Dolar 34,1248
%-0.03
Euro 38,1261
%0.56
Altın 2.912,190
%0.93
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gürsel Tekin, Can Radyo'da Sesli Gazete programında çarpıcı açıklamalarda bulundu

Gürsel Tekin, Can Radyo'da Sesli Gazete programında çarpıcı açıklamalarda bulundu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Can Radyo’da yayınlanan Gökhan Kafalı’nın hazırlayıp sunduğu ve Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Mithat Umutoğulları’nın da konuk olduğu Sesli Gazete programına katıldı.

  • Ege Postası
  • 03.05.2013 - 14:20
EGEPOSTASI- HABER SERVİSİ- Telefon bağlantısı ile programa katılan CHP’li Tekin, 1 Mayıs’ta İstanbul’da yaşanan olayları değerlendirdi. İçişleri Bakanı Muammer Güler’den 1 Mayıs günü kendisine de yapılan saldırının kayıtlarının da içlerinde olduğu Mobese kayıtlarını talep ettiğini belirten Tekin, “O kayıtları 76 Milyona izlettiğimizde herkes görecek” dedi. İşte CHP’li Tekin’in konuşmalarından satır başları…

EVREN PAŞA DÖNEMİNDE BİLE…
Bu olayı bir Evren Paşa döneminde yaşamıştık. Onlar da bu kadar ölçü kaçırmıyorlardı. Bu 1 Mayıs’ta tam ölçü kaçtı. Biz Milletvekili olarak Beşiktaş’ta kendi ilçemizde yürümek istedik. Sadece 2 dakika yürüyebildik. Ardından sanki düşman askerine saldırır gibi bu saldırılar oldu. Daha sonra da en vahim olanı gerçekten kabul edilemeyecek, savaş alanlarında bile olmayacak bir şey oldu. Biz ambulanstayken bile sıktılar. Bu ne kin bu ne nefret anlamakta zoırluk çekiyorum. Dün İçişleri bakanı aradı. Ona bir talebim oldu. Mobese kayıtlarını istiyoruz. O kayıtları 76 Milyona izlettiğimizde herkes görecek.

“LİNÇDEVLET” ANLAYIŞINIZDAN VAZGEÇİN

2010 yılında referandum ile ilgili ağlama seansları yaptılar. Ahmet Kaya için, Erdal Eren için. 17 yaşındaki Erdal Eren’in her tarafı örgüt üyesi olsa ne olur diyen başbakanın müritleri dün diyor ki 17 yaşındaki Dilan marjinal örgüt üyesidir, terör örgütü üyesidir. Bir an öyle varsayalım. Diyelim ki bu insanlar marjinal grubun üyeleridir. Bu nasıl bir devlet, nasıl bir hukuk anlayışıdır. Suç işledi ise tutuklayacaksınız. Linç etmeyecek, öldürmeyeceksiniz. Linçdevlet anlayışınızdan vazgeçin. Hiç merak etmesinler. Yedikleri o haramların, milyonlarca yetim çocukların haklarını onların burnundan getirmek bizim boynumuzun borcudur.

HZ. TAYYİP’E SORUYORUM

Binlerce arkadaşımız demokratik özgürlük mücadelesinde hayatlarını kaybettiler. Demokrasinin özgürlüğün barışın ne olduğunu biz çok iyi biliyoruz. Bunun için bütün arkadaşlarımıza baktığınızda özellikle Sol düşünceli arkadaşlar, CHP’liler, bütün herkesin çocuklarının ismi ya Barış’tır, ya Özgür’dür, ya Deniz’dir. Çünkü çok ağır bedeller ödediler. Elbette Barış olsun. Ama bu faşist kafalarla barış olmaz. Bunların kafasında barış yok. Daha dün bir çok gazeteciyi linç ettiler. KCK olayında. Bunlar terörist dediler. Bunun kararını yargı verir. Siz değil. Ama olur mu, bunun kararını Hz. Tayyip verecek. Çıktı dedi ki Hz. Tayyip, “Bunlar terörist” Soruyorum sana Hz. Tayyip; Dün terörist dediklerini bugün neden bıraktı? Sana bıraktırdılar! O açıdan barış için yapılması gereken ne varsa diyoruz ki gelin demokrasi ve özgürlükler önünde bütün engelleri kaldıralım. Israrla Murat Karayılan size silahla dayatacak da öyle mi yapacaksını? Faili meçhul cinayetlerden hesap sormak için neden bekliyorsunu?

SİZİN GİBİ BAKANLARIN BU ÜLKEYİ YÖNETTİĞİ İÇİN UTANIYORUM

Bir Bakan var. Kendisi hukukçu. Ben böyle kepazelik görmedim. Kendisi hukukçu olmasına rağmen “Ne işleri var orada'” diyor. Bunların kafaları böyle. Bu kafalarda barış çıkar m? Hukuk çıkar m? Demokrasi çıkar m? Bu kafalarda yolsuzluk çıkar, rant çıkar. Bunların bakanlarının hepsi yalancı. Hepsini şiddetle kınıyorum. Sizin gibi bakanların bu ülkeyi yönettiği için utanıyorum. Ama yapacak bir şey yok. Çalışacağız ve her şeyi halkımıza anlatacağız. Bunların orta doğudakilerden farkları yok.

BUNLARIN ÇOCUKLARI…

2001 ve 2002 yıllarından sonra bu insanların mal varlıklarının artışlarına bir bakın. Girip internetten araştırın. Bunların çocukları milyar dolarlık. Bunların çocukları AVM yapar, Yat alır, Gemicik alır, bizim çocuklarımız marjinal grup üyesi olur. Ne için bu otoriter yapıya geçiyorla? Çünkü çocukların servetlerini başka türlü koruyamazlar. Evrensel hukuk çerçevesinde bu serveti korumak mümkün mü'

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.