Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göçmen derneklerinden Şeboy için imza kampanyası

Göçmen derneklerinden Şeboy için imza kampanyası

Göçmen derneklerinin temsilcileri, 1 Kasım erken seçimleri için Cemil Şeboy'u yeniden AK Parti milletvekili olarak görmek istediklerini hazırladıkları bir metinle duyurdu. Uluslararası Balkan Federasyonu Genel Başkanı Ekrem Selimler ve dernek temsilcileri açıklamanın ardından metni, Balkan camiasının imzalarıyla birlikte AK Parti İzmir İl Başkanlığı'na teslim etti. Organizasyonun göçmen dernekleri tarafından düzenlediğini ifade eden Şeboy, "Bu seçimde de milletvekili seçilirsek, yine kaldığımız yerden çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi. AK Partili o vekilin, yeniden vekilliği için

  • Ege Postası
  • 16.09.2015 - 16:58
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - İzmir'de faaliyet gösteren göçmen derneklerinin temsilcileri AK Parti İzmir Milletvekili Mimar Cemil Şeboy'la bir araya geldi. Dernek temsilcileri toplantıda tek tek söz alarak, Şeboy'u yeniden vekil görmek istediklerini ifade ettiler.

SELİMDER: ŞEBOY'U TEKRAR VEKİL GÖRME ARZUSUNDAYIZ
Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ekrem Selimler, balkan dernekleri ve federasyonlarının ortak hazırladığı metini okudu. Şeboy'a destek olduklarını ifade eden Selimler şunları söyledi: "Cemil Şeboy'u tekrar vekil görme arzusunda olduğumuz için derneklerimizi ve federasyonumuzu bir araya topladık. Bu isteğimizi bir metin haline getirerek isteklerimizi sıraladık. Balkanlarla Anadolu'yu birleştirdik. Ayrımız olmaz. İzmir'in demografik yapısı ve içinde bulunduğu siyasi konjonktürü göz önünde bulundurursak, İzmir'de birinci bölgede 44 vilayetten daha büyük bir nüfusa sahip olan, ilimizin en büyük ikinci ilçesi Buca'da 15 yıl  belediye başkanlığı yapmış, İzmir'in ve Balkan kökenlilerin siyasal simgesi haline gelmiş Şeboy'u tekrar listelerde görmekten mutluluk duyarız. Bu metni Balkan camiası imzaladı ve AK Parti'nin gerekli mercilerine imzalı olarak göndereceğiz" dedi.  

ŞEBOY: ÇAKALLAR PUSLU HAVAYI SEVER 
Açıklamalardan sonra söz alan Cemil Şeboy, "Hepinize teşekkürler Anadolu burada. İzmir Anadolu'nun küçük bir temsili. Şuanda bize verilen görev var ve devam ediyor. 7 Haziran'da tek başına iktidara glme yetkisi hiçbir partiye verilemedi. Koalisyon hükümeti kurulamadı ve 1 Kasım'da seçime gidecek. Seçim yenilenecek. Bu kısa süre içerisinde çakallar puslu havayı sever, hükümetlerin zayıf düştüğü noktada bu ülkede bunu fırsat bildiler ve Türkiye'yi kemirmeye başladılar. Buna müsaade edilmeyecek. Balkanların her tarafından gelen arkadaşlarla aynı masa etrafında toplandık" şeklinde konuştu. 


ÇOK ÖNEMLİ PROJELER VAR 
Türkiye için çok önemli projeleri olduğunun altını çizen Şeboy, Mevla'nın 'ne olursan ol gel' anlayışıyla hareket ettiğini belirterek, "PKK bütün Kürtleri temsil etmez. O zaman HDP'nin oyu yüzde 34 ya da belki de daha fazla olurdu. PKK başka Kürt başka. Bu ülke hepimize yeter. Balkan Anadolu Derneklerinin kurulma nedeni kardeşçe yaşamaktı. 15 yıllık belediye başkanlığım dönemimde, benim kapım herkese açıktı ve kapıdan giren insana ırkı, mezhebi, partiyi sormadım ve 15 yıl belediye başkanlığı yaptım. Doğu kökenli kardeşlerden daha çok oy çıkıyordu. Mevlana hoşgörü insanıdır. Onun için kim olursa olsun gel Mevlana heykelini yaptık. Bu hoşgörüyü temsil ediyordu. 7 Haziran'da seçildik. Yine bu çerçevede yine aynı felsefeyi güttüm. Yüzlerce problemle çözmeye çalışıyoruz. Türkiye için ürettiğimiz projelerde var ama kısa seçim dönemi o projelerimizi açıklamaya mani oldu. Bir daha uygun görürseler, terör Güneydoğu' da nasıl önlenir, devlete hiç maliyeti olmayan projelerim var kafamda. Örneğin camiler var, en küçük köylerimizde var. Bunlar birer okuldur. Dinde reform olmaz ama camide reform olur. Bu camilerin eğitimde çok önemi var" dedi. 

SEÇİLİRSEK KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ
İzmir'e ilişkin projelerinin de bulunduğu ifade eden Şeboy, 3 temel projesini şöyle anlattı: "İzmir için de düşündüğüm projeler vardı. Temel 3 projeden söz etmiştim. İnciraltı'ndan Karşıyaka'ya tünel ve köprü, ikinci proje metro idi. Büyükşehir Belediyesi'nin gücü yetmez, metro yapamaz. Yasa çıkmıştı, halledecekti. Kentsel dönüşüm projelerinin İzmir'de olması gerekiyor. İzmir'in yüzde 65'i 8 ya da 9'luk bir deprem olsa yıkılır. Seçim bittikten sonra da çalışmaya devam ettik. Gittiğimiz yerlerde teşekkür ettik, problem dinledik. Bu seçimde de milletvekili seçilirsek, yine kaldığımız yerden devam edeceğiz."


TOPYEKÜN ÇALIŞMA YAPACAĞIZ 
Verdiği sözü yerine getiren biri olduğunu vurgulayan Şeboy, "Burada benim arkadaşlarım hangi karakterde olduğumu bilen insanlar. Onlar da bu enerjimin boşa gitmesini istemiyorlar sanırım. Kendi organizasyonları, çağırdılar gelmek bile istemedim. Gelmemi çok istediler. Balkan Federasyonları, Anadolu Birliği Federasyonuna teşekkürler. Ben verdiğim sözü yerine getiren biriyim. Balkanları bir çatı altında toplayacak çalışmalar yapacağız. Balkanlara ve buradaki insanlara daha fazla hizmet edeceğiz. Biz topyekün çalışma yapacağız. Kimsede ben dışarıda kalır mıyım endişesi olmasın. Vakıf altında dernekler olacak. Bu talimatları vermiştik" diye konuştu. 

SİYASİ İSTİKRAR OLMAZSA TÜRKİYE BOZULUR DEDİM 
AK Parti'nin iktidara en yakın insan olduğuna dikkat çeken Şeboy, "7 Haziran'da bir istikrarsızlık oluştu. 7 Haziran'dan önce bu havayı hissetmiştim. Siyasi istikrar olmazsa Türkiye bozulur dedim ve 2000'li yılları hatırlattım. Koalisyon varken bankalar batmadı mı, ilaç kuyrukları olmadı mı ' İnsanlar battılar ve daha çok insan zarar gördü. İstikar dedik olmadı. O fırsatı yeniden yakaladık. Önemli olan ülkedir. Görülen odur ki iktidara en yakın parti olarak görünüyor. Barajı geçsin diye HDP'ye oy kullanırsak ülke böyle oluyor" ifadelerini kullandı. 

SAVAŞAN: MİLLETVEKİLİ OLARAK GÖRMEK İSTİYORUZ
İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Vehap Savaşan, "Biz yine 15 sene Buca'da belediye başkanlığı yapmış birinin milletvekili olarak listede görmek istiyoruz. Biz parti gözetmeyiz, bizim içimizden birisi hangi partiden aday olursa olsun bizler yanında oluruz. Milletvekilimizi tekrar görevde görmek istiyoruz. Ülkede kaos yaşanmasın istiyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde bu hükümet kurulsun diye ümit ediyoruz" diye konuştu. 

BULUT: İZMİR'E BİR BAKAN ŞEBOY'U DÜŞÜNÜYORUZ
Bornova eski Belediye Başkanı Cengiz Bulut, "izmir çok büyük müthiş bir  metropol. Ankara'ya kaliteli, tecrübeli insanlar göndermemiz lazım. Bizler kendi içimizde marka olmuş, Buca'da 15 yıl belediye başkanlığı yapmak ayrı bir üniversite. Buca'da ve İzmir'de marka hizmetler yapan Şeboy'un Ankara'da da bu hizmetleri yapacağına inanıyoruz. İzmir' e bir Bakan Cemil Şeboy düşünüyoruz. Güveniyoruz. Böyle liyakat sahibi, tecrübeli insanların aday olmasından mutluluk ve gurur duyuyorum" dedi.  

FAZLA: BU BİR RİCA DEĞİL... 
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi AK Partili Meclis Üyesi Azad Fazla ise şunları söyledi: "Burada Şeboy'u İzmir'i yeniden vekil olarak temsil etme noktasında toplandık. Bu demokratik bir taleptir. Bu kentin en baskın rengi Balkanlardır. Balkanlar kendi adaylarını çıkartması ülke barışına katlı sağlar. Kürt kökenli olarak bu kentin temsilinde başka kökenli arkadaşların önemli noktalara gelmesi ülkemizin kardeşliğine katkı sağlar görüşündeyim. Bu kentin temsilcilerinin Balkanlar'dan olması rica niteliğinde değil. Bu tuğlanın zincirlerinden biridir. Şeboy'un belediye başkanlığı seçildiği noktada ayrışma noktasında değil, oy kullanılan sandık tercihine bakarsanız, ne kadar çok Şeboy'un  kardeşlikten yana olduğunu bu sandıklarda görürsünüz. Şeboy biz Kürtlerinde adayı, Anadolu, Tartar, Çerkez, Karadenizlilerin de adayıdır. Herkese saygı duyduğundan en çok sevgi gösterisinde bulunanlar o bölgenin insanlarıdır. AK Parti'den rica noktasında değil, temsil noktasında değerlendirmesini talep ediyoruz" 


İMZALAR TESLİM EDİLDİ 
Yapılan açıklamanın ardından Uluslararası Balkan Federasyonu Genel Başkanı Ekrem Selimler ve dernek temsilcileri, Şeboy'u yeniden vekil olarak görmek istediklerini belirttikleri metni, altına attıkları imzalarla birlikte AK Parti İzmir İl Başkanlığı'na teslim etti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.