Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir İl Yönetimi’nden 10 başkana yaylım ateşi

CHP İzmir İl Yönetimi’nden 10 başkana yaylım ateşi

Sabah saatlerinde olağanüstü toplanan CHP İzmir İl Yönetimi, 10 ilçe başkanının Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’yla görüşmesine tepki gösterdi. Toplantıda kontenjan adaylara yönelik eleştiriler yinelendi. CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter,Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl'ü arayıp, "Bu süreç böyle yönetilecekse ben yokum" dediğini iletti. Bazı il yöneticileri Serter'i partide boşluk, zaafiyet oluşturmakla eleştirdi. CHP İzmir İl Yönetimi’nden

  • Ege Postası
  • 16.09.2015 - 15:06
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP’de aday listelerinin belli olmasına sayılı saatler kala İzmir-Ankara trafiği hızlandı. 10 ilçe başkanının Ankara’ya giderek CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüşmesinin ardından tepkilerde gelmeye başladı.

GÜNDEM 10 BAŞKAN’IN ANKARA ÇIKARMASI
Sabah saatlerinde olağanüstü toplanan il yönetimi, 10 ilçe başkanının Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’yla görüşmesine tepki gösterdi. Toplantıda kontenjan adaylara yönelik eleştiriler yinelendi.

BİLGİN: ANKARA’YA GİTMEK ONLARIN GÖREVİ DEĞİL
Toplantıda ilçe başkanlarının Ankara’ya gidişine ilk tepki gösteren isim İl Başkan Yardımcısı Dilek Bilgin oldu. Bilgin’in “ İlçe başkanlarının Ankara’ya gidişi doğru değil. Bu şekilde gitmek ilçelerin görevi değil. Bizim kendimizi sorgulamamız lazım” dediği öğrenildi.

TEMİZEL’İ HİÇ GÖRMEDİM!
Son yönetim kurulu toplantısında da kontenjan adaylara yönelik tepki gösteren Bilgin’in yine benzer bir çıkışa imza attığı ve, “ Zekeriya Temizel’i hiç görmedim. Aytun Çıray Genel Başkan Yardımcılığı yaptı onu da hiç görmedim. Zeynep Hanım’ı ise hakkını yemeyeyim bir kaç kez gördüm” dedi.

AKGÜL: UTKU’NUN NE OLDUĞUNU BİLİYORUZ
İlçe başkanlarının Ankara’ya gidişine tepki gösteren bir diğer isim ise İl Başkan Yardımcısı Şirin Akgül oldu. Kılıçdaroğlu’yla görüşen ilçe başkanları arasında olan Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü’yü hedef alan Akgül’ün, “ Utku’nun ne olduğunu biliyoruz. Ergenekon’dan yargılandı. Amacı n? İl başkanlığı mı, yoksa Tuncay Özkan’a genel başkanlık m? Kime güveniyor. Tuncay Özkan’a mı, Mustafa Balbay’a m? İlçe başkanları gidiyor biz buradayız. Pasif kalıyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖZDEMİR: SANDIK BAŞKANI YAZMAYAN ANKARA’YA GİDİYOR
İl Başkan Yardımcısı Bahattin Özdemir, ilçe başkanlarının Ankara’ya gidişine tepki gösteren bir başka isim oldu. Özdemir, “Sandık başkanı yazmayan, görevli bildirmeyen ilçe başkanı kalkıp Ankara’ya gidiyor, seçim stratejisine yönelik görüş veriyor. İlçe yönetim kurulu üyelerinin çoğu sahada çalıştı m? Büyükşehir Belediye Başkanı ve bir iki belediye başkanı dışında hangisi sahadaydı. 400 meclis üyesi var. Kaçı sahada çalıştı” dedi.

ÖZDEMİR: SAMİMİ BULMUYORUM
İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir de ilçesi olan Karşıyaka'nın ilçe başkanı Mustafa Özuslu’yu kastederek  “Daha ilçesinin sayısal ve siyasal seçim analizlerini hazırlamadan mahalle temsilciliklerinde revizyon yapan bir  ilçe başkanı Ankara’ya gidip seçim stratejisi konuşmasını samimi bulmuyorum” dedi. Özdemir’in ayrıca parti içi bu gibi meseleler nedeniyle enerji kaybı yaşandığını, 1 Kasım’da yapılacak seçimin önemine odaklanmaları gerektiğini dile getirdiği belirtildi.

EREL:ÇAĞIRILMALARI GEREKİR
İl yöneticisi Barış Erel ise, ilçe başkanlarının İl yönetimiyle görüşmeden seçim stratejisi konuşmak adına Ankara’ya gidişini doğru bulmadığını ifade etti. Erel, “Biz onları ilçe başkanları toplantısı için çağırdık ancak konu delege seçimlerine döndü.  10 ilçe başkanı, Ankara’ya gideceklerini dile getirecekleri konuları ilçe başkanları toplantısında söylemediler. İlçe başkanlarının basın açıklaması dışarıdan bakıldığında güzel olabilir ancak burada bir eksiklik var. Bu kamuoyuna verilmiş mesajdır ama arka plan başka. Mesaj veriyorlar ama mutfakta kimsenin çalışma niyetinde olmadığını görüyoruz. Başkanların çağrılıp bu hareketin kendilerine sorulması gerek” dedi.

AKSÜNGER’E DE KONU GELDİ
İl Başkan yardımcısı Niyazi Aslan’ın da ilçe başkanlarını davet eden Erdal Aksünger’in de eleştirilmesi gerektiğini söyledi. İl yöneticisi Nurettin Gelmez’in de ilçe başkanlarının yol masraflarını Aksünger’in karşılayıp karşılamadığını merak ettiğini dile getirdi. İl Başkanı Serter “Erdal Bey karşılamış” dedi.

ÇETİN: HALA KENDİNİ BAKAN ZANNEDİYOR
7 Haziran’da kontenjan aday gösterilen ve vekil seçilen isimlere yönelik tepki gösteren il yöneticisi Nazan Çetin, “Milletvekili adaylarının çoğu çalışmadı. Zekeriya Bey hala bakan olduğunu sanıyor. CHP’de olduğunun farkında değil. Kendisine program bile yazamadık. Bir hayır kurumu organizasyonuna gitmesini rica ettim beni tersledi” dedi.

SERTER: SESSİZ ATIN ÇİFTESİ PEK OLUR
Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Savaş Akıncı’nın ilçe başkanlarının Ankara’ya gidişiyle ilgili İl Başkanı Bedri Serter’e “Çok naif bir adamsınız. İş adamlığınızdan gelmeniz sebebiyle kibarsınız. Siyaset boşluk kaldırmıyor. Bazı konularda eksik kalabiliyorsunuz” derken, Serter de “Sessiz atın çiftesi pek olur” dedi.

İFADELERİNİ ALACAĞIM
Toplantının sonunda konuşan Serter, Ankara'ya giden başkanlara yönelik şu sözlerle sert çıktı:   
"Erdal Aksünger beni çiğneyip nasıl randevu alı? Yanlış yaptı. Gidenler de en az onun kadar yanlış yaptı. Bunları onların yanına bırakmayacağım. Bu ilçe başkanlarının ifadesini alacağım. Bu konuyu sabah yarım saat Tekin Bingöl'le de tartıştım. 'Bizi çiğneyip nasıl Ankara'ya gelirler' dedim. O da haberi olmadığını söyledi. Ben de 'bu süreç böyle yönetilecekse ben yokum' dedim." 


GÖREVDEN ALINSINLAR ÖNERİSİ
Toplantıda 10 ilçe başkanının görevden alınması önerisi de getirilirken, bu öneri çoğunluk tarafından kabul görmedi.

OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI
Öte yandan il yönetimi ilçe başkanlarıyla olağanüstü toplantı yapma kararı aldı. Yarın saat 15:00’te yapılacak olan toplantıda gözler Ankara'ya giden ilçe başkanlarında olacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.