Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Arslan'dan kurultay değerlendirmesi: 'Adaylar ivme kazandırır ama…'

Arslan'dan kurultay değerlendirmesi: 'Adaylar ivme kazandırır ama…'

CHP’li Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan hafta sonu yapılacak olağan kurultayda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun rakiplerinin partiye ivme kazandırmak için aday olduklarını ifade ederek “Partide kendini kanıtlamış bir genel başkan var. Şimdi kenetlenme zamanı” dedi. Arslan'dan kurultay değerlendirmesi

  • Ege Postası
  • 31.01.2018 - 10:32

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan Cumhuriyet Halk Partisi’nin hafta sonu yapacağı 36. Olağan Kongresi için hazırlıklarını tamamladıklarını ve il delegeleriyle Ankara’ya giderek kurultayı takip edeceklerini söyledi.  

Kurultayda İzmir’in bir bütün halde hareket edeceğine dikkat çeken Başkan Arslan, Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir Genel Başkan sorunu olmadığını vurguladı. 

Arslan Egepostası’na yaptığı açıklamada, “Biz il başkanlığını ziyaret ettik. İl Başkanımıza başarılar dileyerek destek olacağımızı dile getirdik. Kurultay delegelerimizle birlikte Ankara’ya gideceğiz.  56 kurultay delegemiz de Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na imza verdi. İzmir’de Parti Meclisi üyeliği için adaylarımız var” dedi.

“GENEL BAŞKAN SORUNUMUZ YOK”

CHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan isimlerin partiye ivme kazandırma konusunda cesaret gösterdiklerini ifade eden Başkan Arslan partide bir genel başkan sorunu olmadığına dikkat çekerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun. Adalet Yürüyüşü ile kitleleri ardında sürükleyen kendini ispat temiş bir genel başkan olduğunu söyledi.

Başkan Arslan “Biz aday olmak isteyen arkadaşlarımıza saygılar sunuyoruz. Cesaret gösterip aday oldular. Partiye ivme kazandırmak istiyorlar. Ama 2019 sürecinde bir genel başkanlık yarışını doğru bulmuyoruz. Burada sonuçta Genel Başkanımız kendini ispat etmiş bir genel başkan. Adını tarihe yazdırmış bir isim. 450 kilometrelik Adalet Yürüyüşü, kendi eylem şekliyle tüm kitleleri arkasında sürüklemiş bir genel başkan. Böyle bir genel başkan varken farklı bir takım şeyler ileri sürmek partiye zarar vermekten başka bir şey değil. Türkiye demokrasisinde herkesin bir bütün halinde karar alması gerektiği bir dönemdeyiz. Kenetlenmemiz lazım”diye konuştu. 

“ÖN SEÇİM DEMOKRASİ GEREĞİ”

Parti içinde yapılması istenen tüzük kurultayı için taslak henüz hazırlanmadığını ve bu konuda kendilerine bir ön metinde ulaşmadığını ifade eden Başkan Arslan Ön seçim konusunda CHP’nin demokrasiyi her zaman önde tuttuğunu söyledi. Başkan Arslan “Tüzük konusunda  bir içerik sunulmadı bize henüz. Taslak metin olsa, içeriğini bilsek bu konularda yorum yapabiliriz. Henüz bir şey intikal etmedi. Ön seçim bizim partimizde yapılıyor. Kontenjanlar da var. Hiç ummadığımız arkadaşlar ön seçimde belli sıralara yerleşiyorlar. Adalet ve Kalkınma Partisi’nde böyle bir gelenek yok. Bu demokrasinin bir gereği. Bundan sonraki süreçte de aynı şekilde devam edeceğiz. Belediye meclis üyelikleri ve milletvekilliklerinde yine bu oylamaların yapılacağını biliyoruz. Kurultayımızın sağlıklı ve  hayırlı olmasını diliyoruz. Biz Çiğli’de hizmet konusunda iyi bir noktadayız. Halkla bütünleştik ve daha güzel çalışmalar yapacağız” ifadelerini kullandı..

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.