Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'den flaş soru: Konak katlı otopark yıkılacak mı'

AK Parti'den flaş soru: Konak katlı otopark yıkılacak mı'

Ekim ayının ilk meclis toplantısını gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde AK Parti’nin Konak Katlı Otoparkı’yla ilgili flaş çıkışı güne damgasını vurdu. AK Parti’li Doğan, “Konak’ta bulunan katlı otopark ve altındaki çarşı yıkılacak mı'” sorusunu gündeme taşıdı.  Büyükşehir Meclisi'nde AK Parti'den flaş soru:

  • Ege Postası
  • 10.10.2016 - 20:00

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Başkan Aziz Kocaoğlu yönetiminde toplanan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Konak Katlı Otoparkı’nın geleceği masaya yatırıldı. Esnafın ve vatandaşların şikayetlerini meclis gündemine taşıyan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, tesisin akıbetini sordu.

Oturumda muhalif AK Parti adına söz alan Grup Başkanvekili Bilal Doğan, son günlerde durumu merak konusu olan tesisle ilgili bilgi isterken, iş yeri sahipleri ve Kemeraltı camiasının şikayetlerini dikkate sundu.

“BELEDİYE ÜMİDİNİ KESTİ Mİ'”

Otoparkın yıkılacağıyla ilgili söylentilerin arttığına dikkat çeken Doğan, belediyenin yüksek bedellerle kira istediğinden ötürü otopark altındaki çarşının boş kaldığını savunarak şunları kaydetti: “Katlı Otopark altında faaliyet gösteren ve belediye tarafından kiraya verilen iş yerleri, istenen yüksek kira bedelleri nedeniyle boş kalmaktadır. Ticari işletmeler son dönemde yaşanan durgunluk, çarşısının eski cazibesini yitirmesi, bakımsız kalması ve artan söylentiler üzerine burayı terk etmektedir. Belediyenin kullandığı ESHOT büroları da dahil olmak üzere, son aylarda burada yer alan bürolar tek tek kapanmakta ya da taşınmaktadır. Belediyemize yani kamuya ait olan ve yine İzmir halkının parasıyla yapılan bu otopark ve çarşı daha ne kadar bu şekilde yoluna devam edecekti? İzmir Büyükşehir Belediyesi bu çarşının yok olup gitmesine seyirci mi kalacaktı? Kent merkezinde bu kadar değerli bir tesisin kıymeti neden bilinmiyor, neden bu çarşıya sahip çıkılmıyor'”

FLAŞ SORU: YIKILACAK MI'

Konak Katlı Otoparkı altındaki çarşının Kemeraltı ile aynı kaderi paylaştığını söyleyen AK Parti’li Doğan, kent merkezindeki tesisin otopark işlevine vurgu yaparak, “Bu tesis günde yüzbinlerce insanın geldiği ve binlerce iş yeri bulunan Kemeraltı için oldukça önemli bir otoparktır. Özellikle son günlerde ortaya çıkan buranın yıkılacağı şeklindeki söylentiler nedeniyle zor koşullar altında ayakta durmaya çalışan esnafımız da tedirginlik yaşamaktadır. Acaba burası yıkılacak m? İzmir Büyükşehir Belediyesi Konak Katlı Otopark ve Çarşısı ile ne yapmak istemektedi? Buranın akıbeti ne olacaktı? İzmir Büyükşehir Belediyesi buranın boşalmasına seyirci mi kalaca? Burayı aktif hale getirecek misini? Bu tesisin kıymetinin bilinmesini ve bu çarşıya sahip çıkılmasını istiyoruz. Bu çarşı eski günlerini mumla arıyor. Biz bu tesisin yeniden ekonomiye kazandırılmasını ve işler hale getirilmesini talep etmekteyiz” dedi.

“LAF OLSUN, TORBA DOLSUN!”

Eleştirilere sert yanıt veren ve önceki yıl APİKAM altında faaliyet gösteren İtfaiye Restoran’ın Sayıştay’ın belirlediği yüksek kira bedeli sebebiyle kapatmak zorunda kaldıklarını aktaran Kocaoğlu, “Buradaki Sayıştay’ın belirlediği bedeller üzerinden ihaleye çıkıyoruz. Üç defa ihaleye çıktığımız halde boş kalan iş yerleri var. Buraları belediyenin hizmet birimleri kullanıyor. Dernekler burada ihaleye girmiş ve kira protokol yapmış. Kirasını ödememiş, bir kuruş ödememiş, sonra gelip buraya çadır kurmuş. Biz belediye yönetiyoruz. Sen burada bedava otur mu diyeceğiz. Oranın bakımsız olduğuna ben de katılıyorum. Otoparkın yeniden toparlanması için çalışıyoruz. Gerisi laf olsun torba dolsun… Biz gayrimenkul satamıyoruz, böyle bir hastalığımız var. Kamunun malını satmıyoruz. Kemeraltı’nı cazip hale getirmeden burayı cazip hale getiremezsiniz. 270 hektarlık alanda 12 bin yapı var. Burada 500 milyon lira para harcadık. Bu kent eğer kalkınacaksa, zenginleşecekse bu bölgenin ayağa kaldırılması gerekmektedir. Bu görev Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın görevidir. Büyükşehir belediyesi bugüne kadar bu parayı vermiştir. Burası nadide bir yerdir. Biz olanaklarımızı fazla fazla kullanıyoruz. Birlikte gidelim Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bu konuyu konuşalım. Bu otoparkı toparlamak iş değil. Bizim hedefimiz başka… Büyük fotoğrafı görün. Bu Kemeraltı’na bugüne kadar geçmiş belediye başkanları. Türkiye’nin bu ortamında bu işlere girmek istemiyorum. Projesiz 500 milyon lira harcanır mı'” dedi ve Cuma günü Ankara’ya giderek Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ile bir dizi temasta bulunacağını kaydetti.  

KOCAOĞLU ANKARA’YA GİDİYOR

Doğan’ın ardından söz alan Ali Kökoğuz, “Kültür ve Turizm Bakanlığı’na Tariş’ten zeytin alıp mı gideceksini? Ankara’ya eli boş gidilmez. Projeyle gidilir. Bakanlık proje desteği veriyor. Ortada proje yok. İkiçeşmelik projeniz var. 5-6 yıldır çivi çakılmadı” şeklinde eleştiride bulunurken, Çağlar Haspolat ise “Yatırım İzleme Başkanlığı’na kaç proje götürdünüz'” diye sordu. Başkan Kocaoğlu ise muhalefetten gelen bu eleştirilere “Çiviyi çakıyoruz ama siz görmüyorsunuz” karşılığını verdi ve Ankara’daki temaslarına AK Parti’li meclis üyelerini de davet etti.   

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.