Dolar 34,1227
%-0.04
Euro 38,1073
%0.51
Altın 2.906,910
%0.75
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Elitaş: İpe un serme noktasına doğru gidiliyor

AK Partili Elitaş: İpe un serme noktasına doğru gidiliyor

AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, yeni anayasa çalışmaları ile ilgili, “Artık bu iş, ipe un serme noktasına doğru gidiyor. Sadece masadan kaçmamak için bahaneler uydurma noktasına geliyor.” dedi. AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa...

  • Ege Postası
  • 03.05.2013 - 14:27
AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, yeni anayasa çalışmaları ile ilgili, “Artık bu iş, ipe un serme noktasına doğru gidiyor. Sadece masadan kaçmamak için bahaneler uydurma noktasına geliyor.” dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Meclis’te gazetecilere açıklamalarda bulundu. CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan arasındaki tartışmayı değerlendiren Elitaş, CHP’li Genç’in her kürsüye çıktığında mutlaka bir olay çıktığını vurguladı. Elitaş, Kamer Genç'e, “AK Parti grubunu tahrik edip bir yerden para kazanmayı meslek edinmiş, küfür etmeyi meslek edinmiş, dava etmeyi alışkanlık hale getirmiş, bunu para kazanmanın yolu olarak ortaya çıkarmış.” eleştirilerinde bulundu. Bununla birlikte AK partili Zeyid Aslan’ın tepki unsuru olarak söylediklerinin de kabul edilebilir olmadığının altını çizen Elitaş, “Hiçbir mazeret bunu savunmayı mümkün kılmaz. Hiçbir tahrik de bu sözleri normal hale getirmez. AK Parti grubu olarak üzerimize düşeni yaptık. Öncelikle böcek komisyonundan istifa etmesini istedik. Ardından disipline sevk etmeye karar verdik. Müşterek Disiplin Kurulu’nun vereceği karara bakacağız.” diye konuştu.

Kurulun uyarı, kınama veya geçici ihraç kararı verebileceğini aktaran Elitaş, “Bu hassasiyetimizin hangi seviyede olduğunu, bir milletvekili arkadaşımızın ağır tahrik içerisinde bu eylem içinde bulunmasının affedilmez olduğunu göstermek için bunu yaptık. Ama bir siyasi parti genel başkanı, meydanda kalabalığın şehvetine kapılarak, Sayın Başbakan’a biliyorsunuz ‘ananı a...’ deyip arkasından getirdiği, ‘siz ne demek istediğimi biliyorsunuz’ dediği bir süreci yaşıyoruz. Genel Başkan böyle söylerse herhalde milletvekili de aynı şeyi söyler.” ifadelerini kullandı.

Elitaş şöyle devam etti: “Bizim milletvekili arkadaşımızın yaptığı bir hatayı çerçeveletip, küfür sözleri çerçeveletip ne yapacaksını? Biz gereğini yaptık, siz onu sadece çerçeveletiyorsunuz, sizin de gereğini yapmanızı isteriz, ama maalesef CHP’nin özellikle Kılıçdaroğlu dönemindeki Genel Başkanlığı’nda böyle bir gelenek ile karşı karşıya kalmadık. Cuma hutbesi de bugüne güzel bir şeydi. İnşallah herkes bundan ders almıştır. Hakareti, küfürü kendilerine alışkanlık haline getirenler burada dinleme imkanı buldularsa memnun oluruz, ama dinleyen arkadaşları varsa ondan da herhalde bu cuma hutbesinin anlam ve önemini almış olurlar. Sayın Kılıçdaroğlu’na da birinin bu cuma hutbesini götürmesini tavsiye ederim.”

"YENİ ANAYASA'DA İPE UN SERME NOKTASINA DOĞRU GİDİLİYOR"

Yeni anayasa konusundaki soruları da cevaplandıran AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, CHP’nin bu konuda kendi içinde bir birlikteliği sağlayamadığını belirterek, “Ana muhalefet partisi, zihninde bir duruluğu ortaya çıkarabildiği takdirde bu iş olabilir. Anayasa konusunda en azından tüzel kişilikte net bir tavır ortaya konsun, diye arzuluyoruz. İnşallah olumlu bir şekilde devam etmesini düşünüyorum, ama artık bu iş, ipe un serme noktasına doğru gidiyor. Sadece masadan kaçmamak için bahaneler uydurma noktasına geliyor. Biz kendi anayasa teklifimizi getirip TBMM’ye sunacağız diyoruz. Anayasa yapma arzusu içinde olduğumuzun en büyük göstergesi bu. Ama hala bunu bile anlayamayan bir zihniyet kendi arasında nasıl birleşsin.” şeklinde konuştu.

AK Parti’nin kendi teklifini ne zaman getireceği ile ilgili soru üzerine Elitaş, “Arkadaşlarımız onun hazırlığını yapıyorlar. Önce Uzlaşma Komisyonu konusunda Meclis Başkanı’nın aldığı son kararı görmemiz lazım. Uzlaşma Komisyonu’nu toplayan Meclis Başkanı. Onu da sonlandırması gereken, süreyi de tespit eden Meclis Başkanı’nın başkanlığındaki heyet. Bugün aynı heyet ile toplantısını yaptıktan sonra Meclis Başkanı karar verecek. Bu karardan doğrultusunda AK Parti gereğini yapar.” değerlendirmesinde bulundu.

MHP’li Faruk Bal’ın Meclis Başkanı’nın komisyon çalışmalarını sona erdirme yetkisi bulunmadığı yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Elitaş, şunları söyledi: “Komisyon hukuki bir komisyon değil, iyi niyet komisyonu, uzlaşma komisyonu, söz komisyonu. Ağızdan çıkan bir söz var. Kim ne yaptı sözünd? Sayın Bal, Meclis Başkanı’nın toplama yetkisi de yok diyor, dağıtma yetkisi de yok, diyor. Duran dursun o zaman. Orası bir kamp değil.” Elitaş, MHP’nin de bu konuda kaçak güreştiğini savundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.