Dolar 34,1814
%0.13
Euro 38,0889
%-0.41
Altın 2.929,220
%-0.14
Bist-100 9.815,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Milletvekili Dağ: 8 Mayıs'ta terör örgütü çekilecek

AK Parti Milletvekili Dağ: 8 Mayıs'ta terör örgütü çekilecek

AK Parti İzmir Milletvekili ve Manisa Koordinatör Milletvekili Hamza Dağ, çözüm sürecinin normal bir şekilde işlediğini, 8 Mayıs'ta terör örgütünün çekileceğini bildirdi. AK Parti Manisa İl Başkanlığı tarafından Saruhan Otel'de düzenlenen...

  • Ege Postası
  • 27.04.2013 - 14:09
AK Parti İzmir Milletvekili ve Manisa Koordinatör Milletvekili Hamza Dağ, çözüm sürecinin normal bir şekilde işlediğini, 8 Mayıs'ta terör örgütünün çekileceğini bildirdi. AK Parti Manisa İl Başkanlığı tarafından Saruhan Otel'de düzenlenen il danışma meclisi toplantısından sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Dağ, çözüm sürecinde toplumun değişik yerlerinde provokasyonlar olduğunu söyledi. Bu süreçte bunları beklediklerini dile getiren Dağ, "Bizi mutlu eden, bütün olumsuzluklara rağmen halkın sürece sahip çıkmış olduğudur. Kamuoyu yoklamalarında bunu gördük. Bundan önce de değişik süreçlerde bu ülkede büyük çabalar harcadık. Muhalefet, bunları engellemek için elinden geleni yaptı. Özellikle Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde Türkiye bunu gördü. Halkın istediğini yapıyoruz ve aynı süreçleri yaşıyoruz." dedi.

Halkın desteğinin arkalarında olduğunu söyleyen Milletvekili Dağ, "İzmir'de yapılan MHP mitingi bunun göstergesidir. İzmir'deki en az katılımlı miting oldu. Muhalefet partisi vekilleri geldi ancak başarılı olamadılar. Muhalefet vekilleri, maçlara "T.C." yazılı formalarla gelip kışkırtma hareketi yapıyor. Biz halkın yanındayız, terörün bitmesi için canla başla çalışıyoruz. Şehit cenazelerine katılmamak için analar ağlamasın diye bu yola çıktık. Terör, 2011 ve 2012'yi final ve kalkınma yılı ilan etmişti, başaramadı. En fazla kaybı bu iki dönemde verdi. Örgüt artık bu tarzda başarılı olamayacağını gördü ve Türkiye Cumhuriyeti önünde eğilmek zorunda kaldı. Bu olayın sonunda daha zengin ve huzurlu bir şekilde yaşamaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Sürecin çok uzun sürdüğünü, önceden görüşmeler yapıldığını anlatan Hamza Dağ, şunları kaydetti: "Önceki dönemlerde de iktidarlar bunu başarmak için çalıştı. Eskiden örgütle görüşme, asker üzerinden yapıyordu. Bizim iktidarımız, üç dört askerî darbe atlatmış bir iktidar. Biz bazı şeyleri değiştirmek için çok uğraştık. Bu sorun, Türkiye'nin en önemli sorunuydu. Beş yıl önce kapatılmaktan 1 oyla kurtulan bu parti, bugün Türkiye'nin en büyük sorununu çözüyor.”

Terör örgününün çekilme şartlarına da değinen Milletvekili Dağ, “Biz şehit ve gazilerimizi üzecek, onların başını eğdirecek bir pozisyonda olmayacağız. Asla örgütün dediklerini yapmayacağız.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.