Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’de merakla beklenen toplantı yapıldı

CHP İzmir’de merakla beklenen toplantı yapıldı

CHP İzmir’de 10 ilçe başkanının Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüşmesi nedeniyle patlak veren kriz sonrası merakla beklenen olağanüstü ilçe başkanları toplantısı yapıldı. Son dönemde toplantıların dışarı sızdırılması nedeniyle toplantının başında telefonlar toplandı. İl Başkanı Serter'in 10 başkanla özel görüşme hamlesi tepki üzerine yarıda kaldı. Toplantı sonunda basına açıklama yapan Serter, 10 ilçe başkanının Ankara ziyaretinin yarattığı krizin sorulması üzerine, Süleyman Demirel’in Türk Siyasetine geçen “Dün dündür, bugün bugündür” sözünü kullandı. CHP'de merakla beklenen ilçe başkanları toplantısı yapıldı

  • Ege Postası
  • 17.09.2015 - 15:47
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de 10 ilçe başkanının Salı günü Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüşmesi krize yol açmıştı. Çarşamba olağanüstü toplanan il yönetimi, 10 ilçe başkanının Ankara hamlesine tepki göstermişti. İl yönetimi kendilerine haber verilmemesi, ilçe başkanlarını parçalı şekilde gitmesi, seçim stratejilerine yönelik rapor vermeleri gibi nedenlerle başkanları topa tutmuştu. Toplantı sonunda olağanüstü ilçe başkanları toplantısı yapılması yönünde karar alınmıştı.

"CHP İZMİR'DE 10 BAŞKANDAN YAZILI AÇIKLAMA" HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!

SERTER: CHP BÜYÜK BİR AİLEDİR
İl binasında saat 15:30’de başlayan olağanüstü ilçe başkanları toplantısı öncesi il yönetimi ve ilçe başkanları basına birlikte poz verdi. İl Başkanı Bedri Serter basın mensuplarına, “CHP Büyük bir ailedir. Bunu herkes böyle bilsin'' dedi.Toplantıya Beydağ ilçe başkanı hariç tüm başkanlar katıldı.


TELEFONLAR TOPLANDI
Son dönemde toplantıların dışarı sızdırılması nedeniyle toplantının başında il yöneticileri ve ilçe başkanlarının telefonları toplandı. Öneri İl Başkan Yardımcısı Şirin Akgül'den geldi. Bazı yöneticilerin telefonlarını vermek istemediği öğrenildi. 

SERTER AÇIKLAMA YAPTI
Yaklaşık iki buçuk saat süren toplantı sonrası İl Başkanı Bedri Serter basına açıklamada bulundu. Serter toplantının içeriğiyle ilgili şunları söyledi;
“Seçim süreci bizde başladı. İki gün önce strateji toplantısı yaptık. Bugün de bir toplantı yapma kararı aldık. Resmi bir tatil dönemine gireceğiz. Uzun bir tatil olacak. Adaylarımızda tatil öncesi belli olacak. Bu sürede nasıl bir çalışma yapabiliriz yönünde bir toplantı yaptık. Birbirimize öneriler getirdik. Fikir birliğine vardık. Toplantımızın ana maksadı bayram tatili dönemini nasıl verimli geçiririz yönelik oldu. Bayram tatili boyunca vatandaşla bir arada olmalıyız. Bu konuyu masaya yatırdık. 7 Haziran sonuçlarına yönelik ev ev mahalle mahalle tüm veriler elimizde. Oy alamadığımız yerlerde oylarımızı nasıl yükseltirizin çalışmasını yaptık. İlçe başkanlarımız ilçelerine hakim. HDP’ye giden oyların nasıl döndürüleceğini çok iyi biliyorlar. 1 Kasım’da oylarımızı arttıracağız”

DÜN DÜNDE KALDI BUGÜN BUGÜNDÜR
10 İlçe başkanının Ankara’ya gitmesi sonrası yaşanan krizin gündeme gelmediğini ifade eden Serter, “ Dün dünde kaldı bugün bugündür. Hiçbir sitemimiz yok. Hesap soracağım yönünde bir şey edemedim. Burası adli bir makam değil. Kimseden hesap soracak değiliz” dedi.

HEDEF: 7+7 
Serter, toplantıda ilçe başkanları ve il yöneticileriyle birlikte 1 Kasım'da minumum 7+7 vekil hedeflediklerini söyledi.

BÜTÇE SIKINTIMIZ YOK
İlçe başkanlarının bir çoğunun çeşitli toplantılarda gündeme getirdiği bütçe sıkıntısının sorulması üzerine Serter, “ Bütçe sıkıntımız yok. Arkadaşlarımız kendi ilçelerinde seçimi nasıl götüreceklerinin farkındalar. Bir kısım destek Genel Merkez’den bekliyoruz. Bir destek gelirse de ilçe başkanlarımıza paylaştıracağız” dedi.

TOPLANTI KESİLMEMESİ İÇİN TOPLANDI
Toplantı öncesi telefonların toplanmasının sorulması üzerine Serter, “ Telefon toplama düşüncesinde değildik. Bir arkadaşımız  öneri getirdi. İkide bir de telefon geliyor ve toplantı kesiliyor.  Önemli bir toplantı yapıyorduk. Kendi gönül rızalarıyla verdiler” dedi.

10 BAŞKANLA ÖZEL GÖRÜŞTÜ
Ege Postası'nın edindiği bilgiye göre İl Başkanı Bedri Serter, Ankara'ya giden 10 ilçe başkanını tek tek odasına çağırarak "Ankara'ya neden gittiniz. İçeriği neydi görüşmenin" diye sordu. 5-6 ilçe başkanıyla görüşen Serter'e ilçe başkanları ve il yöneticilerinden "Yaptığınız doğru değil" tepkisi gelince Serter görüşmeleri yarıda kesti.

ALPER'DEN SERT  TEPKİ 
Özel görüşmeye en sert tepkiyi CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in gösterdiği belirtilirken, Alper'in Serter'e, “Biz üç gün önce toplantı yaptık, neden olağan üsttü toplantı yapıyoruz. Arkadaşlarımız eğer bir suç işlemişlerse sizin yanınızda yer alırız, onlar tek tek odanıza çağıracağınıza burada bizimle birlikte neden konuşmuyorsunuz. Bu arkadaşları Ankara’ya neden gittiklerini biz neden bilmiyoruz. Hem demokrasiden bahsediyorsunuz hem de gizli saklı iş yapıyorsunuz nasıl olacak bu iş…” dediği öğrenildi.   


TEKİN TEPKİ GÖSTERDİ
Serter'in odasından çıkan Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin'in tepkili olduğu ve koridorda, “Kardeşim Ankara’ya gitmek ne zamandan beri suç olmuş. Biz CHP Genel Merkezi’ne gittik. Genel Başkanımızla konuştuk, kendisi medyaya beyanat veriyor, benim haberim var diyor ertesi gün beyanatı ile çelişkiye düşüyor” diyerek bağırdığı iddia edildi.

ATALAY’DAN AKGÜL’E TEPKİ!
İl Başkan Yardımcısı Şirin Akgül’ün toplantı başlamadan önce “Arkadaşlar telefonları topluyoruz” demesi tepki çekti.  İl Başkan Yardımcısı Nahide Atalay, Akgül’e dönerek “Neden telefonları topluyorsunuz bu doğru bir şey değil” derken,  Akgül  “Benden bunu İl Başkanı Bedri Serter istedi bende telefonları topladım” diyerek cevap verdiği öğrenildi.

SERTER’DEN REST
Son günler de basına kapalı toplantıların medyada yer almasına tepki gösteren Serter ilçe başkalarına dönerek “bundan sonra kimse basına bilgi veremez, bu konuda basına bilgi veren aynaya baksın. Bundan sonra beni karşısında görür “ dedi.



 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.