Dolar 34,1995
%-0.02
Euro 37,8853
%0.29
Altın 2.928,130
%-0.05
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AKP’nin kullanacağı sözde ‘kürt partisi’ hazır

AKP’nin kullanacağı sözde ‘kürt partisi’ hazır

DP Genel Başkan Yardımcısı Naşit Birgüvi : “ AKP, Korumasına aldığı Kemal Burkay’ı HAK-PAR’a Genel Başkan yapıp, kendisine ‘stepne’ Kürt partisi olarak kullanacaktır. Başbakan’ın birden bire BDP’lilerin dokunulmazlıkları konusunda aslan kesilmesi bundandır ”

  • Ege Postası
  • 18.09.2012 - 15:15
 “AKP, SEÇİMLERDE OYLARI BÖLMEK İÇİN HAK-PAR’I KULLANACAK”

EGE POSTASI-HABER SERVİSİ: Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Naşit Birgüvi, AKP’nin; kendi Yargısını, kendi emniyet teşkilatını, kendi MİT’ini ve kendi Alevi’si ni oluşturduğu gibi şimdi de kendi Kürt Partisini oluşturduğunu ileri sürdü.

 Birgüvi, yaptığı yazılı açıklamada; AKP Hükümetinin 30 yıl sonra yurtdışından getirttiği ve Türkiye’ye ayak bastığı sırada da, O zat rahatsız olmasın diye ‘Atatürk Büstü’nün üzerini bez ile kapattırdığı, bölücü başı Apo’nun eski kankası ve şimdi olağanüstü bir şekilde korumasına aldığı Kürdistan Sosyalist Partisi kurucu başkanı Kemal Burkay’ın, Kasım 2012’de HAK-PAR’ın (Hak ve Özgürlükler Partisi) genel kongresinde Genel Başkan seçileceğine dikkat çekerek; “ Türk Milletinin değerli Halk Ozanı Neşet Ertaş ile, özel veb sitesinde Kürdistan haritasını eksik etmeyen Şivan Perver’i aynı kefeye koyan AKP iktidarı, şimdi de aynı zihniyet ile kendisine göre sözde Kürt Partisi oluşturma planını işleve sokmuştur.

 BAŞBAKAN’IN BDP VE DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASI KONUSUNDA BİRDEN BİRE ASLAN KESİLMESİ DÜŞÜNDÜRÜCÜ

 Uzun yıllardır, PKK’nın mecliste ki uzantısı BDP ile ‘iyi polis-kötü polis’ oyununu oynayan AKP iktidarı şimdi BDP’yi ve vekillerini her alanda saf dışı bıraktırarak, ‘Stepne partisi’ olarak HAK-PAR’a büyük imkanlar tanıyarak meydana sürecektir.

 Kendisine göre Alevi grupları oluşturan AKP, şimdi de korumasına aldığı ‘Kürdistan Federasyonu’  aşığı Kemal Burkay’ı kullanarak, aklı sıra kendi Kürt partisini oluşturacak.

 BDP bu güne kadar AKP iktidarının sözde insan hakları dayatmaları ile TBMM’de yaşamını sürdürmüştür. Terör karşısında basiretsiz kalan ve halkın ağır tepkisi ile karşılaşan AKP, birden bire BDP’nin dokunulmazlıklarının kaldırılması ve Mecliste saf dışı edilmesi konusunda aslan kesilmiştir. Bu düşündürücüdür.

 AKP, aklı sıra kendi Kürt partisini oluşturarak yerel ve genel seçimlerde oyları parçalattırıp, kendi hanesine yazdırmayı planlamaktadır.

 Netice ne olursa olsun, AKP yeni bir Kürdistan emeline yine kapılarını açmıştır.

 Kürt kardeşlerimiz üzerine oynan bu oyunun adı ırkçılık ve faşistliktir.

Bu ülkede teröre karşı ağır mücadeleler veren paşalar, emniyetçiler ve birçok kamu görevlileri Devlet tarafından korumaya alınmazken, hatta cezaevlerine atılırken, Kürdistan’ın oluşması emelinde federasyon isteyen Kemal Burkay’ın bu kadar önemli bir şekilde korunmaya alınması nedendir'”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.