Dolar 34,1012
%0.25
Euro 38,1192
%0.17
Altın 2.876,580
%1.67
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili İnan'dan CHP yöneticilerine 'adliyede alkış' tepkisi

AK Partili İnan'dan CHP yöneticilerine 'adliyede alkış' tepkisi

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan'dan, İzmir’de iki kişinin hayatını kaybettiği 'elektrik faciası' soruşturmasında gözaltına alınıp, ardından serbest bırakılan kişilerin adliye önünde alkışlarla karşılanmasına sert tepki geldi. İnan, CHP'li yöneticileri kutlama yapmakla suçladı.

  • Ege Postası
  • 27.07.2024 - 15:48
  • Güncelleme: 27.07.2024 - 16:26

EGE POSTASI - İzmir Alsancak'ta elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve tutuklu yargılanmak üzere İzmir 5. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ile Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi'nin duruşmalarını takip etmek için İzmir Adliyesi'ne gelmiş, gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren duruşmada gözaltında tutulan 11 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı. Serbest bırakılanlar adliye önünde alkışlanarak karşılanmıştı.

Bunun üzerine, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, CHP yöneticilerini kutlama yapmakla suçladı.

İnan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi;

''Hata, kusur, noksan, ihmal, suç ve tüm olumsuzluklar kendilerine ait olunca hak, hukuk ve millet tanımayan bir zihniyetle mücadelemiz devam ediyor! 

Alsancak'ta elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın yaşadığı felaket, milletimizde bir travma oluşturmuşken, ihmalleriyle ölümlerin sorumlusu olan CHP yöneticileri İzmir Adliyesinde kutlama yapıyor.

Konak Belediye Başkanı'nın, selden bir gün sonra gülerek yaptığı açıklamaya tepkiler sürerken utanma duygusunu kaybeden CHP'li yöneticiler bırakın halka hesap vermeyi; milletin inadına nispet yapıyorlar, hiçbir şeyin umurlarında olmadığını alenen ilan ediyorlar.

Her afet ve felakette olduğu gibi 2020 İzmir depreminde de hayatını kaybeden 117 hemşehrimize de aynı saygısızlığı yaptınız.
Bu milletin yaşadığı acılara, hissettiği duygulara da düşman oldunuz, saygınız kalmadı. Yaptığınız hatalardan ders almadınız. Bu gidişle de kendinize dair hiçbir özeleştiri yapmayacaksınız. Ancak biz sizin beceriksizliğiniz yüzünden aynı acıları yaşamaya mecbur değiliz.

Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın ölümlerinde kimin işbilmezliği varsa, kimin ihmali söz konuysa farketmeksizin, adli kurumlara yardımcı olun, adil yargılamayı etkilemekten uzak durun!

İzmir ve İzmirliler adına konunun takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz, Türkiye’nin vicdanını yaralayan bu hadisenin CHP tarzı bir oldu bittiye getirilmesine müsaade etmeyeceğiz.'' d

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.