Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Buca’da istifa çatlağı

AK Parti Buca’da istifa çatlağı

AK Parti Buca Teşkilatına istifa şoku damga vurdu. Buca ilçe teşkilatında görev yapan 10 asil ve yedek yönetici ile 15 mahalle temsilcisinin istifalarını yarın öğleden sonra sunacağı iddia edildi.

  • Ege Postası
  • 30.01.2018 - 21:47

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - AK Parti Buca ilçe teşkilatından 10 asil ve yedek yönetici ile 15 mahalle temsilcisinin İlçe Başkanı Mustafa Arslan’ın ayrıştırıcı politika izlediğini iddia ederek partideki görevlerinden istifa edecekleri öğrenildi.

Partiye yazılacak istifa mektubunun bir örneğine Egepostası ulaştı. Yarın öğleden sonra verileceği iddia edilen istifa metninde İlçe Başkanı Mustafa Arslan ve ilçe teşkilat başkanının partililer arasında ayrıştırıcı söylem ve hareketlerde bulunduğu ifade edildi. Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Genel Merkezin politikalarına ters düştüğü iddia edilen Arslan’ın Doğu ve Güneydoğulu partililere negatif ayrımcılık yaptığı iddiaları da gündeme geldi.

AYRIŞTIRICI SÖYLEM İDDİASI

Yarın teslim edilecek istifa metni ise şöyle “AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na, AK Parti’nin kuruluş yılından günümüze 16 yıl boyunca çeşitli görevlerde bulunan bizler partimize her dönemde ve her platformda hiçbir beklenti içinde olmadan severek ve dava şuuru içinde hizmet ettik ve etmeyede devam edeceğiz. Buca AK Parti İlçe Başkanı ve teşkilat başkanının Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Genel Merkezimizin birleştirici politikalarının dışında hareket ederek ayrıştıcı söylemlerle bizlere Buca AK Parti İlçe Yönetiminden istifa etmekten başka bir seçenek bırakmamıştır. Ülkemizin bu hassas döneminde partimize zarar vermemek adına bizleri derinden etkileyen konuları yazıya dökmeyerek partimizin yapıcı disiplininden kopmayarak görsel ve yazılı basında paylaşmanın partimize zarar vereceğini düşünerek Buca AK Parti ilçe yönetiminden istifamızın sebeplerini partimizin yetkili organlarına anlatmayı daha uygun görüyoruz. Partimizin yetkili organlarının bizleri mutlaka dinlemesi gerektiğini saygılarımızla arz ederiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.