Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de Başkan Yardımcısı'ndan 8 ilçe için öneri; Adaylar 6 ay önce açıklansın

CHP İzmir'de Başkan Yardımcısı'ndan 8 ilçe için öneri; Adaylar 6 ay önce açıklansın

CHP İzmir 1. Bölge Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Çetin Özdemir, yapılanan yeni il yönetimiyle 2019 seçimlerinde birlik içinde çalışma sürdürerek başarıya ulaşacaklarını kaydetti. Genel Başkan sorunu olmadığını vurgulayan Özdemir 30 ilçenin tümünde başarı sözü vererek yapılan yeni görevlendirme ile belediyeler arasında bir eş güdüm hedeflediğini de vurguladı. Özdemir, kaybedilen 8 ilçede 6 ay önce adayların açıklanması için çalışacaklarını söyledi.

  • Ege Postası
  • 29.01.2018 - 11:37

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP 1. Bölge Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Çetin Özdemir, İzmir’de geçilen 4'lü yönetim sisteminin şehrin her noktasında denetim ve proje üretme açısından önemli bir yapı taşı olduğunu söyledi. İzmir 1. Birinci Bölge’de parti çalışmalarını belediyelerin örgütle koordinasyonunu sağlayacak bir göreve getirildiğini ve bu konuda kurultay sonrası bir çok projeye imza atmak için sabırsızlandığını dile getiren Özdemir, yeni yapılanan il yönetiminde çalışma şevkinin en üst düzeyde olduğunu vurgulayarak “Bu ekiple güzel işler başaracağız” ifadelerini kullandı.

Önceki yönetimlerde tek kişinin yaptığı görevin şimdi daha ayrıntılı dağıtılmasını değerlendiren Özdemir “Bütünşehir yasasıyla 30 ilçe bağlanınca Büyükşehir’e, 30 ilçeyi tek kişinin kontrolü çok zordu. Bir uçtan bir uca 400 kilometreydi. Bu yükü ikiye bölüp kontrolü elinde tutmak için böyle bir çalışma yaptı. Bence de iyi oldu. Bir kişinin takibi daha zordu. Daha sık görüşerek daha iyi olur diye düşündü. Bu şekilde ilçelerin takibi daha kolay olacaktır” dedi.

KÖPRÜ OLACAKLAR

Yapacakları görevi de anlatan Özdemir “Bizi görevimiz  beldiyelerde yerel örgütü anlatmak belediyelerin çalışamlarını örgütle paylaşacağız. Örgüt vatandaşa anlatacak. Anlatmakta bazı noktalarda eksik kalıyoruz. Oysa bizim başkanlarımızın bir çok yatırımı var. Hepsini biz görüyoruz ama biz mütevazi davranıp anlatmıyoruz. Sosyal belediyecilik görevi diyor anlatmakta eksik kalıyoruz. Bu dönem bunu anlatmak için çalışmalar yapacağız. Yeni projeler üreterek halk günleri yaparak bunları gündeme getireceğiz. Vatandaşlarla buluşturacağız. İlçelerimize CHP’li belediyeler nerde ne kadar yatırım yapmış bunları bir çalıştayla  sunum yaparak sesimiz duyurarak anlatmayı düşünüyoruz” diye konuştu.
 
EŞGÜDÜM HEDEFLİYORLAR

Örgütlerden sorumlu il Başkan yardımcıları ile koordineli çalışacaklarının da altını çizen Özdemir İzmir’de belediyelerin çalışmalarının anlatılmasının yanı sıra belediyelerin birbiriyle eş güdümlü çalışmaları içinde çalışacaklarını söyledi. Özdemir “Yerel yönetim ve örgütler karşılıklı bu işleri konuşarak çözeceğiz. Girift bir çalışma olacak. Kurultaydan sonra 4 kişi toplantı yapacağız. Ne yapmamız gerektiğine birlikte karar vereceğiz. Daha toparlanır ses getirir bir çalışma yapacağız. İzmir’de 22 ilçede ve büyükşehirde CHP’li Belediyeler yönetimde. Belediyelerimiz tüm baskı ve engellemelere karşı görevlerini başarılı bir şekilde yerine getiriyorlar. Örgüt ve halkla birlikte halk için daha yaşanabilir kent yaratma çabası içindeler. Belediyelerimiz AKP’li belediyelerden farklı olarak rant odaklı değil insan odaklı bir anlayışla yönetiliyor. Her türlü doğa ve Yeşil alan talanının önlemeye çalışıyorlar. İnsanların dinlenebilecekleri kendilerini geliştirebilecekleri kültür ve sanat merkezleri, park ve spor alanları açıyorlar. Kentin sadece insanların değil, diğer canlıların da yaşadığı bir yer olduğu bilinci ile hayvanları da korumaya çalışıyorlar.Kentin kimliğini koruyan sosyal belediyecilik anlayışıyla kent yoksullarına yaygın bir biçimde yardım ediyorlar. Daha İyi olmak, daha iyisini yapmak arayışı ve çabası içindeyiz. Türkiye’de tüm sol ve sosyal demokratların dikkat ve özlemle izledikleri bir kentte, İzmir’de yaşıyoruz. Sorumluluğumuz büyük. Dayanışmamızı arttırıp, sevgimizi çoğaltarak daha güzel uygulamaları halkımıza sunmak istiyoruz. Çünkü sadece İzmir halkına değil, Tüm Türkiyeye karşı sorumlu olduğumuzun bilincindeyiz. Ben Yerel Yönetimlerden sorumlu Başkan Yardımcısı olarak Belediyelerimiz arasında eş güdüm sağlayıp belediyelerimizin dayanışma içinde olmalarına çalışacağım” ifadelerini kullandı.

“ENERJİK BİR YÖNETİM KURULDU”

İl Kongresi’nde CHP’yi İzmirde daha üst saflara taşımak için çalışacak enerjik bir ekip oluştuğunu  tecrübe ve gençlik enerjisinin buluştuğu bir yönetimde en iyiyi başarmak için çalışacaklarını ifade eden Özdemir, “Yeni yönetim enerjik, hevesli, bu işi yapacak genç arkadaşlardan oluşuyor. Çalışma azimleri yüksek. Biz de buradayız. Tecrübe ve enerjiyi bir araya getirerek 2019’a daha iyi çalışacağımız düşünüyorum. Genç bir il başkanımız var. Kendisine haksız bir şekilde genç ve deneyimsiz denildi. Ancak zaman herkesin yanıldığını gösterecek. Bizler ekibi olarak kendisine güveniyoruz. Siyasetin içinde büyüyen bir arkadaşımız. Babasıyla birlikte bu işin mutfağından öğrenerek geldi. Onun da tecrübesi ve yönlendirmesiyle 2019  hedeflerimize ulaşacağız. Partinin içinde heyecan yüksek. İktidarı  hedefleyen bir vizyonumuz var. İktidar olacağımıza da inanıyoruz. Ülkenin tıkandığını ve CHP’ye ihtiyaç  duyduğunu görüyoruz. 2019 da iktidara geleceğimizi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“YOL KAZASI GEÇİRDİK”

İzmir’de 2014 yerel seçimlerinde CHP’nin kaybettiği 8 ilçe ile ilgili de konuşan Özdemir. Bu ilçelerde başkan adaylarının erken açıklanması ile çalışmaların dha önce başlatılması konusunda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da destek verdiğini ifade eti. Özdemir, “Kayıp ilçelerde 6 ay önce adayları açıklayıp  sahaya inip çalışmalarımızı anlatma fırsatı bulacağız. Genel Başkanımız da bu konuda bizlerle hem fikir. Daha çok kişiye  ulaşalım. Bu ilçeleri  geri alacağımıza eminiz. Bir yol kazası  geçirmiştik 2014’te. 2019’da geri alacağımızı düşünüyorum.  Özel çalışmalar yapacağız ve ekip oluşturacağız. Ortak akıl ile her konuda oluşturulacak ekipler ve komisyonlarla çalışmalarımız sürdüreceğiz” diye konuştu.

BAŞARIYI TÜRKİYE’YE YAYMAK HEDEFİMİZ

İl yönetiminde genç ve tecrübeli isimlerin bir arada olmasını çalışma azmini de arttıracağına inandığını söyleyen Özdemir, “Burada  tecrübelilerle gençlerin bir arada olması bir arada çok iyi çalışacak. Bizler koşarken bir yandan da yol göstereceğiz. Bu işi mutfaktan beraber götüreceğiz  enerjilerinden faydalanacağız. 2019 da yerel yönetimler için var gücümüzle mesaj vereceğiz. İzmir Türkiyede önemli. Türkiye’nin gözü üzerimizde. Ankara’ya gittiğimizde İzmir’den geldiğimizde bize ayrı  bir  ihtimam gösterdiler. Buradaki başarıyı  Türkiye’de yaymak istiyoruz. Gençlere de ihtiyaç var, yetiştirmek gerekiyor. Nasıl yoğurup yetiştireceğiz. 1. Bölgede tüm ilçeleri gezip, hepsiyle  istek sorun ve önerileri üzerine görüşmeler yapıp, bunları il yönetimine sunarak, ortak  proje önerileri konusunda çalışmalar yürüteceğiz. 2019 yerel seçimlerinde İzmir’de ki 30 ilçede seçimleri kazanıp İzmir ve ilçelerinin yaşanabilir, insan odaklı kentler olması için çaba harcayacağım.  Bu anlayışlar gün farklılıklarımızı ayrışma nedeni olarak değil, bir zenginlik olarak görmemiz gereken gündür. Gün kişisel zaaflarımızı parti dışında tutarak CHP’ye yaraşır devrimci bir kararlılık ve disiplin içinde ülkemizi karanlık amaçlarına alet etmek isteyenlerle mücadele günüdür. Gün dostluk barış, sevgi ve dayanışma günüdür.  Gün CHP’yi iktidara taşıyacak yolda el ele omuz omuza birlik olma birliğimizi dayanışmamızı güçlendirme günüdür” şeklinde konuştu.

“GENEL BAŞKAN SORUNUMUZ YOK”

CHP’nin önünde ilk önce kurultay süreci bulunduğunu ve yeni yönetimlerin seçilerek yol haritasının netleşmesi gerektiğini ifade eden Özdemir,  Genel Başkan sorunu bulunmadığını da belirterek “Asıl şu an için kurultay sürecinin başarıyla atlatılması. CHP’nin bir Genel Başkan sorunu yok.  Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu yönetiminde, Kurultay sonrası yol haritamız ve parti programımımıza uygun olarak projeleremiz il başkanlığında üreteceğiz. Yönetim kurullarında görüşülen her projede titizlikle hayata geçecek”ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.