Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de 10 başkandan yazılı açıklama

CHP İzmir'de 10 başkandan yazılı açıklama

CHP İzmir’de 10 ilçe başkanının Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesi kriz yaratmıştı.Görüşmeyle ilgili basında çeşitli haberler çıkarken, bazı basın organlarında ilçe başkanlarının Kılıçdaroğlu’ndan 7 Haziran’da milletvekili Kamil Okyay Sındır’ın 6. sırada, YSK tarafından adaylığı düşürülen Atilla Sertel’in ise 7. sırada yer almasını istedikleri yönünde haberler çıkması üzerine başkanlar yazılı açıklama yaptı. CHP İzmir'de o iddia sonrası 1O başkandan yazılı açıklama:

  • Ege Postası
  • 17.09.2015 - 12:28
EGE POSTASI - CHP İzmir’de Gaziemir, Çiğli, Karşıyaka, Foça, Kınık, Menemen, Bergama, Dikili, Aliağa ve Kemalpaşa ilçe başkanlarının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesi kriz yaratmıştı.
 
Başkanlar 25 dakika süren görüşmenin ardından yazılı açıklamayla Kılıçdaroğlu’yla yapılan görüşmede 7 Haziran seçim sonuçları ile 1 Kasım sürecinde izlenmesi gereken stratejiler, milletvekili sayısının nasıl yükseltilebileceği, hangi bölge de hangi siyasi partiden oy alınabileceğinin masaya yatırıldığını parti kamuoyuna duyurmuştu.
 
İl yönetimi de gerçekleştirdiği toplantıda Ankara’ya giden ilçe başkanlarına tepki göstermişti. Bazı basın organlarında ise ilçe başkanlarının Kılıçdaroğlu’ndan 7 Haziran’da milletvekili Kamil Okyay Sındır’ın 6. sırada, YSK tarafından adaylığı düşürülen Atilla Sertel’in ise 7. sırada yer almasını istedikleri yer almıştı.
 
İlçe başkanları yayınladıkları mesajla bu iddiayı yalanladı. Başkanlar şu açıklamayı yaptı;
 
 "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Merkezinde, İlçe Başkanları olarak 15 Eylül 2015 Salı günü yaptığımız görüşmenin ayrıntılarının doğru olmayan bilgilerle basında yer almakta olduğunu görüyoruz.
Özellikle bugün yayınlanan bazı haberlerde, “ Milletvekili Kamil Sındır’ın 6. sırada, Atilla Sertel’in ise 7. sırada yer almasını istediğimiz” iddia edilmektedir.
Çok net olarak söylüyoruz;  Bu anlatılanlar tamamen gerçek dışıdır.
Hiçbir şekilde böyle bir konuşma olmamış, böyle anlaşılmaya sebep olabilecek hiçbir ima da bile bulunulmamıştır.
Toplantıda bu iki kişinin adları da dahil olmak üzere hiç kimsenin adı ve sırası hakkında bir şey konuşulmamış, hiç kimsenin aday gösterilmesi veya gösterilmemesi hakkında bir görüş ve değerlendirme yapılmamıştır.
Bu haberlerde yer alan yanlış bilgilerin düzeltilmesi; adı geçen kişilerin haklarının korunması, bunları söylediğimiz söylenen biz ilçe başkanlarının siyasi onuru ve tarihe yanlış bir bilgi bırakılmaması açılarından çok önemlidir.
 
Daha önce de belirttiğimiz gibi görüşmemizde;
-İzmir’in ve ilçelerinin yapısı,
-7 Haziran da yapılan genel seçimlerde aldığımız oy oranları,
-1 Kasım seçimlerinin nasıl bir strateji izlenerek CHP’nin lehine nasıl oy arttırılabileceğimiz
-Milletvekili sayısının nasıl yükseltilebileceği,
-Hangi bölge de hangi siyasi partiden oy alınabileceği,
-1 Kasım seçim beyannamesinde yer alabilecek konular
-Türkiye’de ve İzmir’de nasıl bir strateji üzerine hareket edileceği,
Gibi konu başlıklarında görüş alışverişinde de bulunulmuştur.  
Görüşme hiçbir kişi adına yapılmamıştır. Görüşmede hiçbir bir ismin milletvekili yapılması ya da yapılmaması üzerine veya sıralamadaki yeri konusunda bir kelime dahi konuşulmamıştır.
Bu bilgiler dışındaki tüm bilgiler gerçek dışıdır."
 
Saygılarımızla...
İlçe başkanları

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.