Dolar 34,1227
%-0.04
Euro 38,1073
%0.51
Altın 2.906,910
%0.75
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’den yurt dışı milletvekili önerisi

CHP’den yurt dışı milletvekili önerisi

CHP Ankara Milletvekili Sencer Ayata, yurt dışı seçim çevresi oluşturulmasını teklifinde bulundu. Ayata, "Örneğin yurt dışı seçim çevresinde her üç yüz bin seçmene bir milletvekilliği verilmesi üzerinde durulabilir. Bu aşağı yukarı...

  • Ege Postası
  • 03.05.2013 - 12:23
CHP Ankara Milletvekili Sencer Ayata, yurt dışı seçim çevresi oluşturulmasını teklifinde bulundu. Ayata, "Örneğin yurt dışı seçim çevresinde her üç yüz bin seçmene bir milletvekilliği verilmesi üzerinde durulabilir. Bu aşağı yukarı 10 milletvekili demektir. Bu milletvekilleri şu anda Parlamento’da sahip olunan milletvekili sayısının üzerine eklenmelidir." dedi.

CHP Ankara Milletvekili Sencer Ayata, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında yurt dışındaki Türk vatandaşlarının hem Türkiye hem de yaşamakta oldukları ülkeler için büyük bir kültür hazinesi olduğunu belirterek, bir yurt dışı seçim çevresi oluşturulmasını önerdi. Bu çevreden seçilecek milletvekillerinin yurt dışı milletvekili sıfatını taşıması için hukuki düzenlemeler yapılması gerektiğini kaydeden Ayata, “Örneğin yurt dışı seçim çevresinde her üç yüz bin seçmene bir milletvekilliği verilmesi üzerinde durulabilir. Bu aşağı yukarı 10 milletvekili demektir. Bu milletvekilleri şu anda Parlamento’da sahip olunan milletvekili sayısının üzerine eklenmelidir. Böylece bu yurttaşlarımız, Türkiye’yi orada yaşayan vatandaşlarımızı en iyi şekilde temsil edecektir.” diye konuştu. Benzer uygulamanın Fransa ve İtalya gibi ülkelerde bulunduğuna dikkat çeken Ayata, bu konuda TBMM’de grubu bulunan partileri iş birliğine davet etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.