Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'de istifa depremi

AK Parti'de istifa depremi

AK Parti Buca Teşkilatında istifa şoku yaşanıyor. Buca İlçe Teşkilatında 2 başkan yardımcısı ve 11 ilçe yönetim kurulu üyesi görevlerinden istifa etti. 2 başkan yardımcısı ve 11 ilçe yöneticisi bıraktı

  • Ege Postası
  • 31.01.2018 - 17:01

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - AK Parti Buca İlçe Teşkilatında 2 başkan yardımcısı ve 11 ilçe yönetim kurulu üyesi basın açıklaması yaparak istifa etti. Açıklamayı okuyan İlçe Başkan Yardımcısı Faik Kırdağ istifalarına gerekçe olarak İlçe Başkanı Mustafa Arslan'ın "ayrıştıcı politika izlemesini" gösterdi. 

Kırdağ açıklamasına öncelikle Afrin Operasyonu/Zeytin Dalı Harekatında şehit düşen kahraman askerlere rahmet, gazi olan askerlere ise acil şifalar dileyerek başladı.  Kırdağ, “Terör koridoruna izin vermemek için gecesini gündüzüne katan, başta askerlerimiz,  Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın sonuna kadar destekçisi ve yanındayız." dedi.

Kırdağ yaptığı açıklamada İlçe Başkanı Mustafa Arslan ve İlçe Teşkilat başkanının partililer arasında ayrıştırıcı söylem ve hareketlerde bulunduğunu öne sürdü.

Kırdağ istifa gerekçelerini sıraladığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na, AK Parti’nin kuruluş yılından günümüze 16 yıl boyunca çeşitli görevlerde bulunan bizler, partimize her dönemde ve her platformda hiçbir beklenti içinde olmadan severek ve dava şuuru içinde hizmet ettik ve etmeye de devam edeceğiz. Buca AK Parti İlçe Başkanı ve teşkilat başkanının Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Genel Merkezimizin birleştirici politikalarının dışında hareket ederek ayrıştırıcı söylemlerle bizlere Buca AK Parti İlçe Yönetiminden istifa etmekten başka bir seçenek bırakmamıştır. Ülkemizin bu hassas döneminde partimize zarar vermemek adına bizleri derinden etkileyen konuları yazıya dökmeyerek, partimizin yapıcı disiplininden kopmayarak, görsel ve yazılı basında paylaşmanın partimize zarar vereceğini düşünerek, Buca AK Parti ilçe yönetiminden istifamızın sebeplerini partimizin yetkili organlarına anlatmayı daha uygun görüyoruz. Partimizin yetkili organlarının bizleri mutlaka dinlemesi gerektiğini saygılarımızla arz ederiz” 

İstifa mektuplarını veren isimlerin ise Buca İlçe Başkan Yardımcıları Faik Kırdağ, Murat Solmaz, yönetim kurulu üyeleri Hüseyin Ulu, Mehmet Adıyaman, Murat Polat, Yusuf Çakır, Ömer Karcı, Enver Afacan, Erdal Demir, Aytaç Bekrek, Yılmaz Durmaz, Habip Odabaşı, Metin Tanyürek olduğu öğrenildi.

Öte yandan ilçeden daha önce de yönetim kurulu üyeleri Meryem Sucu, Emir Selik, Zehra Demirel, Şebnem Özdal'ın istifa ettiği öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.