Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yiğit: 'Listede yer almazsam adaylığımı çekerim'

Yiğit: 'Listede yer almazsam adaylığımı çekerim'

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit hafta sonu yapılacak 36. Olağan CHP Kurultayın’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun listesinde yer alması halinde Parti Meclisi'ne aday olacağını açıkladı. Genel Başkan listesinde yer almazsa adaylığını çekeceğini de vurguladı. 'Listede yer almazsam adaylığımı çekerim'

  • Ege Postası
  • 30.01.2018 - 12:36

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit Egepostası’na Parti Meclisi'ne (PM) adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yiğit, ülkenin son günlerde yönetiminde problemler olduğunu vurgulayarak yapılacak kongrede belirlenecek parti yönetimlerinin 2019 seçimlerinde yeni politikalar üreterek ülkeye ışık olacağını söyledi. Yapılacak kurultayın önemli olduğunu ve ülke geleceği için CHP’nin aktif bir rol üstlenmesi gerekliliğini vurgulayan Yiğit, partide oluşacak yönetimlerden kimlerin seçildiğinden çok nasıl politikalar üretildiğine önem verilmesi gerekliliğini de ifade etti. Parti içinde seçilen isimlerin en iyi temsili sağlamak için çalışacağını da söyleyen Yiğit, Parti Meclisi’ne adaylık başvurusunda bulunacağını, ancak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun hazırladığı listede yer almaması halinde başvurusunu geri çekeceğini ifade etti.

“POLİTİKALAR ÖNEMLİ”

Egepostası’na özel açıklamalarda bulunan Yiğit, “Önümüzde önemli bir kurultay var. 2019’un yönetimini oluşturacak, belediye başkanı ve milletvekillerini belirleyecek bir yönetim belirlenecek. Bu nedenle Parti Meclisi çok önemli yeni politikalar üretmek ve ülkeye ışık olmak çok önemli. Yeni çare ve politikalar önemli” dedi.

“İYİ YÖNETİLMİYORUZ”

Ülkenin durumunun çok da iyiye gitmediğinin altını çizen Yiğit, “Biz çok da iyiye gitmiyoruz. Bu kurultayda yenilenerek yol çizeceğiz. Politikalarımızda yenileşmeler olacağını düşünüyorum. Bu Genel Başkan’ımız ve o günkü PM üyelerimizin kararlarıyla olacak. Bir şeylerin artık değişmesi gerekiyor.  Türkiye çok iyi yönetilmiyor” diye konuştu.

“DELEGELER ONAY VERİR VE LİSTEDE OLURSAM ADAYIM”

OHAL yönetiminde aslen olağan üstü bir durumun bulunmadığını belirten Yiğit “Önümüzde bizi iyi şeyler beklemiyor. AKP’nin Olağanüstü Hal diye, olağanüstü olmayan, ama olağan üstü şeylerle yönettiği bir ülkedeyiz. KHK’larla yönetiliyor. Güzel şeyler olmuyor. Bu nedenle bu kurultaylar çok önemli bizim için. PM için ben de eğer gerçekten şu anki kurultay delegelerimiz karar verir ve Genel Başkan da listesine alırsa, Genel Başkan listesinden aday olmayı düşünüyorum. Başvurum olsa bile listede olmazsam adaylığımı çekerim. Tamamen Genel Başkan'ın listesin de olmaya bağlı. Çıkıp kendi başıma yarışacağım demiyorum hiçbir zaman da söylemem. O işi en iyi yapacak kişiler aday gösterilir ve seçilir kim çıkarsa bizi temsil edecek sonuçta” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.