Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Gençlik Kolları MYK’sında kriz: İzmir’den neden isim yok'

CHP Gençlik Kolları MYK’sında kriz: İzmir’den neden isim yok'

CHP Gençlik Kolları’nın Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleşen 15’inci Olağan Kurultayı’nda rakibi Kenan Otlu’ya karşı seçimi kazanan Emre Yılmaz genel başkan seçildi. Ancak kurultayda, tercihini CHP Gençlik Kolları Gençlik Başkanı Emre Yılmaz’dan yana yapan İzmir delegasyonunun Merkez Yürütme Kurulu’na (MYK) hiçbir ismi sokamamasının şoku yaşanıyor. Önerilen 4 isimden 2’si üzerinde uzlaşı olmayınca…

  • Ege Postası
  • 29.01.2018 - 13:35

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Karşıyaka Gençlik Kolları Başkanı dışında İzmir’in 26 delegesinden 25’inin katıldığı CHP Gençlik Kolları Kurultayı’nda gerçekleşen seçimde başkan adayları Emre Yılmaz ve Kenan Otlu’nun 20 kişiden oluşan yönetim kurulu listesinde İzmir’i temsil eden hiçbir isim yer alamadı.

MYK’YA ÖNERİLECEK İSİMDE UZLAŞILAMADI

İzmir’den kurultaya katılan 26 delegenin 19’u MYK listesine önerilecek İzmir delegasyonu üzerinde kitlendi ve anlaşamadı. İddiaya göre CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan, organizasyonu ve uzlaşıyı sağlayamadığı için MYK’ya önerilen  4 isimden Ezgi Alkılıçgil, Mert Anıl, Dila Koyurga, Cem Yücel Yıldız isimleri üzerinde bir türlü uzlaşıya varılamadı. Dört isimden ikisinin önerilmesi gerekirken, delegasyon 4 isim üzerinde uzlaşıya varamadığı için İzmir’den hiçbir ismin MYK’da yer almamasına karar verildi.

UZLAŞI OLMAYINCA HİÇBİR İSİM MYK’DA YERALAMADI

26 İzmir delegesinden Karşıyaka Gençlik Kolları Başkanı’nın mazereti nedeniyle katılamadığı CHP Gençlik  Kolları Kurultayı’nda, üç delege Kenan Otlu için oy kullanırken, geri kalan 22 İzmir delegasyonu Emre Yılmaz’dan yana taraf sergiledi.

OZAN UYAN DELEGASYONU BİRLEŞTİREMEDİ VE…

Edinilen bilgilere göre, CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan, MYK’ya önerilecek 4 isim üzerinde uzlaşı sağlanamayınca, ‘Kendi aramızda demokratik bir oylama yapalım, oylama sonunda çıkan isimlerden biri diğerine saygı göstersin ve sonucu kabul etsin. Ortaya  çıkan listeyi Genel Başkan Emre Yılmaz’a sunalım’ şeklinde bir inisiyatif sergilemeyince, İzmir delegasyonu parçalandı ve MYK’ya isim öneremedi.

GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI YILMAZ DA DURUMA MÜDAHALE ETTİ ANCAK..

Öte yandan duruma CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz da müdahil oldu. Uzlaşı sağlanamayıp ‘O zaman kimse olmasın’ noktasına gelince Başkan Emre Yılmaz araya girip, uzlaşı sağlamaya çalıştı. Yine uzlaşı sağlanamayınca bu kez Emre Yılmaz, “Ben zaten İzmirliyim. MYK’da İzmir’i temsil ediyorum. Uzlaşı da sağlanamadığına göre, İzmir’den hiçbir arkadaşımı listeye yazmayacağım’ demek durumunda kaldı.

İZMİR BAŞKANI OZAN UYAN’IN UZLAŞIYI SAĞLAYAMAMASI TEPKİYE NEDEN OLDU

Önerilen 4 isimden 2’sinin MYK listesine yazılması üzerinde bir türlü uzlaşı sağlanamayınca İzmir’den hiçbir isim listeye girememiş oldu. Öte yandan İzmir delegasyonunu toplayıp uzlaşı adayı çıkaramadığı için eleştirilen CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan’ın inisiyatif alamaması ve delegasyon üyelerini ikna edememesi nedeniyle MYK listesinde İzmir delegasyonunun olmaması tepki topladı ve rahatsızlık yarattı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.