Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir İl Örgütü bayramlaştı

CHP İzmir İl Örgütü bayramlaştı

CHP İzmir İl Örgütü bayramlaştı. Bayramlaşma töreninde CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü, İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ve İl Başkanı Alaattin Yüksel, iktidarı hedef aldı parti içi birlik mesajı verdi. Birlik mesajı verdiler, iktidarı hedef aldılar

  • Ege Postası
  • 01.07.2016 - 16:20

ABDULHAKİM KÜÇÜK / EGE POSTASI - CHP İzmir İl Başkanlığı, Ramazan Bayramlı nedeniyle Kültürpark İzmir Sanat Merkezi'nde bayramlaşma töreni düzenledi.

Bayramlaşma törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü, İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke,Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, CHP İl Başkanı Alattin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekillerinden Ali Yiğit, Mustafa Balbay, Atilla Sertel, Musa Çam, Tacettin Bayır, Özcan Purcu, PM Üyeleri, YDK Üyeleri, belediye başkanları, ilçe başkanları, il yönetimi ve partililer katıldı.

Artık bayramların mutluluk yerine hüzne, acıya ve ayrılıklara bıraktığını vurgulayan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü, İzmir Milletvekili Böke; “ Bayram deyince anneannemin evinde sofrasında gülüşmeler olduğu anlar geliyor gönül isterdi ki her bayramlar böyle olsun. Oysa sadece bugün 8 aile bir daha bir araya gelemeyecek oldu. Bundan 3 gün önce 43 aile paramparça oldu. Her gün yitirdiğimiz canlar bu bayramlara uzak olduğumuzu ve büyük aile kucaklaşmamızı engelliyor”dedi.

TERÖRÜN SORUMLUSU AKP’DİR

Terörün son yıllarda arttığını ve bu durumun ülkeyi acılar içerisine çevirdiğini ifade eden Böke; “Bu teröre izin verenler iktidarın ta kendisi vatandaşın can ve mal güvenliğini korumakla hükümlü olan kimseler nasıl bu görevleri yapmazlar yapmamakla kalmamışlar besler ve destekler hale gelmişler. Cihatcı, aşırıcı, kendisinden farklı hiçbir şeye tahammülü olmayan vahşi politikaları benimsemiş kitlesel bir terör var” dedi.

 

BARIŞ İKLİMİNİN ADRESİ….

Terör politikası üzerinden AK Parti iktidarına yüklenen Böke; “  7 Haziran’da kendi iktidarlarını kaybetmekten mutsuz olanlar terör örgütlerinin silah gömmelerine göz yumdular bununla da yetinmediler valilere kararname göndererek terör örgütlerine dokunmama kararı aldılar. Sevdiklerimizle güzel bir bayramı ağız tadıyla bir bayram yaşamamamızın sebebi AKP iktidarıdır. Biz meclise önerge verdik yapılan terör saldırıları araştırılsın, araştırılsın ki bir aile olarak kucaklayarak kutlayalım bayramları. Araştırma önergesi AKP oylarıyla reddedildi. Çünkü araştırılırsa AKP’nin eliyle olduğu açıkca görülecek bu yüzden korkuyorlar.  AKP birbirimizin konuşmasından, diyaloğumuzdan, görüşmemizden korkuyor. Birlik ve beraberliğimizden korkuyorlar.  Şimdi birlik olma zamanı her vatandaşımızın başka bir partiye oy vermiş olsa da çocuklarımızın oynaması, çocuklarının evlenmesi ve komşuluk yapacağı bir iklimi bu ülkede yaşamalıyız. Bu iklimin adresi CHP’den başka bir parti değildir” dedi.

 

SİZ VARSANIZ GÜÇLÜYÜZ ÇÜNKÜ SİZ…

Örgütüyle gurur duyduğunu ifade eden Böke; “ Siz varsanız güçlüyüz çünkü siz Cerattepe’de ağaçlara sarıldınız. Siz sarıldığınız için mahkemeler kararlarını geri aldı. Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklandığında mahkeme koridorlarında yine siz vardınız ve bu yüzden Can ve Erdem’i alamadılar. Siz Ensar Vakfı’nın istismarlarını sosyal medya üzerinden komisyon kurdurarak bir başarıya imza attınız" dedi.

CHP’YE YAKIŞACAK BAYRAM

Bugün gelen şehit haberleri ile söz başlayan Yüksel; şunları söyledi;

 

“Bugün yine Hakkari’de ve Bitlis’te yaşanan terör olayları nedeniyle 8 şehit verdik. Dünya güzeli çocuklarımızı al bayrağa sarıp uğurluyoruz. Atatürk Havalimanı’nda AKP hükümeti politikalarına kurban verdiğimiz 41 kurbanımızın acısıyla bu bayrama giriyoruz. Ne yazık ki Türkiye’de hemen her gün vatandaşlarımızı yitiriyoruz bu neden. Bu bayramda öncelikle örgütümüzden şunu rica ediyorum bu bayramı dostluğun kardeşliğinin bayramı olması gereken Ramazan Bayramı’nın şehit aileleri ve çocuklarıyla ve Ankara’da kaybettiğimiz Barış Çiçekleri’nin gaziler ve aileleriyle beraber olalım. Onların acılarını paylaşarak azaltalım. CHP’ye yakışacak bir bayram olmasını diliyorum.”

 

SORUNLARI KONUŞAMIYORUZ

Terör sebebiyle gündemin yoğunlaştığını dikkat çeken Yüksel; “ İş cinayetlerinde kaybettiğimiz 17bin emekçimizi konuşamıyoruz. AKP’nin besleyip büyüttüğü bu iki terör örgütü PKK ve İŞİD’in her gün yaktığı canlardan dolayı iş cinayetlerini konuşamıyoruz, kıdem tazminatlarını konuşamıyoruz,  yargı paketlerini , emekli maaşlarını ve emeklilerin sorunlarını konuşamıyoruz. AKP politikalı nedeniyle tarımda, sanayide, ekonomide olan sorunları konuşamıyoruz ”dedi.

 

NE ZAMAN AKP İKTİDARI GİDERSE….

Her bayramda hüzünlü olduklarını ifade eden Yüksel; “Dönemin Başbakanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye de halife olma düşüncesi ve siyasetiyle Ortadoğu cehenneme döndü coğrafyamız cehenneme döndü. Yarın 2 Temmuz Madımak ve Sivas olaylarının yıldönümü herkesi Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde Alevi dernekleri tarafından yapılan etkinliklere katılmanızı istiyorum.  AKP bu sorunlardan, bu acılardan ne zaman, nasıl kurtuluruz'  Ne zaman bu yobaz, gerici politikalar yapan AKP iktidarının gitmesiyle olacaktır” dedi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.