Dolar 34,0852
%0.2
Euro 38,0426
%-0.04
Altın 2.837,480
%0.29
Bist-100 9.976,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Dağ’dan elektrik faturaları için ümit veren açıklama

AK Partili Dağ’dan elektrik faturaları için ümit veren açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, katıldığı bir canlı yayında gündemi değerlendirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaorğlu’nun “Elektrik faturası ödemeyeceğim” sözlerine tepki gösteren Dağ, vatandaşın cebini yakan elektrik faturalarına da değindi ve faturalarda indirim olabileceği mesajını verdi.

  • Ege Postası
  • 10.02.2022 - 10:56

EGEPOSTASI- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, katıldığı bir canlı yayında gündemi değerlendirdi.

Son günlerde 7’den 70’e milyonlarca vatandaşın isyan ettiği zamlı elektrik faturaları da iyileştirme yapılıp yapılmayacağına ilişkin konuşan Dağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun “Elektrik faturası ödemeyeceğim” sözlerine de tepki gösterdi.

“FATURA ÖDEMEYİN Mİ DİYECEĞİZ?”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Erdoğan 31 Aralık'ta imzaladığı zamları geri çekinceye kadar ben hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim" sözlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Dağ, Kılıçdaroğlu’nun sözlerini provakasyon olarka tanımlarken büyükşehirlerdeki su faturalarını işaret etti ve  "Biz muhalefeti önemsiyoruz. Muhalefetin ülke, Türkiye, demokrasilerde gerekli olduğunu, muhalefetin muhalefet gibi bir görev üstlendiğinde çok büyük bir fayda da üstlendiğini biliyoruz. Biz de bazı yerelde muhalefetiz. Ben İzmir milletvekiliyim ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde bir durum olduğunda muhalefetim. Uzun yıllardır ülkemizde muhalefet bir eleştiri öneri değil bir yıkıcılık unsuru gelmiş durumda. Kılıçdaroğlu hep bir provokasyon peşinde. Bu bir provokasyon durumunda yapılan kaos çalışması. Ben buradan böyle bir netice çıkacağını düşünmüyorum. Vatandaşımızı zaten bu konuda bize yaşadığı meseleyi iletiyor. Kılıçdaroğlu bir provokasyon yaparken,  biz bu konuda kamuoyuna açık şekilde çalışması yaptığımızı söylememize rağmen çıkacak sonucu kendisine mal etmeye çalışacak. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletin. Büyük Şehirlerimizde otobüs biletlerine ve suya zam geldi. Burada da faturayı alan Büyükşehir Belediyeler, bizde fatura ödemeyin mi diyeceğiz, otobüse binerken bilet basmayın mı diyeceğiz" dedi.

“KÜRESEL DURUMU BAHANE OLARAK SÖYLEMİYORUZ”

Halkın tepkisini her geçen gün daha da çok çeken enerji fiyatlarındaki artisan küresel bazlı olduğunu ifade eden Dağ, muhalefete seslendi ve “Enerji fiyatlarındaki artışların küresel sorunlardan kaynaklandığını bilmiyor mu? Küresel boyutta yaşanacak bir hadise yok diyemeyiz, var. Vatandaşımız bundan en az hasarla yaşaması kanaatinde olduğumuzu söylüyoruz. Bizim geçen sene bunu süspanse ettiğimiz ve bu sene de tekrar gündeme aldığımızı söylüyoruz. Biz vatandaşımıza küresel durumu bahane olarak söylemiyoruz. Vatandaşımızın sorunları en az seviyede yaşaması gerektiğini söylüyoruz” diye konuştu.

"EĞER HAZİNE'NİN DURUMU UYGUN OLURSA..."

Zamların geri alınması konusunda ılımlı yaklaşım sergileyen Dağ, şunları söyledi;"Bu konuda olabilir… Enerji Bakanlığı ve EPDK'nın nünde bütün veriler. İşin bir yanında hazine ve maliyet boyutu var. Bu konuda bir çalışma yürütülüyor. Uzun vadede, TC'yi düşünen, yöneten ve yönetmeye talip olanlarında düşünmesi gereken enerji konusunda dışa bağımlılığı ortadan kaldırmamız. Biz yıllardır bunun için çalışma yapıyoruz ancak buna kimler karşı çıkıyor? Biz nükleer tesis kurarken önümüze çıkan kim? Bunu halkımızın takdirine bırakıyoruz. Karadeniz doğalgazına sevinmediler bile, Doğu Akdeniz'de ne işimiz var dediler. 2021 yılında doğalgaza yüzde 75, elektriğin yüzde 50'ye yakını Hazine tarafından sübvanse edildi. Eğer Hazine’nin durumuy uygunsa, bunun hayata geçirme durumu söz konusu olacaktır.”

DAĞ O TARİHLERİ İŞARET ETTİ

Mevcut krizden çıkış için Nisan ve Mayıs aylarını işaret eden Dağ,  “2 ay önce daha hararetli konularla karşı karşıyaydık. İhracatımız artıyor, büyümemiz ileri doğru gidiyor. Kendi açımızdan baktığımızda sanayimizin sürekli büyüyen yönü, bilgisayar teknolojileri ve hizmet sektöründe yaptığımız uğraşların meyvesi verilmeye başladı. Yaz aylarıyla birlikte turizm atağının olmasıyla birlikte Nisan -Mayıs gibi rahat bir nefes alacağımızı düşünüyorum” dedi. 

“KENDİLERİNİ 2023’ HAZIRLASINLAR”

Uzun süredir ülkenin gündeminde olan erken seçim tartışmaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığına ilişkin iddialarla yeniden hararetlendi. Muhalefetin erken seçim söylemlerine net bir şekilde yanıt veren Dağ, “Bizim gündemimizde hiçbir zaman böyle bir şey yok. Ben tanıtım ve medya başkanıyım. Kampanyanın hazırlanması ve yönetilmesi bu noktada bizim kampanya çalışmamız 2023 18 Haziran’ a göredir. Muhalefet şunu anlasın. Bizim artık bu ülkenin gündeminden erken seçimi çıkarmamız lazım. Çünkü yatırım yapacak iş adamı bunu seçime göre yapar. Zamansız yapılan, insanların planyalayamadığı seçimler insanların yatırımlarını etkiler. Biz yeni hükümet sistemiyle birlikte, seçimlerin zamanında yapılacağını ortaya koymamız lazım. Muhalefetin söylediklerine bakacak olursak, 24 Haziran 2019’dan bu yana neredeyse her gün erken seçim diyor. Böyle bir gündem yok. Kendilerini 2023 Haziran’a hazırlasınlar. Biz de kendimizi o zamana hazırlıyoruz. Seçimden önce sesleri çok çıkıyor ama sonrasında çok mahçup oluyorlar” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.