Dolar 34,0776
%0.18
Euro 38,0611
%0.01
Altın 2.834,910
%0.2
Bist-100 9.976,00
%2.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili vekillerinden CHP'ye salvo!

AK Partili vekillerinden CHP'ye salvo!

AK Parti İzmir İl Danışma Meclisi'nde İzmir'in milletvekilleri çarpıcı mesajlar verdi. AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e Dilruba Kayserilioğlu ve İEF üzerinden yüklendi. İnan açıklamasında, "Onlar kaçak açılışla, 93 yıllık bir geleneği bozmaya çalıştılar. Bozdurmadık. Ama açılışınız kaçak olursa yanınıza oturan ise kriminal bir ahlaksız olur. Onu da kaçak açılışın onur konuğu yaparsınız!” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 01.09.2024 - 15:59
  • Güncelleme: 01.09.2024 - 20:43

EGEPOSTASI- AK Parti İzmir İl Danışma Meclisi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, son başbakan ve eski Meclis Başkanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, önceki dönem Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, önceki dönem Gençlik Spor Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, AK Parti İzmir Milletvekilleri Yaşar Kırkpınar, Ceyda Bölünmez Çankırı, Mahmut Atilla Kaya, Mehmet Ali Çelebi, Şebnem Bursalı katıldı. Öte yandan geçtiğimiz günlerde Meclis’te TİP Milletvekili Ahmet Şık’a attığı yumruk ile gündeme gelen AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan katılım sağlamadı.

"HAKARETLERİ SAHİPLENEN CHP!"

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, "Biz bir zihniyet devrimi gerçekleştirdik. Fakat değiştiremediğimiz tek şey ana muhalefetin genetiği oldu. Bu millete ve oy verenlere türlü türlü hakaretler edildi. Göbeğini kaşıyan adam dediler. Makarnacı dediler. Cahil dediler. Koyun sürüsü dediler. Bu hakaretleri sahiplenenler hep CHP oldu. Bugün değişen yine bir şey yok! Bugün de en ağır hakaretleri ediyorlar. Yine şaşırmıyoruz. Çünkü genetikleri bunu emrediyor” dedi. 

"KAÇAK AÇILIŞIN ONUR KONUĞU"

İEF’e yönelik açıklamalarda bulunan İnan, “İzmir Fuarı… Türkiye’nin bir değeri… Oyun bahçesine çevirdiler. Biz ise İzmir Fuarı’na cumhurbaşkanı yardımcımızla katılarak Temsilde en üst düzeyde İzmir’de olarak İzmir Fuarı’na verdiğimiz değeri gösterdik. İzmir Fuarı’nın itibarı dün gece itibariyle AK Parti tarafından korunmuştur. Onlar kaçak açılışla, 93 yıllık bir geleneği bozmaya çalıştılar. Bozdurmadık. Ama açılışınız kaçak olursa yanınıza oturan ise kriminal bir ahlaksız olur. Onu da kaçak açılışın onur konuğu yaparsınız!” diye konuştu. 

"HAKARET EDENLERİ PRTOKOLDE AĞIRLADINIZ"

Dilruba Kayserilioğlu'nun protokolde ağırlanmasına tepki gösteren İnan, “Bir AK Partili CHP’liye baksa İdamını isteyecek olanlar! Hakaret AK Parti’ye oy verenlere edilince Özgürlük havarisi kesiliyor! Hakaret edene hangi duygularla sahip çıktığınızı biz çok iyi biliyoruz. CHP’nin özgürlük, insan hakları, ifade özgürlüğü gibi istekleri yok! Kendilerinden olmayanın özgürlüğünü kısıtlama isteği var. Geçtiğimiz haftalarda Meclis’te bize terörist demeye kalktılar. Sosyal medyada züppe demeye kalktılar. Sokakta seçmenimize ağza alınmayacak hakaretler ediyorlar! Ya siz bizi ne sanıyorsunuz! Bugün burada bu kadar kalabalığız. Ama bilin ki dışarıda milyonlarız milyonlar! Bizi, yıllarca merhum Adnan Menderes’in idam fotoğraflarıyla tehdit edenler yenemedi… Siz sinek vızıltıları ile mi yeneceksiniz! Dil uzatırsanız karşınızda göreceğiniz ilk teşkilat ak gençlik olacak, İzmir teşkilatı olacak! Siz, milyonlarca AK Partiliye hakaret edenleri protokolde ağırlayıp bize meydan okuyamazsınız” ifadelerini kullandı.

"BİZ SESSİZ KALDIKÇA EDEPSİZLEŞTİNİZ"

Özgür Özel'e seslenen AK Partili İnan, "Bu hareketinizle, bu terbiyesizliğinizle bir milat başlattınız. Siz, hakareti artık meşru kılacak derecede bir tehlikeye yol açtınız. Bundan sonra bizden duyacaklarınıza da işiteceklerinize de hazır olun. Biz memleket gerilmesin diye sessiz kaldıkça siz edepsizleştiniz. ‘Aç tavuk kendini darı ambarında zannedermiş’ derler Birkaç belediye fazla aldınız diye havalandınız. 2028 seçimlerinde bu milletin tokadını yine yiyeceksiniz! Ey Özgür Özel! Bu millet seni de o yanına oturttuğun terbiyesiz malum şahısla birlikte göndermesini çok iyi bilir! Saçları boyayıp gözlük çıkartmayla olmuyor bu işler! Emin olun ki eleştirilmekten rahatsız olanlarda birazcık mahcubiyet olsaydı İzmir bu hale gelmezdi” açıklamasını yaptı.

"KRAL ÇIPLAK BEECEREMİYORSUNUZ"

Belediyenin İzmir’deki orman yangınlarını söndüremediğini söyleyen İnan, “Yangınlar çıktığında bakana ulaşamadık diye yalan söyleyenler bugün çıkıp elimizi uzatıyoruz diyebilecek kadar pervasızlıkla konuşabiliyor! İzmir yangınını söndüremediniz! Biz vekillerimizle sahada koştururken tek bir cümle duyduk: İtfaiye gelmedi. Hadi bize inanmıyorsunuz. Dükkanı evi yanan İzmirlilere de mi inanmıyorsunuz! Kral çıplak beceremiyorsunuz! Madem yangını söndürdünüz! Öyle olsaydı itfaiye daire başkanınıza ödül verirdiniz! Ama emekli ettiniz. Daha neyi konuşuyorsunuz!” şeklinde konuştu. 

"YARINLAR İÇİN MÜJDE"

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu ise konuşmasında,  “23 yıl sonra hamdolsun geldiğimiz nokta özgürlükler, demokrasi mücadelesi ve ülkenin 100’üncü yılındaki yeni hedefleri açısından umuttur, yarınlar için müjdedir. İnanıyoruz ki nice yıllar bu kutlu hareketin etkisi, liderliği bu milletin birliği ve beraberliğiyle var olacaktır. 23 yıl boyunca, 102 yıl önce emperyalizmi temsil eden güçler, vesayeti temsil eden güçler, hakir gören güçler boş durmadı. Önümüze engeller çıkarttılar, tüm engelleri bu aziz milletin desteğiyle, ferasetiyle aştık. Her açtığımız engeli yeni hedefler koyarak ve yeni hedefleri gerçekleştirerek bu noktalara geldik. Ülkemiz için hayallerimizden hiç vazgeçmedik, bir yandan hayallerimizi gerçekleştirirken önümüze yeni hayaller koyduk. İzmir’imizin yerel yönetim anlayışına yönelik hedeflerimizi, hayallerimizi hep birlikte gerçekleştireceğiz. Kongre sürecimiz var, inanıyoruz ki yeni bir dinamizm ile bu süreçlerle de aydınlık yarınlara kavuşturacağız” ifadelerini kullandı.

"AĞZINDA SALYALAR AKANLARA SAHİP ÇIKMADIK"

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı topkantıda yaptığı konuşmasında, "Bu salonda bulunan her teşkilat mensubumuz ile AK Parti’nin gücün, hizmetini ve aşkını temsil ediyoruz. Milletimize olan sorumluluğumuz ve sevdamızın yansıması. Recep Tayip Erdoğan’ın davasına gönül vermiş insanlar olarak milletimiz için çalışmayı derdiyle dertlenmeyi şiar edindik. Milletimizin için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Çocuklarımızın torunlarımızın huzur içinde yaşayacağı Türkiye’yi inşa etmek bizim için sorumluluktur. Bizim siyasetimiz milletin sesine kulak veren onların ihtiyaçlarına cevap vermek için kurulmuştur. Biz başkaları gibi sokakları yakan yıkan, ağızlarında salyalar akanlara sahip çıkanlardan olmadık. Birbirimize olan inancımız ve güvenimizi asla kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz. Biz hep bir olacağız hep birlikte Türkiye olacağız" dedi. 

"DAVAYA DİL UZATANLARIN CANINI ACIR" 

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı ise, "AK Parti bir müzakere ve istişare partisi. Siyasetin taşıyıcı kolonu bu iki sihirli kelime. AK Parti bu iki konuya önem veriyor. Biz bu yüzden yan yanayız. Buradan bir mesaj vermek istiyorum. Türkiye üzerine sözü olan herkesi dinler AK Parti. Herkesi kucaklar. Teröre ve teröriste destek olanları dinlemez, canını acıtır. Bu millete ve davaya dil uzatanları dinlemez, onların canını acıtır. İzmir’den bu mesajı vereceğiz; davamızın yolunda hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.