Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de  AK Parti'ye strateji tepkisi

İzmir'de AK Parti'ye strateji tepkisi

AK Parti'nin İzmir'de muhafazakar Kürt ve milliyetçi oylar üzerine kurduğu seçim stratejisine HDP ve MHP tepki gösterdi. HDP, Kobani'de yaşanan duygusal kırılma ve çözüm sürecinin bitmesi nedeniyle Kürtler'den oy akışı olmayacağını öne sürerken, MHP, AK Parti'deki erimenin daha da artacağını iddia etti. İzmir'de MHP ve HDP'den

  • Ege Postası
  • 17.09.2015 - 09:54
İzmir'de 2014 Mart'ında yüzde 36 olan oyunu, 1 Kasım'da 26'lara düşüren AK Parti, muhafazakar Kürt ve milliyetçi adaylarla oylarını zıplatma arayışına girdi. AK Parti'nin, Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu'nu İzmir'den aday göstererek Kürt seçmenin oyuna talip olmaya hazırlandığı, MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Taşer ve MHP eski İzmir İl Başkanı Naşit Birgüvi'yi 'görüşülecekler' listesine aldığı öğrenildi. 


AK Parti'nin muhafazakar seçmen stratejisini değerlendiren HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur, "Kürtler, AKP'nin Kürt sorununda samimi olmadığını, hatta düşmanca bir tutum içinde olduğunu gördü. Çözümü inkar ediyor olmaları bunun en açık göstergesi. Kobani süreci de duygusal yarılmaya yol açtı. Her türlü Kürt duyarlılığı AKP'ye puan kazandırmaz. Muhafazakar Kürtler, AKP'nin dindarlığının altında kendi saltanatını ve zenginlerini yaratmak olduğunu gördüler" dedi. 


"AKP İZMİR'İ UNUTSUN"

Öte yandan MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş da AK Parti'nin İzmir'den milliyetçilerin oyunu almasının mümkün olmadığını öne sürerek, şöyle konuştu:

"Türk milliyetçiliğini ayaklar altına alan, devleti bölünmeye götüren, devletin kazanımlarını bertaraf eden, milli değerlerimizi anlamsızlaştıran, PKK terör örgütünün cumhuriyetimin üniter yapımızı tehdit eder noktaya gelmesinde en büyük pay sahibi olan AKP'den hiçbir milliyetçi aday olmaz. Devşirmeleri aday yapmaya çalışıyorlarsa devşirmeden de Türk milliyetçisi olmaz. AKP İzmir'i unutsun. Geçmişteki oy düşüşü daha da artacak. Çünkü İzmir, Atatürkçü, milliyetçi, vatansever ve devletine bağlı bir kent."(Elif DEMİRCİ-DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.