Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti işaret dili öğreniyor

AK Parti işaret dili öğreniyor

AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığı, 81 il ve ilçe yöneticileri de dhil olmak üzere teşkilat mensuplarının katılımıyla Şubat ayında “İşaret Dili Öğreniyoruz” konulu program düzenledi.

  • Ege Postası
  • 27.01.2016 - 11:30
İZMİR – AK Parti, engelleri aşacak bir diyalog ortamının oluşturulması, işitme engelli vatandaşlarla aynı dil ve duyguları paylaşabilmek için “İşaret Dili Öğreniyoruz” konulu çalışma organize etti. Program, genel merkez personeli, 81 il ve ilçe yöneticileri de dahil olmak üzere teşkilat mensuplarının katılımıyla 8 Şubat 2016-18 Şubat 2016 tarihleri arasında AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşecek.
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanı, İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar, işitme engellilerin toplumda yaşadıkları en büyük sorunun "anlaşılamamak" olduğunu vurgulayarak, “Bunun için de kendi ifadeleriyle "anadilleri” olan, işaret dilinin Anayasal bir hak olarak tanımlanmasını istiyorlar. Çünkü anlaşılamamanın bedelinin ne kadar ağır olduğunu biliyorlar” dedi. Hotar, şunları söyledi:

“Başbakanlık Engelliler İdaresi Başkanlığı’nca yapılan son araştırmaya göre Türkiye’de 8.5 milyon engelli vatandaşımızın 2 milyonu işitme ve konuşma engelli. Bu sayı toplam engellilerin yüzde 22’sini oluşturuyor. AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığı, sosyal değişim ve dönüşüm çerçevesinde özellikle de sosyal politika alanlarında birçok çalışmayı sürdürmektedir. Bu kapsamda tüm engelleri aşacak bir diyalog ortamının oluşturulması ve işitme engelli vatandaşlarımız ile aynı dili ve duyguları paylaşabilmek için “İşaret Dili Öğreniyoruz” konulu program düzenledik.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.