Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sekiz ilçe başkanından 'Altı ay' açıklaması

Sekiz ilçe başkanından 'Altı ay' açıklaması

CHP İzmir Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Çetin Özdemir'in 2014'te "yol kazası" olarak nitelediği ve kaybedilen 8 ilçede 6 ay önce adaylar belirlensin önerisine kaybedilen ilçelerden tam destek geldi. İlçe başkanları belediye başkan adayının çalışma süresinin artmasıyla oy oranının yükseleceğini ifade etti.

  • Ege Postası
  • 29.01.2018 - 16:42

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP İzmir Yerel yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Çetin Özdemir kaybedilen ilçelerde belediye başkan adayının 6 ay önceden duyurulması ve çalışmalarına başlaması gerektiğini söyledi. Özdemir’e kaybedilen ilçelerden destek geldi.

Selçuk İlçe Başkanı Merve Çalışkan, Genel Merkez’in seçim stratejisine uygun çalışmalarla adayın belirlenmesi gerektiğine dikkat çekerken ön seçim vurgusu da yaptı. Özdemir’e destek veren Çalışkan, “Genel merkezimiz seçim stratejisini nasıl uygun görecek ona göre 6 ay önceden belirlense bile ön seçimle olursa örgüt vicdanı açısından daha iyi olur. 6 ay önceden açıklanması aday olacak kişiyle ilgili soru işaretlerini siler. Çalışma süresi, daha fazla elimizi rahatlatır. Yıpranma payını da göz ardı edemeyiz. Ama uygun kararı genel merkez verecektir” dedi.

Kiraz İlçe Başkanı İsmet Korkmaz köylerde yapılacak çalışmalar için 6 ay erken açıklamanın faydalı olduğunu belirterek, "6 ay önceden açıklanması bizim için de iyi olur aday olacak arkadaş da alt yapısını hazırlar çalışmasını yapar. Büyükşehir yasasıyla 52 köyümüz var. Bu bizim için iyi bir şey olur. Aday olacak kişi geçmişte herhangi bir yanlışı yoksa yıpranmaz.  Ekonomik yönden yıpranır. Kiraz'da kazanan başkan arkadaşımız 6 ay önce başladı ev ev gezdi.  4 bin oyla kazanması mümkün değildi. 12 bin oy aldı bunu çalışarak kazandı” diye konuştu.

Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Birlik  6 aydan da önce açıklanmasıyla çalışmaların başlayacağını belirterek, “Bence 6 ay önceden açıklanması faydalı olur. 1 yıl önde açıklansa daha güzel olur. Aday açıklanan arkadaşımız yol alır. Çalışmalarını hızlandırır. Herkese dokunur. Metropol ve kırsal farklı durumda. Ödemiş’te ilçe başkanı adayıydım en az 3 ay evvel söyledim kimse de yıpratamadı. Bu konuda Genel Başkan'ımızın tavrı önemli. Takdir Genel Başkan'ın” ifadelerini kullandı.

Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala ise en geç 1 sene önce açıklanması gerektiğini vurgulayarak, “6 ay geç, 1 sene  önce açıklanmalı. Açıklanması ve rahat çalışma ortamı sağlaması lazım 6 ay çabuk geçer. Ekip kurması lazım. Genel Başkan ile görüştüm o da aynı fikirde. Ama 6 ayda kalacağını sanmıyorum daha da erken açıklanabilir. 6 ay kala resmi olarak açıklanır. Aday çalışma yapar. Yıpratılacak kişi aday gösterilmez zaten. Bu işe aday gösterilecek kişi. Düzgün olmalı. Sonuçta siz ne yaparsanız yapın yıpratmak için bir şeyler bulacaklardı. Bu kaçınılmaz” ifadelerini kullandı. 

Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, 2 yıl önce konuyu Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na aktardığını ve bu konuda destek aldıklarını da vurgulayarak,  "Erken açıklanmalı bu görüşümüzü 2 yıl önce Alaattin Yüksel İl Başkanımız döneminde aktarmıştık. Yerinde bir tercih olur. Çalışmak için yeterli zaman kalır. Adayımızın çalışması parti tabanı dışında da yeni kesimlere ulaşabilmesi ve hem kendi projelerini anlatabilmesi için zaman kalır. Aday belirleme sürecinde çıkmışsa kırgınlıkların da giderilebilmesi için zaman kalır. Aday belirleme yöntemi konusunda ve açıklama takvimi konusunda karar Genel Merkezin takdiridir" dedi.

Kınık İlçe Başkanı İsmail Yılmaz ise kırsal ile metropolde yapılanma ve çalışmaların farklı olduğuna dikkat çekerek, “Böyle bir şey yapılırsa iyi olur. Ayrıca aday değilim. 6 ay önceden çalışmaları faydalı olur. kendilerini tanıtırlar,  kırsalda her yere ulaşma konusunda fayda sağlar. Metropol ile kırsal arasında çalışma konularında fark var. Tabi ki takdir Genel Merkezin” şeklinde konuştu.

Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ayçil de, "Önceden açıklanması talimatı gelirse biz de talimata uyarız. Ankara’dan ne gelirse onu uygulayacağız. 6 ay önceden açıklanması tanıtma imkanını ortaya koyar. Aday tek tek gezer oy toplar. Son bir aya sıkıştırıldığında adayı mı tanıtacağız oy mu toplayacağı? 6 ay önce olursa aday  kesinleşir, dargınlıklar giderilir, birlik sağlanır ve aday  kendi tabanı dışına da çalışma yapma fırsatı bulur” ifadelerini kullandı.

Torbalı İlçe Başkanı İsmail Uygur ise parti içi konularda demeç vermeyeceğini belirtti.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.