Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti Balçova İlçe Başkanı Özöktem’in önceliği kadın seçmenler

İYİ Parti Balçova İlçe Başkanı Özöktem’in önceliği kadın seçmenler

Balçova, 2019 seçimlerinde AK Parti, CHP ve İYİ Parti’nin kadın ilçe başkanlarının mücadelesine sahne olacak. CHP’den Aygül Eryılmaz, AK Parti’den Evrim Özen ve İYİ Parti’den Serap Özöktem’in seçim çalışmalarında ilk önceliği kadın seçmenler olacak. Partisinin İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar ve yönetim kurulu üyelerinin dün ziyaret ettiği İYİ Parti’nin Balçova İlçe Başkanı Serap Özöktem, kolları sıvadı. Özöktem’in önceliği kadın seçmenler

  • Ege Postası
  • 30.01.2018 - 14:47

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- 10 Şubat’ta gerçekleşecek ilçe kongresine hazırlanan İYİ Parti İlçe Başkanı Serap Özöktem, Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA-DER) İzmir Şube’sinde uzun süre kadınların siyasette görünür ve daha aktif olmaları üzerine çalışmalar yürüten bir isim olarak, işe Balçova’nın siyasal ve sosyal analiz haritasını çıkararak başladı.

BALÇOVA’NIN SİYASAL VE SOSYAL ANALİZİNİ ÇIKARDIK

Balçova’da kadın seçmen oranının erkek seçmen oranından fazla olduğunu belirten Serap Özöktem, tabelalarını astıkları günden bugüne ilçe binalarının kadınların akınına uğradığını belirterek, yüzde 25 oranındaki kadın kotasını uyguladıkları ilçe yönetim kurulu üye oranını 10 Şubat’taki kongrelerinde daha da arttıracaklarını dile getirdi.

KADIN SEÇMEN ORANI ERKEKLERDEN FAZLA VE…

İYİ Parti Balçova İlçe Başkanı, kadın seçmen oranının fazla olduğu Balçova’da en güçlü rakipleri olan iki partinin kadın ilçe başkanıyla centilmenlik ilkeleri uyarınca iyi bir yarış vereceklerine inandığını kaydederek, rakiplerinin de kadın başkan olmasının kendisi için bir dezavantaj olmadığını söyledi:

“Balçova’nın siyasal ve sosyal analizini çıkardık. Nereden başlayacağımıza dair bir stratejik plan yaptık. Partimizde kadın kotası yüzde 25’in üzerinde.İlçe kongremizde bu oranı daha da arttıracağız.Rakip olabiliriz ama kadınız. İyi ilişkiler içinde orada birlikte hareket edeceğimize inanıyorum. Herkes kendi çalışmasını yapacak. Balçova’da kadın nüfus oranı erkek nüfus oranından daha fazla. Kadın nüfusunun yoğun olduğu ilçemizde ilçe başkanlığı görevini yürütmek benim için avantaj. Siyaset yaparken -genel başkanımız da öyle- hiçbir zaman ayrıştıran olmayacağız. Herkesin elini sıkan ve selamlaşan bir insanım. Siyaseten de bunun artılarını göreceğime inanıyorum.”

KAPIMIZ HEP AÇIK, ÇAYIMIZ SÜREKLİ DEMLİ, BULUŞMAMIZA SAYILI GÜNLER KALDI

Partisinin Genel Başkanı Meral Akşener’in 17 Şubat’taki İzmir ziyareti ve il binasının açılışı sonrasında sahaya inme kararı aldıklarını kaydeden Serap Özöktem, parti tabelalarını astıkları günden beri kadınların kendilerine gösterdiği ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını, kapılarının herkese açık olduğunu, çaylarının da her daim demli ve hazır olduğunu dile getirdi:

“Tabelamızı astığımızdan beri görüp gelen kadın sayımız erkek sayımızdan fazla. Henüz sokağa inmediğimiz halde yerimizi görüp gelenlerle dolup taşıyor ilçe binamız. Bizim için çok kıymetli. İlçemde tam zamanlı mesai harcıyorum. Kapımız hep açık, çayımız sürekli demli. Bu teveccühten çok mutluyum. Tüm Balçovalı hemşehrilerimizi bekliyorum. Onlarla buluşmamıza sayılı günler kaldı. Sayın genel başkanımız  Meral Akşener hanımefendi İzmir’e gelip il binamızı açtıktan sonra sokağa inme kararı aldık. Onu bekliyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.