Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.921,680
%-0.4
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'nin karınca modelinde adres Buca'ydı

AK Parti'nin karınca modelinde adres Buca'ydı

AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nın Bergama’da startını verdiği ‘karınca modeli’nin son adresi Buca oldu. İki günlük programı kapsamında kentte bulunan Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım’ın da katıldığı saha çalışmasında Yıldırım, muhtar ve STK temsilcilerinin sorunlarını dinledi daha sonra Forbes Caddesi’nde esnaf ziyareti yaptı.

  • Ege Postası
  • 16.03.2013 - 17:21
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - İki günlük programı kapsamında İzmir’e gelen Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, kentteki ikinci gününde AK Parti İl Teşkilatı’nın ‘karınca modeli’ adını verdiği saha çalışması kapsamında Buca’da önce ilçe muhtarları ve STK temsilcileriyle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi ardından Forbes Caddesi’nde esnaf ziyaretinde bulundu.

KATILIM GENİŞ OLDU
AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nın Bergama’da startını verdiği ‘karınca modeli’nin son adresi Buca oldu. İki günlük programı kapsamında kentte bulunan Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım’ın da katıldığı saha çalışmasına, AK Parti İzmir Milletvekilleri Nesrin Ulema, İlknur Denizli, Aydın Şengül, Erdal Kalkan, Ali Aşlık, Hamza Dağ, Rıfat Sait, AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, AK Parti Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Kenan Çakar,İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Nazmi Kalyoncu, İl Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak, İl Gençlik Kolu Başkanı Bilal Kırkpınar,Buca AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Solmaz, il yöneticileri, ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolu üyeleri katıldı.

''YILDIRIM YEREL YÖNETİMLERİ HEDEF ALDI'' HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KAHVALTIYA BÜROKRATLAR DA KATILDI

Bakan Yıldırım'ın  ilk durağı Buca Forbes Caddesi’ndeki Başak Restoran oldu. İlçe muhtarlarının ve STK temsilcilerinin sorunlarının dinlendiği  kahvaltılı toplantıya İzmir Valisi Cahit Kıraç, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ata Erpolat, İZBAN Genel Müdür Sebahattin Eriş, Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal,İl Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz, Buca Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi,Buca Belediyesi eski başkanı Cemil Şeboy, İl Özel İdare Genel Sekreteri İrfan İçöz de katıldı.

YURDANUR SORUNLARI DİLE GETİRDİ
Buca Muhtarlar Birliği Derneği Başkanı Eşvak Yurdanur muhtarların yaşadıkları sorunları dile getirdi.Yurdanur, toplu taşıma hizmetlerinde ücretsiz yararlanmak istediklerini, Buca Belediyesi’nden ayni yardım beklediklerini, polis baskınlarına kendilerinin de katıldığını bu yüzden düşman kazandıklarını dile getirdi.



YILDIRIM: SAĞLIK SİSTEMİMİZ AMERİKA’DAN İYİ

Muhtarların hastanelerin durumu hakkında dile getirdikleri sıkıntılar üzerine Bakan Yıldırım, “ Sağlıkta son 10 senede nereden nereye geldiğimizi biliyorsunuz. Muazzam bir dönüşüm sağladık. Türkiye’deki sağlık sistemi Amerika’dan daha iyi durumda. Güneş doğmadan kuyruklara girdiğimizi iyi bilirsiniz. İlacın birini bir eczaneden diğerini başka eczaneden almaya çalışıyorduk.İzmir’e iki büyük şehir hastanesi yapılacak. Bir hastane anlamayın. 7-8 ayrı uzmanlığı olacak bu hastanelerde…Birini Bayraklı’da birini Tepecik’te yapacağız. Onlarda yapılınca kalite daha da artacak.Daha da iyi olacak hizmette sınır yok” dedi.

DÖNÜŞÜMDE TOPYEKÜN ÇALIŞMA GEREKLİ
Geçmişten izinsiz yapılan yapılar hakkında gelen sorular üzerine Yıldırım, “ Çevre Şehircilik Bakanımızla konuştuk. Çözüm üretiliyor.Valimiz de ilgileniyor. Sorunun yeni döneme kadar Büyükşehir tarafından çözülmesi gerekiyor.Kaçak yapılaşmayı teşvik mi edeceğiz yoksa tekniğine uygun güzel yapılar haline mi getireceğiz. Günlük yaşadığımız sorunlara göre düşünmeye çalışırsak yanlış yanlışı takip eder. Asıl olan kaçak olan imarına uygun olmayan yapılarla mücadele etmek olmalı…Biz imarsız yapılara elektrik izni verilir diye düzenleme yaparsak 1-2 kişinin işi görülebilir ama büyük felaketlerin kapısı aralanır.Daha emniyetli daha güzel depreme karşı duruma getirmek için çalışmak lazım. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz. Kentsel dönüşüm yasası bunun için çıktı.Günü birlik popülist çözümün yerine topyekün bir çözüm gerekli… yeni yasayla isteyen belediyeler dönüşüm yapabilecek.Bakanlık yetki veriyor.Dönüşüm vatandaşı mağdur etmeden yapılmalı…” ifadelerini kullandı.

MUHALEFETE: AMANSIZ BİR ÇELİŞKİ
Buca’da köy muhtarlarının köy yollarının yetersiz olduğunun ifade etmesinin ardından Yıldırım, şunları söyledi; “Türkiye’de çeşitli yollar var. Köy yolları, ilçe yolları, belde yolları, şehirler arası yollar, otoyollar, bölünmüş yollar var. Hangi yolun kim tarafından yapılacağı belli. Buca’nın köylerinin yolu Büyükşehir’in görevi…Yeni yasayla birlikte İzmir’in bütün yollarının görevi Büyükşehir’e geçecek. Yerel seçimle birlikte. Köy mahalle muhtarı ayrımı da kalkıyor. Muhtarlık mevzuatı yenilenecek. Muhtarlar daha da güçleniyor. Özlük hakları konusunda ve temsil ettiğiniz mahallelerin sorunlarının çözüm konusunda. Büyükşehir’e ayrılacak bütçenin kullanılmasında önceliklerin belirlenmesinde sizlerin hakkı ve katkısı olacak. Yeni kanunda bu var. Ana muhalefet partisi bu kanunu amansız bir şekilde tenkit etti. Şimdi de ne kadar fazileti yüksek bir kanun olduğunu gelip anlatmaya çalışıyor.Amansız bir çelişki... Sonra kanun çıkınca rol almaya çalışıyorlar ‘biz yaptık’ diye…”



“ÖZLÜK HAKLARINIZ DÜZENLENECEK”

Muhtarlar özlük haklarının düzeltilmesi için çalışmalar yapılmasını isterken, Bakan Yıldırım,” gerekli çalışmalar yapılıyor. Neden uzun sürdü. Büyükşehir belediye yasaları değişti.Yasa gündeme gelince değişiklik muhtarlık ve köy idare yasasını da etkiledi ve ertelendi. Şimdi muhtarların yasası da ele alınıyor. Özlük hakları da düzenlenecek. Adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde geri dönüş olmaz.Muhtarların yeni görev tanımları olacak. ” ifadelerini kullandı.

TEKNOLOJİYLE YAŞAMAK İSTİYORSAK…
Baz istasyonlarına yönelik gelen eleştiriler üzerine Bakan Yıldırım, “Cep telefonlarına erişim için başka teknoloji yok. Mahkemeye verenler var. Biz bile bile vatandaşın sağlığını görmezden gelir miyiz. Bu da bir ihtiyaç Bunun yolu var. Ölçüm yapılıyor. Yeri değiştiriliyor. Çözüm üretiliyor. Teknolojiyle yaşamak istiyorsak yeni bir şey gelişinceye kadar bununla yaşayacağız” dedi.

“ATANAMIYORUM” İSYANI
Toplantının yapıldığı restoran sorumlusunun “İngilizce öğretmenliğinden mezun oldum hem de dereceyle ancak 6 yıldır atanamıyorum” isyanı üzerine Bakan Yıldırım, “ Bu dönem de alınan öğretmen sayısı 80 yılda alınanın 2 katı... 800 bin sayısına çıktık. Şimdi bir sistem var. KPSS…Belli sayıda alıyor.500 bin başvuru oluyor. Hepsini alamıyoruz. 40 bin okul var. 570 bin sınıf var.geçmişte branşlar iyi planlanmamış. Bunun sıkıntısı şimdi yaşanıyor. Eski dönemlerde herkes inisiyatif kullanarak memur alıyordu. Şimdi bir sistem var. Puanı tutan alınıyor. KPSS’ye her giren memur olamaz. KPSS’ye girenlerin sayısı çalışan memurlardan fazla” dedi.Buca Kırıklar F Tipi Cezaevi Müdürü Ayhan Çapacı restoran sorumlusuna “Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde cezaevinde İngilizce kursu verecek öğretmen arıyoruz” diyerek başvurması için çağrı yaptı.



BASINA SİMİT ALDI
Toplantının ardından Bakan Yıldırım, İl başkanı Akay ve il yöneticileriyle birlikte esnaf turuna çıktı. Esnaf ziyareti öncesi Forbes Caddesi’nde evi bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, Bakan Yıldırım’ı evinde ağırladı. Balkan kökenli olan Sait, Yıldırım’a Boşnak Böreği ikram etti.Esnaf ziyaretinde ise renkli görüntüler oluştu. Caddedeki tüm esnafı ziyaret eden Yıldırım, tek tek el sıkıştı,işlerin durumunu sordu. Bakan Yıldırım fırından basın mensuplarına simit aldı.Bakan Yıldırım ayrıca tur sırasında çağla badem kestane kebabı ve lokma yedi.




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.