Dolar 34,1248
%-0.03
Euro 38,1261
%0.56
Altın 2.912,190
%0.93
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den 1 Mayıs için suç duyurusu

CHP'den 1 Mayıs için suç duyurusu

CHP'liler, 1 Mayıs kutlamaları sırasında Beşiktaş'ta toplanan CHP kortejine yönelik müdahaleyle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu.

  • Ege Postası
  • 03.05.2013 - 11:45
CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP milletvekilleri Melda Onur, Mehmet Akif Hamzaçebi'nin de bulunduğu grup Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplandı. Burada basın açıklaması yapan Oğuz Kaaan Salıcı, "1 Mayıs günü Ak Parti hükümetinin şimdiye kadar izlemiş olduğu politikaların en ileri aşamasını gördük. Herhalde bizim gördüğümüz olsa olsa ileri demokrasi olur. Çünkü bu kadar sert bir müdahaleyi, bu kadar vahşi bir müdahaleyi devlet terörüne kaçan böyle bir yaklaşyımı şimdiye kadar görmemiştik. Sayın içişleri bakanı, sayın vali, sayın büyükşehir belediye başkanı ve sayın emniyet müdürü hakkında suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Açıklamanın ardından CHP'liler suç duyurusu dilekçesini vermek üzere adliyeye giriş yaptı. Dilekçede, İçişleri Bakanı Muammer Güler, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve İstanbul Büyükşehir belediye Başkanı Kadir Topbaş şüpheli olarak gösterildi. CHP'liler olaylardan sorumlu tuttukları yetkililerin "Vatandaşın yerleşme ve seyahat etme hakkının ihlali Toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının ihlali ve zor kullanma yetkisine ilişkin sınırın aşılması" suçlarından haklarında soruşturulma açılması ve cezalandırılmalarını talep etti. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.