Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti’li Tunç’tan Yüksel’e Sivas eleştirisi

AK Parti’li Tunç’tan Yüksel’e Sivas eleştirisi

Karabağlar Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı oturumu gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Belediye Meclis Üyesi İmet Tunç’un, CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel’in Sivas Katliamı ile ilgili yayımladığı mesajla ilgili yaptığı eleştiri damgasını vurdu. AK Parti’li İmet Tunç’tan

  • Ege Postası
  • 02.07.2016 - 09:05

EGE POSTASI- Karabağlar Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısında 2 Temmuz 1993 yılında Sivas’ta yaşanan olaylarda yakılarak hayatını kaybeden 33 sanatçı ve 2 otel görevlisi anıldı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Atatürk Havaalanındaki terör saldırılarında hayatını kaybedenler ve 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta Madımak Oteli’nde yakılarak hayatını kaybedenler için meclisi 1 dakikalık saygı duruşuna davet etti.

Yüksel'den Madımak mesajı

AK Parti Grubu’ndan Sözcü Bünyamin Demir ise teröre kurban verilen vatandaşları anarak, “Medeniyetin ve insanlığın kalbi olan İstanbul’da, insanlıktan nasibini almamış olanların yaptığı saldırıyı nefretle kınıyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ayrıca tüm İslam aleminin kutsal Kadir Gecesi’ni de kutluyoruz. Halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz” sözlerine yer verdi.

VİCDANLARI YARALAYAN BİR DAVA

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde de CHP’li meclis üyesi Emel Tangobay, son günlerde yaşanan terör saldırılarını kınadı. Tangobay, 23 yıl önce Sivas’ta hayatını kaybedenleri de anarak, “2 Temmuz’da 1993’te bir otelde yakılarak hayatını kaybeden insanlarımızı ve aydınları saygıyla anıyoruz. Davanın zaman aşımına uğraması kabul edilir bir durum değildir. Davanın avukatlığını yapanların hızla yükselmesi toplum vicdanını yaralamıştır. Bugün o katliamı yapan aynı zihniyet Atatürk Havaalanı’nda insanlığa saldırıyor” dedi.

İKTİDARDA SHP VARDI

Tangobay’ın ardından söz alan AK Parti’li İmet Tunç da, konuşmasında, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’in mesajı üzerinden Sivas katliamı ile ilgili bir açıklama yaptı. Yakın siyasi tarihle ilgili bilgiler veren Tunç, “1993 yılında Sosyal Demokrat Halkçı Partisi (SHP) ve Doğru Yol Partisi (DYP) iktidar ortağıdır. İktidar ortağı SHP 1995 yılında tekrar CHP adını alarak yoluna devam edecektir. Sayın Yüksel açıklamasında ‘2 Temmuz 1993'de 33 Aydınımızı ve 2 otel görevlisini koruyamayanlar veya korumak istemeyenler, bu katliamın failleri olan katillere kol kanat germiştir’ ifadesini kullanmıştır. Evet, Yüksel’e katılıyoruz. O günün iktidarı, oradaki insanları koruyamamıştır. Yakın siyasi tarihin bu bilgisini Sayın Yüksel’e iletiyoruz” sözlerine yer verdi.

MESELE PARTİ DEĞİL ZİHNİYET

Tunç’un sözleri üzerine Başkan Selvitopu, katliamlardan söz ederken hiçbir siyasi partiden söz etmediklerini belirterek, “Biz katliamların zihniyetinden söz ediyoruz. Sivas’taki katliamı yapan gerici zihniyet, bugün de havaalanında insanları katlediyor. Sadece Sivas değil. Birçok katliam var. Biz bunların hepsinin zihniyetiyle hesaplaşmak gerek diyoruz” dedi.

Selvitopu, ayrıca Ramazan Bayramı’nın Türkiye’ye hoş görü ve uzlaşı getirmesini diledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.