Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kuran o atıkları Büyükşehir Meclisi'ne taşıdı!

AK Partili Kuran o atıkları Büyükşehir Meclisi'ne taşıdı!

Temmuz ayı 2’inci meclis oturumunu gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde son günlerde sıkça tartışılan Menemen Türkelli Köyü yakınlarındaki çevre faciasına dair yeni iddialar gündeme taşındı. Büyükşehir Belediyesi’nin kendine ait arazide yaşanan kirliliğe bilinçli olarak göz yumduğunu belirten AK Parti Menemen Meclis Üyesi Arif Kuran’ın gündeme taşıdığı eleştiriler meclis oturumuna damga vurdu.

  • Ege Postası
  • 16.07.2014 - 19:35
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katılmadığı meclis oturumunda geçtiğimiz gün gündeme taşınan çevre krizi tartışılmaya devam etti. Menemen’in Türkelli Köyü yakınlarında bulunan belediyeye ait araziye dökülen yaklaşık 50 tonluk zararlı atıkla ilgili şikayetlerini ileten AK Parti’li meclis üyesi Arif Kuran, Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili firma ile işbirliği yaptığını kaydederek, şok suçlamalarda bulundu.
 
 
“SAHTEKARLIK VAR”
Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen meclis oturumunda Menemen ilçesinde meydana gelen atık skandalını örnekleri ile meclisin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun dikkatine sunan AK Parti’li meclis üyesi Arif Kuran, konuya dair yeni iddialarda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi mülkünde bulunan araziye kamyonlarca tehlikeli atık döküldüğünü hatırlatan Kuran, “Büyükşehir Belediyesi’nden söz konusu atıkların tehlikeli olmadığı konusunda bir cevap aldık. İçlerinde asbest de plastik de var. Bunlar demir çelik atıkları. İlgili firma, bu 50 bin ton atığın zararlı olmadığına dair rapor sunmuş. Bu atıklar Büyükşehir Belediyesi’nin arazisine dökülüyor. Bu firma ile işbirliği yapılmış. Hem de bunların tehlikeli ve cüruf atığı olduğunu bilerek. Büyükşehir Belediyesi yaptığı ikazların ardından bir süre sonra atıkları katı atık  tesisine transfer etmiş. Kalanı da toprakla örtülerek kamufle edilmiş. Burada bir sahtekarlık var. Burada kanunsuz bir durum var. İzmir Büyükşehir Belediyesi ilgili firmaya bunun kaldırılması için talepte bulunmuş. Üç gecede oraya bu atıkları indiren firma umarız 5 gecede kaldırır. O atıklar yağmur yağarsa suya da karışacaktır. Buna bilerek göz yumanlara da gerekli işlemin yapılmasını arz ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
“BELEDİYE YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE GETİRDİ”
Kuran’ın eleştirilerine yanıt veren CHP’li meclis üyesi Hatice Tatlı ise, “Arkadaşımız bu hazırlanan rapor doğrultusunda bir yorum yaptı. Yazıyı dikkatle okurlarsa, bu bilimsel araştırmayı yapan Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü’dür. Bu raporda atıkların kimyasal madde içerip içermediği yazıyor. Menemen Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi yükümlülüklerini yerine getirmektedir ve durumu göz ardı etmesi de söz konusu değildir. Burada bir şeylerin üstü örtülüyormuş, radyasyon saklanıyormuş, yer altı sularına atık karışıyormuş gibi yorumda bulunması doğru değil” dedi.
 
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN AÇIKLAMA YOK
AK Partili Kuran’ın gündeme taşıdığı iddialarla ilgili olarak, Cumhuriyet Başsavcılığı, Menemen Kaymakamlığı, Menemen Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne de şikayetlerini aktardığı öğrenilirken, söz konusu araziyle ilgili olarak esas cezai yaptırım yetkisine sahip Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nden ise henüz açıklama gelmemesi dikkat çekti. Bir demir çelik sanayi firmasına ait olduğu öğrenilen tesis konusunda çeşitli iddialar gündeme gelirken, AK Parti Meclis Üyesi Kuran konuyu yakından takip ettiğini ve bağımsız analiz yapan firmalara da alandan alınan numuneleri gönderdiğini dile getirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.