Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Güngör'den flaş çağrı: Acil istifa et!

İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Güngör'den flaş çağrı: Acil istifa et!

İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi, CHP Tire eski İlçe Başkanı Mustafa Güngör, delegeleri sandık kurmadan belirlediği iddia edilen ve hakkında karar defterinde oynama yaptığı gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunulan CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan’ı istifaya davet etti. Güngör, Sardoğan’ın istifa etmesi veya görevden alınmasının ardından ilçe başkan adaylığı içinse yeşil ışık yaktı. İzmir Büyükşehir Meclis Üyesi’nden, o ilçe başkanına çağrı:

  • Ege Postası
  • 16.09.2015 - 12:41
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP Tire'de,  delege seçimlerine yönelik sancı yaşanıyor.  SHP’den bir dönem ilçe başkanlığı yapan CHP Üyesi Nedret Timur, CHP Tire İlçe Başkanlığı’nın karar defterinde, delege seçimlerine yönelik sahtecilik yapıldığı iddiasıyla Tire Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek İlçe Başkanı Şenol Sardoğan hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

"CHP'de flaş gelişme: İlçe başkanı hakkında suç duyurusu!"HABER İÇİN TIKLAYINIZ

İDDİALAR VAHİM
İddialara göre, CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan, Genel Merkez'in genelgesiyle delege seçimlerini ertelemesi gerekirken, büyük mahallelerde sandık kurmadan karar defterinde oynama yaparak  15-16 ve 17 Ağustos’ta seçimlerin tamamlandığı yönünde karar aldı. Karar defterinde delege seçiminin biteceği tarih olan 6 Eylül, 17 Ağustos olarak değiştirildi.

SOMUT ADIM ATILMADI
Tire’de yaşananlar Genel Merkez’e taşınırken, hem il yönetimi hem de Genel Merkez henüz somut bir adım atmadı.

GÜNGÖR’DEN İSTİFA ÇAĞRISI
İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi, CHP Tire eski İlçe Başkanı Mustafa Güngör, Ege Postası aracılığıyla ilçe başkanı Sardoğan’ı istifaya davet etti. Güngör, Sardoğan’ın istifa etmesi veya görevden alınmasının ardından ilçe başkan adaylığı içinse yeşil ışık yaktı.

GÜNGÖR: OLACAK İŞ DEĞİL!
Güngör, ilçe başkanı Sardoğan'ın  karar defterinde sahtecilik yapmasının ve sandık kurmadan delege belirlemesinin kabul edilemez olduğunu ifade ederek şunları söyledi;

“ Ben defalarca kendisi ikaz ettim. ‘Örgüt parti üyeleri bizim için önemli. Sandık koymak önemli’ dedim. Sandık koymamış. 43 yıllık CHP’liyim. Partimi hep korudum. Bunlar sandık kurmayıp şoför kursunda delege yazmışlar. Tüzüğe aykırı davranmışlar. Olacak iş değil, kabul edilemez. Ben olsam istifa ederim. İlçe başkanının acil istifa etmesi gerek. Hakkında suç duyurusunda bulunulmuş, Genel Merkez’in kararına ters hareket etmiş birinin ilçe başkanı koltuğunda oturması doğru değil”

ADAYLIK SİNYALİ YAKTI
Sardoğan’ın istifa etmesi veya görevden alınmasının ardından ilçe başkanlığı için adaylık sinyali de veren Güngör, “  Seçime giderken bazı şeyleri karıştırmak istemiyorum ancak bizim için Genel Başkanımızın MYK üyelerimizin her sözü karardır. Partime sahip çıkacağım. Seçimler partililerle örgütle yapılır. Sandık kurmamışlar olacak iş değil.  Adaylığımız bu saatten sonra olabilir. Bana bir görev verilirse kaçmam” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.