Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Karşıyaka'da 'mahalle' kavgası!

CHP Karşıyaka'da 'mahalle' kavgası!

CHP Karşıyaka’da göreve seçimle gelen mahalle koordinatörleri ve çalışma gruplarının ilçe yönetimi kararıyla görevden alınmaları ve durumun partililere SMS’le bildirilmesi ilçede kriz yarattı. İl başkanlığına şikayet dilekçesi yağarken, il yönetimi 5 yöneticiyle duruma el koydu. İlçe Başkanı Mustafa Özuslu geri adım atmazken, Muhtarlık Bölgesi Görevlileri Çalışma Yönetmeliği'ne aykırı şekilde görevden alındıklarını iddia eden partililer Genel Merkez’e gitme hazırlığında. CHP Karşıyaka'da

  • Ege Postası
  • 17.09.2015 - 10:33
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Mustafa Özuslu’nun yönetim kurulu kararıyla mahalle koordinatörleri ve çalışma gruplarını görevden alarak, yerlerine yenilerini ataması kriz yarattı.

SMS ATILDI: GÖREVDEN ALINDINIZ
Özuslu ve ilçe yönetim kurulu, seçimle belirlenen ve uzun süredir görevde olan mahalle koordinatörleri ile çalışma gruplarını yönetmeliğin 5. maddesi gereğince ilçe yönetimi kararıyla görevden aldı.  Görevden alınan isimlere SMS atılarak görevden alındıkları bildirildi. Yerlerine ise yeni koordinatörler Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın akrabası olan Örgütlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Uğur Yıldırım'ın yaptığı çalışma neticesinde atandı. Atamalar sonrası yeni çalışma grupları oluşturuldu. Yeni atanan koordinatörler ve çalışma gruplarının ilçe yönetimine yakın isimlerden oluşması ve faal çalışan ancak belediye ile ilçe yönetimine muhalif tavrıyla bilinen bir çok ismin yeniden görevlendirilmemesi nedeniyle kriz daha da derinleşti.


İL BAŞKANLIĞINA ŞİKAYET YAĞDI
Yaşanan gelişme üzerine ilçede kıyamet koptu. Uzun süredir sahada faal bir şekilde çalışan koordinatörler ve çalışma gruplarında yer alan partililer Muhtarlık Bölgesi Görevlileri Çalışma Yönetmeliği'ne uygun olmayan şekilde görevden alındıkları, görevden alınırken ilçe yönetiminin hiçbir gerekçe göstermemesi, durumun kendilerine SMS’le bildirilmesi ve yeni isimlerin seçimle belirlenmemesi nedeniyle il başkanlığına şikayet dilekçesi yağdırırken, bir çok isimde bizzat il binasına gelerek il yöneticilerine duruma anlattı.

İL YÖNETİMİ DEVREYE GİRDİ
İl yönetiminden Abdullah Aydemir, Banu Özdemir, Dilek Bilgin, Nurettin Gelmez ve Hasan Bağlarbunarı ilçe binasına giderek başkan Özuslu’yla durum değerlendirmesi yaptı. Yöneticiler görevden almanın yönetmeliğe aykırı olduğunu dile getirirken, görevden almaların bildiriliş şeklinin doğru olmadığını Özuslu’ya bildirdiler. Yeni isimlerin ise yönetmelik gereği seçimle belirlenmesini istediler.

YENİDEN SMS ATILDI
Özuslu’nun toplantıda il yöneticilerine seçime kısa bir zaman kaldığını gerekçe göstererek atama gerçekleştirdiklerini, seçime kan değişikliği yaparak gitmelerinin parti adına doğru olacağını ifade ettiği öğrenildi. İlçe yönetimi, il yönetiminin uyarısı sonrası partililere yeniden SMS atarak yeni atanan isimlerin geçici görevlendirildiğini duyurdu.

GENEL MERKEZ’E GİDECEKLER
Yönetmeliğe aykırı şekilde görevden alınan partililer ise konuyu Genel Merkez’e taşıma düşüncesinde. Bir çok ekibin bir  araya gelerek Genel Merkez’de Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’e çıkacakları belirtildi.  Bazı ekiplerin ise atamaları Belediye Başkanı Akpınar’ın akrabası Uğur Yıldırım’ın yapması nedeniyle belediye binasına siyah çelenk koyarak yaşanan gelişmeyi protesto etme hazırlığında oldukları belirtildi.

ÖZUSLU: YETKİYİ KULLANDIK 
 İlçe başkanı Özuslu, yaşanan gelişmeler üzerine yaptığı açıklamada, "Yönetmeliğe aykırı bir durum yok. Bir revizyon gerekliydi. Oy oranımızı yüzde 70'lere çıkarmak istiyorum. Taze kana ihtiyaç vardı. Biz yetkiyi kullandık. Görevden alma yetkim vardı. Aldım ne olacak ki...Geçici olarak tekrar atama yaptık" dedi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.