Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Delican ve vekillere HDP'yle CHP'den jet yanıt

AK Partili Delican ve vekillere HDP'yle CHP'den jet yanıt

AK Parti’den HDP'ye ve Barış Bloku içinde yer alan 3 CHP İzmir milletvekiline gelen sert eleştiriler sonrası, HDP İl Başkanı Cavit Uğur ve CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’dan kontra geldi. Bayır, " Barışı sağlayamadıkları için esas hesap vermesi gereken o basın toplantısında bizi hedef alan AKP’li başkan ve vekillerdir. Beceriksizliklerini barış isteyenlerin üzerine giderek örtmeye çalışmasınlar" dedi. Uğur ise, "Savaşa karşı bir Barış Bloku kurduk diyorsunuz ve bundan rahatsızlık duyuyorlar. Kimin savaştan beslendiğinin de açık bir göstergesi" dedi. AK Partili Delican ve vekillerin eleştirilerine

  • Ege Postası
  • 11.08.2015 - 09:31
EDE EBRU NANECİ/HABER SERVİSİ- AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve milletvekilleri, terör eylemleri nedeniyle deklerasyon açıkladı. Milletvekilleri, HDP'nin PKK'nın siyasal kolu gibi çalıştığını öne sürerek, 22 Ağustos'ta yapılacak barış mitinginde CHP İzmir milletvekilleri Zeynep Altıok Akatlı, Tacettin Bayır ve Musa Çam Barış Bloku'nda yer almasını eleştirdi.

AK Parti’den gelen eleştirilere CHP ve HDP kanadından cevap gecikmedi.


"AK Parti o üç vekile çok sert çıktı: Hedefte Altıok, Çam ve Bayır"HABER İÇİN TIKLAYINIZ

BAYIR: BECERİKSİZLİKLERİNİ ÖRTMEYE ÇALIŞMASINLAR
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır,  İzmir 'de başlayan Barış Bloku hareketinin, İstanbul’daki veya başka bir yerdeki hareketle karıştırmamasının altını çizdi, şunları söyledi;
“ Burada çağrıyı çıkarak STK’lardı, derneklerdi, DİSK’ti. Bir çok kesim vardı. Akan kanın durması adına STK’ların örgütlenerek ‘Biz barış istiyoruz’ demelerinde ben CHP’li bir vekil olarak tabi ki yanlarında yer alacağım. Ben de barış istiyorum. Burada işin ilginci, barışı Meclis’te reddeden AKP, reddeden MHP, komisyon kuralım bunun üstüne gidelim dediğimizde ‘hayır’ diyen onlar. Şimdi biz barış isteyince kabahatli olmuşuz. Burada Barış Bloku’nun toplantısına katılmak bizi HDP’li mi yapıyormuş. Benim kaç yıllık CHP’li olduğumu herkes bilir. Din dil ırk memleket ayrımı yapmada herkesin Türkiye’de barış içinde yaşamasını istiyoruz. Kimse altında bir şey aramsın. Barışı sağlayamadıkları için esas hesap vermesi gereken o basın toplantısında bizi hedef alan AKP’li başkan ve vekillerdir. Beceriksizliklerini barış isteyenlerin üzerine  giderek örtmeye çalışmasınlar. Bugünkü iktidar terör konusunda beceriksizdir. Bizim teröre karşı çıkmamızın nedeni barış istememizden kaynaklanmaktadır.”


UĞUR DA TEPKİ GÖSTERDİ!
AK Parti İl Başkanı Bülent Delican ve milletvekillerine, HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur da sert çıktı. Başkan Uğur, "CHP bu noktada Barış Bloku'nun oluşturulması konusunda attığı adım son derece anlamlı. Bundan bir kez daha savaş bloku korkmaktadır" dedi.

MHP VE AKP AYNI DİLİ KULLANIYOR
Yapılan açıklamalarda kullanılan ifadelerin ve dilin MHP ile aynı olduğunu söyleyen Başkan Uğur, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kullandığı 'Şerefsiz' kelimesini hatırlatarak, "MHP ve Devlet Bahçeli ile yanı dili kullanıyorlar. Bu da onların aslında siyaseten birbiriyle nasıl örtüştüklerinin bir gerekçesidir. Bir kez daha Devlet Bahçeli'nin seçmene 'şerefsiz' kelimesini sarf ederek, toplumu aşağılaması, küçümsemesi gibi bunlar da 'HDP'ye oy verenler' diye tabir edip insanları hor görme yoluna devam etmektedirler. İzmir'de bize oy vermiş 300 bine yakın insanın aklını, vicdanını, öngürüsüne hakaret etmiş oluyor ama burada da söyleyeceğimiz şey kötü söz sahibine aittir" dedi. 

EN BÜYÜK SORUN HDP'NİN BARAJI GEÇMESİ
AK Parti'yi tek başına iktidar yapmayan partinin barajı geçen HDP olduğunu belirten Uğur, "Başka partilerden MHP'de dahil olmak üzere bize oy vermiş insanlar Türkiye'nin kaderi hakkında düşünmüş, tartışmış hatta ve hatta aile meclisinde konuşmuş ve bütün bunların üzerine dönüp HDP'ye oy vermiştir. Zaten Yalçın Akdoğan da söyledi bugün hükümet için en temel sebebi HDP'nin barajı aşıyor olmasıdır. Her meseleyi bunun eksininden görüyorlar. Onların bu çıkar düzeni, çatışmalı siyasetine çomak sokan HDP olmuştur. Bunu başka hiçbir siyasi yapamazdı" diye konuştu.

SİLAH HÜKÜMETİN ELİNDE
HDP'nin seçmeni kandırdığına yönelik eleştiriler hakkında da konuşan Uğur şunları söyledi: "HDP söylediklerinin tam tersine oylarını arttırma eğilimindedir. Bunun yüzleştikçe daha da hırçınlaşıyorlar. HDP'nin elinde bir silah yok ki. Hangi HDP'linin elinde silah var da kan dökmüş olsun. Silah hükümetin elinde. Bu çatışmaların başlamasının en önemli nedeni Suruç katliamı. Bu katliamın arkasındaki IŞİD gerçekliğiyle AKP arasındaki bağı bütün toplum, bütün dünya görüyor. Kanı kimin ortaya attığı açık. HDP'nin elinde kan yok. Silahla çarpışan taraflar ortada bu taraflara sabah-akşam il örgütleri ve genel başkan artık silahların susması gerektiğini söylüyor. Bizim söylediğimiz bu."

ERKEN SEÇİM DİYE DİRETİYORLAR, BİZ HAZIRIZ!
AK Parti'nin erken seçime çok istekli olduğunun da altını çizen Uğur, "Erken seçim diye diretiyorlar. Biz bu seçeneğin doğru olmadığını söyledik. AKP-CHP geniş zemine dayalı bir hükümetin Türkiye'nin sorunlarını normalleştirmesi bakımından imkan yaratacağını söyledik ama madem erken seçim diyorlar biz de hodri meydan diyoruz. Erken seçime HDP hazır  ve çok daha fazla oy alacağız. Kan onların elinde, silah onların elinde söyledikleri bütün sözleri seçmen iade edecek" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'NİN HER YERİNDEN OY ALAN TEK PARTİ HDP
Kurulan Barış Blog'u hakkında AK Parti tarafından yapılan açıklamalara da değinen Uğur, AK Parti'nin sandıkta yenilgi aldıklarını ifade etti. Başkan Uğur, "Savaşa karşı bir Barış Bloku kurduk diyorsunuz ve bundan rahatsızlık duyuyorlar. Kimin savaştan beslendiğinin de açık bir göstergesi. Türkiye'nin her yerinden her sandığından oy almış tek parti HDP'dir. Sandıktaki yenilgilerini hazmedemediler. AKP artık büyük bir suç örgütüne dönmüştür" dedi.

CHP'LİLER ÖNEMLİ BİR ADIM ATTILAR
Yüzde 60'lık diye tabir edilen blog'un MHP dolayısıyla değiştiğini belirten Uğur, CHP İzmir'den bazı milletvekillerinin Barış Blog'unda yer alacağını açıklamasını onurlu bir davranış olarak nitelendirirken, "Şimdi ortada AKP-MHP ikiliği karşısında henüz bir adı konmamış olsa bile, Türkiye'nin demokratikleştirilmesi ve normalleştirilmesi konusunda bir HDP-CHP ikilemi söz konusu. CHP bu noktada barış blog'unun oluşturulması konusunda attığı adım son derece kıymetli ve son derece anlamlı. Topluma savaş ve çatışmadan sağlanacak herhangi bir fayda yok. CHP'liler onurlu bir adım attılar. Bundan bir kez daha savaş blog'u korkmaktadır. Toplumun tüm kesimlerinin, düne kadar AKP'ye vermiş olanlar da görecekler ki bizim oluşturduğumuz Barış Blog'unda herkes kenetlenecek" şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.