarımızı yukarıya taşıdığımızı görüyoruz. Yüzde 46 ve üzerine doğru gidiyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu olumsuz tablodan çıkışın, ekonomik sosyal ve özellikle de terör saldırılarına dur diyebilmek için birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğunu görüyoruz. Türkiye tek parti iktidar olduğu dönemlerde çok hızlı büyümüş, çok hızlı gelişmiştir. Bugün ucu dışarıda olan taşeronların ülkemizde yarattıkları tahribatların özellikle sonlanacağını biliyoruz. TSK ve hükümetimizin içinde bulunduğumuz terör saldırılarıyla baş ettiğini, terörü tümüyle yok edeceğini görüyoruz. 2023'e doğru seçimlerden çıkan sonuçla yürüyeceğiz. Bizler bu işin sorumluluğunda olan insanlar olarak Türkiye'nin mazlum milletlerin geleceği açısından AK Parti'yi tek başına iktidara taşımak için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. 
Kadronun bir kısmı kuruldu... 
Çekirdek kadro ve iskelet hazır. Başkanımızın onayına sunmak için bekliyoruz. Resmi bir açıklama için il başkanımızın onayını bekliyoruz. Seçime kısa bir süre kaldı. Uzun yıllardır politika yapıyorum. İl Başkanımızla birlikte geçmiş dönemlerde, birlikte görev yaptık. Başkanım bu işi yapabileceğimi düşündü. Bu görevi bana verdi. Ben de bu görevden alnımın akıyla çıkmak için elimden gelen çabayı sarf edeceğim. 
7 Haziran seçimlerinde birinci ve ikinci bölge için iki ayrı irtibat bürosu kurulmuştu. 1 Kasım'da ise tek merkezli bir çalışma yürütülecek. Sizce bu durumun olumsuz bir yansıması olur mu '
Süre az kaldı. Birinci ve ikinci bölgede yeni yerlerin bulunması, fiziki alanlar ve teknik donanımlar yapılması gerekiyor. Çok zaman alacak bir iş. İl binamızın içerisinde bu işi yapabilecek fiziki alanlar ve teknik donanımlar var. Arkadaşlarımızı aynı fiziki alan içerisinde ayrı bölgeler olarak ayıracağız. Herkes kendi bölgesini oluşturacak. Tek elden koordine edilecek. Aslında kararlar daha hızlı daha seri olması açısında avantaj olacak. Aynı bina içerisinde olması daha iyi. Bu açıdan avantaj. Her iki bölgeye de call center kurulacak. Üyeler aranarak vekil programları hakkında bilgi verilecek. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.